PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68963
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Kolejny film o jakimś "obcym" , który przylatuje na ziemię w jednym celu : NAROBIĆ BAŁAGANU i zabić trochę ludzkiej populacji. I po co ??? Jeszcze ten debilny styl pokazywania a'la "Blair Witch Project" / "Paranormal Activity" w tym przypadku kompletnie nieudany. Kretyństwo² !

ocenił(a) film na 2
bodek75

http://www.filmweb.pl/film/Projekt%3A+Monster-2008-448713/discussion/Ameryka%C5% 84ska+Paranoja+nie+do+strawienia,1074327

znalazłem ten swój post w otchłaniach FW...pokrywa się z twoją oceną...

ocenił(a) film na 3
rhcp_20

Oj ! Masz zdrowie do "postowania". Mnie się nawet zbytnio w klawiaturę po tym filmie nie chciało uderzyć. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
bodek75

więc po co oglądasz takie filmy? Nie jesteś na tyle inteligenty żeby przeczytać opis filmu czy złośliwie oglądasz filmy których nie lubisz żeby je potem skrytykować?
Mam nadzieję że byłeś na tym filmie w kinie i straciłeś pieniądze, a do popcornu pewnie ci napluli.

ocenił(a) film na 3
juzick

Wszystkich tak jedziesz , którym ten film się nie podobał ? Miłego dnia.

ocenił(a) film na 9
bodek75

przecież ja ci w ogóle nie pojechałem. Zadałem pytanie po co oglądasz takie filmy... bo twoja wypowiedź że film jest "kretyński" jest tak samo "kretyńska" bo nie podobało ci się głównie to że film sci-fi o jakimś obcym stworze, jest właśnie o tym stworze.
To tak jakbym skrytykował mecz:
"kolejny mecz w którym gra 22 zawodników w jednym celu: strzelić gola i nie dać sobie strzelić. I po co? "
Dla mnie kretyńskie są melodramaty i niektóre filmy sensacyjne dlatego ich nie oglądam bo z góry większości mógłbym dać 1-3/10

co do tego typu kręcenia filmu to jednym to się podoba innym nie. Według mnie sprawia to że film jest bardziej realistyczny i tajemniczy.
Dlaczego obcy zaatakował miasto? Film jest tajemniczy i nie daje odpowiedzi, sam sobie możesz wiele rzeczy dopowiedzieć ( np. był eksperymentem który wymknął się z pod kontroli i zaatakował ludzi ponieważ był bezmyślną agresywną ale za to bardzo niebezpieczną bestią)

ocenił(a) film na 7
juzick

Zgadzam się z Juzickiem w 100%. Zresztą filmów o obcych będzie jeszcze dużo, bo ludziom się to podoba. A że dodali jeszcze obrazy z kamer czyni ten film jeszcze ciekawszym. Przed obejrzeniem czegoś warto najpierw obejrzeć trailer, lub poczytać opisy, czy chociażby recenzję.