PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68966
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Ogólnie słyszałam o tym filmie same złe recenzje, ale musiałam sama to sprawdzić i nie do końca się z nimi zgodzę.1. Reklama tego filmu, a raczej jej brak, jest po prostu genialnym posunięciem pr'owców, bo ochotę miałam na niego zajebistą...2. Trailery tego filmu były fajne i tajemnicze3. Pomysł podobał mi isię bardzo4. Kręcenie tego zwykła kamerą dodalo temu filmowi naprawde wiele...bardziej takie realkistyczne się robiło5. Film sie zjebał w chwili gdy wychodzi że to jest potwór, a juz w 100% gdy potwora tego pokazują...no po prostu tragedia!!!!!!!I jeszcze z niego wychodzą malutkie ...litości....6. Scena z głową statuy wolności była chyba najlepsza.... wogóle panika ludzi prawda i to całe zamiesz\anie było ok...dobrze wszyscy to xzagrali7. Cieszę się z jednej strony, że w sumie nie skończyło sie tkaim happy endem, że sie uratowali ci dwoje i żyli długo i szczesliwie jak to w takich filmach bywa... 8. Szczerze mówiąc wątpie, że w rzeczywsitosci ktos by poszedł do zmasakrowanego budynku ratować swoją niedoszło dziewczyne...ale przynajmniej watek romantyczny był....9. Zaden żołnierz wg mnie nie wypusściłby ich tam na "pewną śmierć"10. No i najwięcej zastrzeżeń to mam do tego "Monstera"Osobiście uważam, że o wiele lepiejten film by sie prezentował w momencie gdyby ten potwór nie był pokazany, tylko by u każdego pobusdzał indywidualnie wyobraźnię...ale cóż nie można mieć wszystkiego :( niestety....
11. i chyba na tyle....
Film jest dobry gdyby nie potwór i takie tam ...małe drobne szczegóły...Ale stawiam 6...albo 7 jeszcze sie zastanowie :p

ocenił(a) film na 7
Justine_3

A i troszke mógłby być wyrażniejszy i miej akcji w ciemności bo nie lubie jak nie widac..co sie dzieje w filmach mimo iz to ma dodac realizmu i dramatyzmu... ;p
Pozdrawiam
***Justine***

użytkownik usunięty
Justine_3

"Film sie zjebał w chwili gdy wychodzi że to jest potwór"

No po prostu ręce opadają. Przecież od początku kampanii reklamowej było wiadomo, że to będzie potwór, co nie? Następnym razem radzę się dowiedzieć czegoś więcej o filmie, na który się wybierasz do kina.

"a juz w 100% gdy potwora tego pokazują..."

Co w nim było złego? Przynajmniej był oryginalny, w innych filmach masz albo przerośnięte tarantule, albo kolejne klony Godzilli.

"I jeszcze z niego wychodzą malutkie ...litości...."

Chyba nie oglądałaś dokładnie filmu. One nie wychodziły z tego dużego, tylko na nim pasożytowały.

ocenił(a) film na 7

o jezu...cy kazdy bierze słowa doslownie...ni o to chodzi, woiem ze by7o wiadomo, ze to potwór bedzie od razu nawet po tytule, głupia nie jestem, chodziło mi , ze w filmie nikt o tym od razu nie wiedział i wtedy sie zjecabala akcja...
i to, że jak go

użytkownik usunięty
Justine_3

"o jezu...cy kazdy bierze słowa doslownie"

Trzeba pisać tak, żeby wszyscy wiedzieli, o co chodzi, to nie będzie nieporozumień. Tak czy inaczej, sorry że Cię nie zrozumniałem :P

"twioje zdanie to twoje moje to moje wiec sie odwal"

Człowiek się nie może grzecznie zapytać, co Ci się w potworze nie podoba, bo od razu czyta "odwal się"... To po co w takim razie jest to forum, skoro nie można nawet podyskutować o filmie? Jak nie chcesz, żeby ktoś Ci odpisywał, żeby się nawiązała rozmowa - to wystawiasz filmowi ocenę u góry strony, a swoją opinię zachowujesz dla siebie.