PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69035
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Usłyszeliście to? (na jednym z trailerów) że kiedy na ulicy ląduje oderwana głowa od statuły słychać w tle głos kolesia który krzyczy (oh my god,oh my god,oh my god...) identycznie jak jakiś kolo na filmiku z 11 września(kręconego z ulicy kiedy samolot uderza w 1 wieżę).Od razu kiedy to usłyszałem nasunęło mi się skojarzenie z paniką jaka panowała w Nowym Yorku tamtego dnia i innaczej zaczęłem patrzeć na te trailery. Nie wiem ale być może Abrams nie chcąc obrażać nikogo po prostu robi film który klimatem, paranoją panującą wśród mieszkańców, wonia apokalipsy, nawiązuje do tamtych chwil z 2001 roku.

ocenił(a) film na 10
realface

Faktycznie podobne, może jest jakieś nawiązanie. Albo po prostu przypadek, możliwe też ze Abrams wzorował sie na tamtym nagraniu

ocenił(a) film na 4
recyklerek

Hmm a głowa statuły? w sumie to też jest jeden z symboli ameryki i Nowego Yorku tak jak dwie wieże, podobieństwo jest.

użytkownik usunięty
realface

Nom szkoda że za te swoje symbole amerykanie są gotowi wymordować pół miliona Irakijczyków, ale to już inna sprawa...

ocenił(a) film na 6

To są tylko worki z kartoflami, oni nie mają mózgów, a te wieże sobie sami roz***ali, jak skończyły im się preteksty do kradzieży ropy:/
Tak czy inaczej film może być dość ciekawy, zobaczymy.

Indrid_Cold_84

Mam wrażenie, że nikt cię nigdy nie słucha i koniecznie chciałeś to komuś powiedziec...