PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69024
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

UWAGA OPINIA NA TEMAT TEGO FILMU JEST MOJA PRYWATNA OPINIA I NIE KAZDY SIE MUSI Z NIA ZGADZAC TO NORMALNE:) MOZLIWE SPOILERY
Film dobry lecz nie rewelacyjny, zdecydowanie przereklamowany. W USA w pierwszy podajze weekend zarobil 46 milionow $ kiedy kosztowal zaledwie 25 milionow $ brawo dla ludzi od marketing:) ale wracajac do filmu najbardziej w nim podobalo mi sie udzwiekowienie :))a takze sam sposob rejestrowania obrazu ( mimo ze momentami naprawde irytujacy ale tylko momentami) generalnie nie ma sie do czego jakos specjalnie przyczepic , z natury jestem osoba ktora nie probuje na sile szukac dziury w calym jednak jedna rzecz mnie zastanawia co taki wielki potwor robil na Manhattanie 7 godzin??????? ( znam NY i troche mnie to dziwi) zdaje sobie sprawe ze byl pod niemalze ciaglym ostrzalem ale mimo wszystko mnie to troche dziwi przeciez dal rade tak szybko sie przemiescic z okolic Statuly Wolnosci do centrum Manhattanu a nie byl wstanie uciec z tej wyspy .... hmmmm.... Jesli chodzi o mnie osobiscie troche za malo bylo pokazane samo miasto , straty jakie ponioslo ,glowa "Maryski" i zwalony budynek czy wybuch to troche malo jak na urok i potencjal tego miasta na szczescie Chrysler Building przetrwal:)( tak na marginesie glupie mialam uczucie jak ten jeden budynek sie zwalil i te kleby kurzu szly po ziemi zaraz mi sie WTC przypomnialo dziwnie sie czulam) coz oceniam film tak 7,5/10 za pomysl choc nie nowatorski, za efekty choc nie takie specjalne ale cy to zle???, za napiecie ktore sie pojawialo, za te tajemniczosc, za poczucie bycia posrod glownych bohaterow dlaczego nie wiecej ten potwor byl jakis taki niedorobiony:) i te male potworatka... w NEWSach pokazywli je ze sa szybkie ruchliwe i bezlitosne i jest ich sporo a tym czasem gdy glowni bohaterowie je spotykaja nie rzucaja sie "od razu" do ataku i jest ich tylko kilka na koniec jesli ma powstac PROJECT : MONSTER 2 to lepiej zeby sie troche natrudzili i cos ciekawego wymyslili ( a nie przypadkiem to samo zdarzenie widziane oczami innych ludzi) bo drugi raz ludzie dzieki kampanii reklamowej do kina nie pojda. Dziekuje za uwage pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Carolle

Co robił potwór na Manhattanie przez 7 godzin?
Pewnie zwiedzał miasto no i chciał zrobić zakupy na 5 Alei (sugeruje to, że potwór jest płci żeńskiej) ;)

Co do tego pyłu to miałem identyczne skojarzenie, jakbym widział powtórkę z 11 września (tam też był materiał z amatorskiej kamery jak schronił się przed podmuchem kurzu w jakimś sklepie, wyglądało to niemal identycznie).

Nie zgodzę się co do Project Monster 2. Jeśli miałby powstać to chciałbym aby pokazywał ten sam atak potwora tyle że z innej perspektywy. Pomimo braku takiej tajemniczości jak przed tym filmem, chętnie wybrałbym się na tak stworzoną 2 część.