PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68966
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Średni film raczej. Niezły pomysł i efekty specjalne ale w zasadzie to wszystko! Akcja mało przekonywująca, na dodatek bardzo naiwna ! Fabuła dla 10ltka // bohater Hud jest beznadziejny! Cały czas filmuje akcje nie zważając na otaczające go niebezpieczeństwo! Non stop filmuje dziewczyne w której się zauroczył (która jest jeszcze bardziej beznadziejna niż on:D) a gdy ona ma zostaje pogryziona on rusza dalej z najlepszym qmplem! Ciekawe efekty specjalne i rozpierducha ale poza tym to marny film!

Widać zdecydowanie że amerykanie ściągają co się da ... jednak pomysł ten zdecydowanie zaniża obinie tego typu filmom jak dla mnie! A tytułowy potwór .... co by tu powiedzieć ... godzilla to to nie jest :)

Stawiam bardzooo naciągane 6/10 chyba głównie za efekty bo realizacja pozostawia sporo do życzenia! Film znacznie przereklamowany!

Adash

Moim zdaniem ten film był świetny. Spodobał mi się tylko, dlatego że nakręcono go w taki sposób. Przejąłem się losem bohaterów i czułem się jakbym był w środku akcji. Fabułą nie powala na kolana to prawda jednak ciągła akcja i odpowiedni klimat sprawiają, że ten film zasługuje w moim przekonaniu na więcej niż naciągane 6/10

CZacza

Właśnie ! Wciągnołeś sie w losy bohaterów??? Kolesiowi ginie brat i on idzie szukać panienki ?? Parodia! Wogóle nie przekonywujący film!

Adash

Panienki którą znał od dziecka i którą jakiś czas przed tragedią pukał ...hymmm piepszyć brata też bym po nią poszedł...

ocenił(a) film na 4
Adash

subiektywnie: fabuła mnie nie wciągnęła, dotrwałem do końca bo przewijałem co jakiś czas. dałem 4/10.

tenszin

Tak najlepiej żeby film był super realistyczny i żeby bohaterowie sie ewakuowali z miasta i koniec filmu. Jak reżyser miał postąpić inaczej?? Na taką sytuacje w której są postawieni bohateriowie niema dużo pomysłów na powód dla którego te postacie miały iść do gigantycznego potwora. Pozatym co mnie obchodzą bohaterowie TO POTWÓR jest najciekaszy przez cały film tylko się czeka aż sie go zobaczy w całej okazałości i lubi się widzieć jakie zniszczenia powoduje DLA MNIE FILM EXTRA !