PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68966
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Mimo wczesniejszych sugestii osob ktorzy ogladali i mowili ze to gniot, jest kiepski i beznadziejny, ja mam zupelnie inne zdanie.

Przedewszystkim film pokazuje obraz zupelnie nowego potwora.
Takiego o tak dziwacznym wygladzie nie bylo jeszcze w zadnym filmie i jak zobacyzlem go pierwszy raz to bylem zaskoczony, Strasznie brzydki i to mi sie najbardziej podobalo, bo wizerunek Godzilli czy Dinozauropodobnego jest juz nudny.

Po drugie jak film nagrany amatorska kamera jest pokazany naprawde super, nie trzesie za bardzo i mozna sporo zobaczyc. Potwora bylo malo widac ale nic w tym dziwnego. Tak czy siak jesli chodzi o sam obraz podobalo mi sie.

Jesli chodzi o aktorstwo to przyznam ze aktor ala kamerzysta na poczatku mnie wkurzal, pozniej stwierdzilem ze jednak ma cos z glowa :) ale tacy tez sa i to wygladalo dosyc naturalnie.

Szkoda ze wszyscy oprocz Lily zgineli no ale coz.. w koncu jakies nowe zakonczenie gdzie nie wszystko jest piekne.

Zastanawia mnie tylko co sie stalo z Marlena?
Wygladalo jakby wybuchla (widzieliscie jej brzuch w cieniu?).

Film ogolnie trzyma w napieciu i to bardzo (szczegolnie akcja w tunelu), szczerze to zaluje ze nie bylem na nim w kinie. Poczatek byl troszke nudny, ale od pierwszego momentu ukazania sie potwora caly czas cos sie dzieje.

Jesli chodzi o jakies typowe bledy w filmie to mysle ze nie ma sensu sie ich dopatrywac.. to tylko film.. i nie ma idelanego filmu. Tak samo w pierwszej chwili pomyslalem dlaczego na koncu nie uciekali helikopterem zdala od potwora, tylko lecieli jakby obok niego. Ale pozniej pomyslalem ze wtedy nie byloby tak ciekawie ;)

Moja ogolna ocena to: 8/10
Jesli chodzi o ten gatunek filmu (jak dla mnie to jest film katastroficzny, dokumentalizowany) to: 10/10
Jesli chodzi o efekty to: 9/10
Jesli chodzi o inteligencje armii wojskowej w tym filmie to: 1/10 :) hihi

Polecam!

ocenił(a) film na 7
Tillig

Aha i chcialem dodac fakt ze tych wielkich potworow musialo byc wiecej niz jeden, bo ciezko uwierzyc w to ze zawsze znajdowal sie tam gdzie bohaterowie filmu ;) po za tym ten na koncu byl duzo mniejszy od tego na bombardowanego.