Spodziewałem się dobrego kina, czegoś naprawdę godnego tych oh ah zapowiedzi. A to gniot komercyjny wyszedł, niewart poświęconego czasu.
Tak wiem, warunki oglądania filmu są bardzo ważne. Wiele filmów traci, gdy ktoś ogląda go na 17 calowym monitorze. A jeszcze gorzej jak w wersji CAM. Ale.. Chciałem iść na ten film do kina. Widziałem zapowiedzi i się napaliłem. Lecz w mojej okolicy nie puszczali nigdzie. Więc gdy go zdobyłem, oglądałem go w domu na 32 calowym tv z dobrym nagłośnieniem 5,1. Niestety się zawiodłem. Dobrze, że nie poszedłem do kina. Może i ma kilka (podkreślam TYLKO kilka) scen, które warto by było obejrzeć w kinie. Cóż, reszta filmu to kompletna nuda. Jak już miał mnie powalić efektami, to dlaczego było ich tak mało. Fajny pomysł z kamerą - niby wszystko kamerowane przez bohatera akcji. W połowie filmu zaczęło mnie to wk..denerwować. Pomysł super. Ale.. Żadna rewelacja. Tylko szkoda NY, nikt nie lubi tego miasta - Godzilla, King Kong, Talibowie, asteroidy:-)
Panie Wanatos jaki film według ciebie zasługuje na uwagę?
Cloverfield jest jednym z ciekawszych filmów jaki powstał w tym roku!
Szacunek dla reżysera i reszty ekipy!!! Byle tak dalej!(ale za sequelami nie jestem)
Plusy to zdjęcia i dźwięk.
Minusy to gra aktorów i kretyńskie dialogi, a także zachowania głównych bohaterów, ich decyzję mnie szokowały.
Daję 4 gwiazdki.
Dialogi były w sam raz!To w końcu zwykli ludzie, którzy pod wpływem zaistniałych okoliczności nie będą prowadzić ze sobą rozmów na tematy jakie ty akurat byś chciał...byli zestresowani, stracili bliskich. Jedyne co im pozostało to zginąć albo podjąć próbę ratowania dziewczyny(mogli również uciec i pewnie większość by z was tak zrobiła- ale wtedy po co kręcić film?). Nie wiem czemu na siłę czepiacie się tego filmu! Najlepszy hicior w tym roku i basta!