PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69035
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Przypuszczam, że imprezy z początków obu zwiastunów są dwoma całkiem odrębnymi wydarzeniami:
1. Np.za każdym razem ktoś inny wprowadza Rob`a.
2. Tak naprawdę party z pierwszego zwiastunu, to mogła by być impreza nr.2 (00:10 - ściana ceglana za gościem[po remoncie ;)], menu:sushi a`la japanese), czyli po jego powrocie,
a party z drugiego zwiastunu, to mogła by być impreza nr.1 (00:17 - gładka ściana z graffiti), jeszcze przed wyjazdem.
3. Możliwa jest też wersja tzw. dwóch historii równoległych, na to by mogło wskazywać np. różne ujęcia/wygląd oderwanej głowy "statui" (powt. Zwiastun 1 - 1:39, Zwiastun 2 - 0:33) ..no ale w końcu jest to Akcja i Sci-Fi. ;)

ocenił(a) film na 10
Secu_2

hmm, zaciekawił mnie punkt nr.3, to by wcale nie był głupi pomysł z tym że te historie są kręcone równolegle, ale np. spotkają sie gdzieś pod koniec filmu

ocenił(a) film na 7
recyklerek

teraz to chyba przegięcie ;p za bardzo w stronę teorii spiskowej :) poza tym, 5 minut filmu (ciągłe) zawiera sceny przyjęcia z obu zwiastunów.

Secu_2

zgadzam się, 5 minut filmu zawiera sceny przyjęcia z obu zwiastunów, lecz...bez scen początkowych, czyli powitania ;)
3. A gdyby scena powitania/imprezy z drugiego zwiastuna była zakończeniem filmu ???

ocenił(a) film na 7
Secu_2

Nie wiem, ..., niby wszystko jest możliwe ale jak dla mnie za bardzo naciągane..