PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68963
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Czy warto?

ocenił(a) film na 8

Mam pytanie do tych którzy Cloverfield już widzieli czy warto po tym przedpremierowym szaleństwie wybrać się na niego.Nie chodzi mi broń boże o zdradzanie fabuły tylko czy spełnił on oczekiwania widzów które małe nie były.

Kamil85

nie warto, choć właściwie co kto lubi, ja się rozczarowałem, oczekiwałem zupełnie czegoś innego, film okazał się taką bajką z potworami w tle, a miał chyba być czymś w rodzaju dokumentu kręconego na żywo, jak zwykle amerykanie poszli jednak w swoim własnym kierunku i zrobili coś co z pewnością dobrze się sprzeda-marketing i promocja tego filmu zrobiły swoje, nie ma w tym filmie niczego, nad czym można by było się zachwycać...

mruk26

Ja mam pytanie czy w filmie pokazano dokładnie naszego potworka, chowającego się za budynkami? I ile tam jest właściwie tych "dużych" potworów w sumie?

Mahone93

powiem tak, film jest kręcony kamerą "z ręki" czyli tak jakby ktoś nadawał relację w tv na żywo z np. pola bitwy:), ogólnie kamera w tym filmie jest tak bardzo ruchoma i tak trzęsie, że żeby zobaczyć tam coś (już nie mówię o samych potworach) to trzeba się nieźle namęczyć, twórcom filmu chyba właśnie o to chodziło, żeby raczej wpłynąć na wyobraźnię widzów niż dać im gotowy obraz, ale ogólnie efekt całości bardzo słabo...na youtubie są już filmiki gdzie możesz zobaczyć tego upragnionego "potworka", zapewniam Cię że nic szczególnego...no ale co kto lubi, prawda?:)

ocenił(a) film na 10
mruk26

Wiecie, im sie udało, film bije rekordy popularności, przez pierwszy weekend zarobili tyle zielonych ze mogli by sobie zniszczyć cały Nowy York naprawdę ;P Ja też mam zamiar wybrać sie na przedpremierę, osobiście odniosłem wrażenie ze film będzie super ale zweryfikuje to kinowa rzeczywistość :p

recyklerek

Jak dla mnie film jest całkiem niezły, napewno o wiele lepszy od I am Legend które było bardzo słabę. Nie mogę nazwać czegoś takiego jak Cloverfield filmem bo to poprostu relacja z bieganiny po mieście, jak już ktoś mówił co kto lubie, ja osobiście się trochę wynudziłem mimo ze film bez napisów koncowych trwa zaledwie 1h i 13 minut.Radzę jednak wybrać się do kina, bo sądze że to może być naprawdę interesująca podróż.Film dobrze trzyma w napięciu, potwór jest za to znacznie inny ni wszyscy oczekiwali właściwie trudno go dostrzec ale powiem że całkiem ładnie im wyszedł:D Całość wygląda bardzo realistycznie, zakończenie jakby nie w tym miejscu co trzeba ale uwierzcie że emocję osiągneły tam taki poziom że sam nie wiem jakbym sam to zakończył.Oczywiśćie zdradzać nie będe sami się przekonajcie.Dla mnie dodatkowy plus za kampanie marketingową-gdyby nie ona nie zainteresowałbym się raczej tym filmem.

Mahone93

Spojler

Widać od czasu do czasu potwora. Szczególnie ciekawe są sceny gdzie jest ostrzał. Pod koniec filmu jest scena z bombowcem B2 bombardującym potwora, a bohaterzy filmu kręcą tę scenę z pokładu śmigłowca. Na prawie samym końcu jest scena w której zobaczą monstrum z bliska. Ogólnie nic ciekawego nie ma. Kolejny film w którym strzelają do jakiegoś monstrum które sobie z tego nic nie robi. Nic oryginalnego poza samym przedstawieniem fabuły jako reportażu. Dla mnie taka sama porażka jak I am legend. Chociaż tam przynajmniej był ciekawy bohater.

ocenił(a) film na 2
Kamil85

Moich oczekiwań nie spełnił, więc - nie warto.