PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68963
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Wystosowałem list do dystrybutora o zmianę tytułu na "Cloverfield".
Jakbyście także zrobili to samo, po jakimś czasie może przyniesie do efekt. Jeśli się da- wysyłajcie maksymalną ilość odnośników do forów internetowych gdzie wrzucają na polskie tłumaczenie tytułu.

Pewnie nic nie da już zrobić- ale spróbować nie zaszkodzi
Dzięki...

użytkownik usunięty

Jesteś śmieszny

użytkownik usunięty

Ehhhh... mam osobiste powody.
W pewien sposób- to czym zajmuje się zawodowo, ma pewien związek z Tym filmem.

ocenił(a) film na 8

Świetny pomysł.Proponuje jeszcze napisać petycję o zmianę tytułu i zacząć zbieranie głosów.

ocenił(a) film na 9

przecież jeszcze nie ma tytułu <lol>

ocenił(a) film na 8
kronozaur

A czym jest twoim zdainem Projekt: Monster? jednostką chorobową? Polska strona filmu również ma w adresie tego językowego kulfona.

ocenił(a) film na 8
Craven

już niestety za późno, powstała masa ulotek, plakatów i innych gadżetów, od niedawna lecą w kinach polskie zwiastuny, za duże straty dla dystrybutora.

użytkownik usunięty
spOOn_3

Pojdejrzewam, że dystrybutor stracił krocie, puszczając toto właśnie z TAKIM paskudnym tytułem, a nie innym.

ocenił(a) film na 9

też uważam że polski tytuł jest mierny. nie wiem dlaczego dystrybutorzy nie mogą pozostawić tytuł oryginalny. czyżby "cloverfield" było zbyt ciężkie do przeczytania dla polskiego widza?

ocenił(a) film na 5
michi468

Pewnie tak pomyślał dystrybutor... choć mógł wybrać drugi, bardziej tajemniczy tytuł 18.01.08 ale to z drugiej strony nie pasowało by pod naszą datę premiery...
Cóż zrobić, kasa się liczy nie estetyka...

ocenił(a) film na 2
Betewu

Taaa już nie da się zmienić, a szkoda :(

ocenił(a) film na 9
Betewu

Data premiery jako tytuł filmu? Przecież to jest bez sensu.

ocenił(a) film na 6

ale to beznadziejne.. tak byłam "za" tym filmem, a polski tytuł całkowicie wypalił mi chęc obejrzenia go..
ale polscy dystrybutorzy zawsze wykazywali się zdolnością do nadawania "przecudnych" tytułów.. nazwijmy die hard szklaną pułapką.. a z fight clubu zróbmy podziemny krąg.. no i w końcu z cloverfield zróbmy jakiś projekt: monster :|.. brawo panowie, brawo..

Pauleene

Już nie wspominając o Dirty Dancing - Wirujący seks...
Wogóle uważam że większość polskich tytułów dla zagranicznych filmów, jest beznadziejna i bardzo często nie pasuje wogóle, ani do oryginalnego tytułu, ani do treści...

eredhel

Powinni sobie darować tłumaczenie tytułów filmów na j.polski bo to już nawet śmieszne nie jest!!!

ALe co z tą petycją? Bo tytuły tytłami - są do bani w polszcze. Ale pod petycją też bym się chętnie podpisał... albo sam napisał, tylko muszę wiedzieć gdzie... "Projekt:Monster" - taki tytuł może zrobiłby fururę w filmie sf przed wojną, ale nie teraz!

ocenił(a) film na 8
Keodred

Projekt: Cloverfield. Mogli juz cos takiego wymyslic.

Tomashi_2

http://www.petitiononline.com/

to jest międzynarodowa stronka na której można zakładać petycję - nie sądzę żeby moje umiejętności merytoryczne się przydały podczas pisania, ale może ktoś będzie chętny...

ocenił(a) film na 8
LiMiTED_UNCUT

Teraz już za rzeczywiście za późno.Jest już strona internetowa,pewnie nakręcone reklamy.plakaty.Nie ma co sie wysilać z petycją.A na pocieszenie powiem że w innych krajach podobnie przetłumaczyli Cloverfield.