PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69035
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Moze nie rewelacja jak to niektorzy twierdza ale byl klimat niedopowiedzenia i strachu a to chodzi w tych filmach.Pomysl na prace kamery choc moze tez nie jakos super nowatorski to jednak rzadko w takich filmach stosowany i w sumie ciekawie to wyszlo.Dobry film dla tych co lubia ogladac inwazje z kosmosu itp.

ocenił(a) film na 9
piotr34

Jak dla mnie rewelacja! Motyw sci-fi jest zupelnie jak dla mnie tylko tlem. Co sie liczy to emocje bohaterow, ktore jak dla mnie zostaly ukazane w rewelacyjny sposob. Jak dla mnie mistrzostwo. Czulem sie jakbym ja byl wsrod tlumu.
A z drugiej strony mysle ze reakcje ludzi sa ukazane bardzo prawdziwie, tak jakby to mialo miejsce naprawde.
Momentami czulem sie jakbym ogladal relacje naocznych swiadkow z prawdzwiej tragedii np. jak WTC.

daniel81

Zebysmy sie dobrze zrozumieli-jak dla mnie to bardzo dobry film,dobry klimat i fajnie zrobiony jako "paradokument".Ja po prostu lubie ogladac te wszystki obce statki,obcy high-tech oraz probowac dochodzic motywow obcych oraz ich spsobow myslenia-dlatego ten film u mnie nieco traci bo tu jednak zadnych obcych nie ma ani zadneog obcego high-tech-jest tylko potwor-zwierze z kosmosu-ktory rozwala wszystko jak leci-troche nie moje klimaty ale jak juz napisalem powyzej-dobry film i ma klimat a to sie liczy.

piotr34

Film ogólnie spoko, pomysłowy, w punktu widzenie zwykłego człowieka, który nie wie co się dzieje. Ale ta kamera... W porównaniu do "Reca" który był kręcony na podobnej zasadzie kamera w "Project Monster" wywoływała ból oczu.