PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69027
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Ufff, jak tu goraco od tych wszystkich bomb...:D Wiem ze wszyscy z was znaja sie na rakietach penetrujacych, helikopterach z super technologiami na pokladzie i bombowcach B2 ze scisle tajnymi bombami o ktorych wiecie akurat tylko Wy:D:D:D Troche wychamujcie ze swoimi profesorskimi wywodami na tematy ktore znacie tylko z filmow i skupcie sie na ocenie filmu!
Caly tytul opiera sie na tej wlasnie niedorobce z niezniszczalnym potworem Bez niej nie bylo by ponad h filmu tylko pierwszy odcinek serialu. Film jest dobry bo pomyslem z kreceniem obrazow przez samych bohaterow wnosi cos nowego i rzadkiego w kinematografii. Taki pomysl na utrwalenie ich historii zbliza widza do tematu. Wszyscy sa znudzeni kolejnymi tytulami bo powielaja te starsze. Taki jak ten z obiektywnego punktu widzenia jest dobry bo jest inny i przy okazji dobrze wykonany, a to sie powinno chwalic!
Pozdr atomowki:D
LS

ocenił(a) film na 9
lukasz_sobczak

Choć zgadam się z Tobą w większości Twojego postu to muszę tutaj zauważyć pewną niekonsekwencje.

Kręcenie z "pierwszej osoby" (bo nie wiem jak to inaczej nazwać :) ) nie jest ani odkrywcze, ani nowe, może rzadkie ale z pewnością także powiela starsze motyfy... przykładem jest choćby BWP.

mariush_p

Owszem, Ty takze masz racje, ze takie krecenie nie jest niczym nowym, ale to nie zmienia faktu ktorego ja byc moze ciutke nie uscislilem, a mianowicie film jest nakrecony sposobem bedacym przyjemnym przerywnikiem pomiedzy filmami "ze statywu" i zarazem mozliwoscia przyblizenia sie chociaz o odrobine do tematyki:)
Mi film sie podobal;)