Ufff, jak tu goraco od tych wszystkich bomb...:D Wiem ze wszyscy z was znaja sie na rakietach penetrujacych, helikopterach z super technologiami na pokladzie i bombowcach B2 ze scisle tajnymi bombami o ktorych wiecie akurat tylko Wy:D:D:D Troche wychamujcie ze swoimi profesorskimi wywodami na tematy ktore znacie tylko z filmow i skupcie sie na ocenie filmu!
Caly tytul opiera sie na tej wlasnie niedorobce z niezniszczalnym potworem Bez niej nie bylo by ponad h filmu tylko pierwszy odcinek serialu. Film jest dobry bo pomyslem z kreceniem obrazow przez samych bohaterow wnosi cos nowego i rzadkiego w kinematografii. Taki pomysl na utrwalenie ich historii zbliza widza do tematu. Wszyscy sa znudzeni kolejnymi tytulami bo powielaja te starsze. Taki jak ten z obiektywnego punktu widzenia jest dobry bo jest inny i przy okazji dobrze wykonany, a to sie powinno chwalic!
Pozdr atomowki:D
LS
Choć zgadam się z Tobą w większości Twojego postu to muszę tutaj zauważyć pewną niekonsekwencje.
Kręcenie z "pierwszej osoby" (bo nie wiem jak to inaczej nazwać :) ) nie jest ani odkrywcze, ani nowe, może rzadkie ale z pewnością także powiela starsze motyfy... przykładem jest choćby BWP.
Owszem, Ty takze masz racje, ze takie krecenie nie jest niczym nowym, ale to nie zmienia faktu ktorego ja byc moze ciutke nie uscislilem, a mianowicie film jest nakrecony sposobem bedacym przyjemnym przerywnikiem pomiedzy filmami "ze statywu" i zarazem mozliwoscia przyblizenia sie chociaz o odrobine do tematyki:)
Mi film sie podobal;)