PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68964
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Cloverfield 2

ocenił(a) film na 7

Jak według was powinna wyglądać druga część filmu, która niewątpliwie powstanie widząc jak dobrze "jedynka" na siebie zarobiła.

Chyba nikt nie ma wątpliwości, że potwór przeżył te całe bombardowanie na Nowy Jork. Skubany jest niezły a przecież walczy z nieźle uzbrojoną armią, która jeśli chodzi o technologie i wyposażenie nie ma sobie równych. Jak na razie, to widzę jedno rozwiązanie by go załatwić czyli znana wszystkim bomba jądrowa. Tylko dopiero był by numer, jakby ją przeżył! Wtedy to niech się ludzie w Stanach modlą... I szczerze, to nie chciałbym tam mieszkać, bo według filmowców to wszystko co ważne i złe dzieje się właśnie tam! To Godzilla atakuje, to Predator z Alienem się bawią.

Jestem również ciekaw czy jednak Rob i jego dziewczyna przeżyli. Jak dla mnie to nie możliwe, ale nie wiadomo co twórcy wymyślą. Moim zdaniem przydało by się przedstawić tą samą historie, dziejącą się w tym samym czasie tylko, że z innej perspektywy. Najlepiej z "oczu" jakiegoś wojskowego, bo wtedy co nie co by się wyjaśniło. Tylko on by raczej z kamerką nie biegał jak Hud, więc myślałem o czymś takim jak mieli Marines w "Obcym 2" czyli kamrka przy wyposażeniu munduru. Chyba coś takiego w naszych czasach już jest, bo szczerze to się nie znam.

Jak już wspomniałem, miło by było jakby wyjaśniono skąd jest potwór. Co do jego przybycia, to myśle, że kierował się raczej głodem niż chęcią przejaźdźki nowojorskim metrem.

ocenił(a) film na 7
Skaza

skąd jest potwór jest wyjaśnione - na końcu filmu - tutaj http://www.zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=1489 mamy wytłumaczenie, ale dokładnie skąd potwór sie wziął? Prawdopodobnie był uspiony od milionów lat... a 2 część? Może nakręcone przez kogoś, kto tą kamere znalazł? Byłaby to spójna kontynuacja...albo film zaczyna się gdzieś tak ok rana, akcja już trwa, potwór niszczy miasto, a nagrywa to juz inna osoba? np jakiś dziennikarz czy coś w tym stylu? Można to róznie interpretować, jeśli zdjęcia zaczną się w tym roku, to film peawdopodobnie wejdzie do kin już w 2009:D