PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69035
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

PORAŻKA 3/10

ocenił(a) film na 3

Film nakręcony na styl [REC].Odwalony pomysł. Głupkowata fabuła.

pozman

chyba rec nakręcili w stylu cloverfield

głupkowata fabuła? rozumiem że lubisz tylko filmy produkowane przez national geografic

ocenił(a) film na 6
swerd

rec i cloverfield nakręcili w stylu blair witch project

ocenił(a) film na 8
pozman

<SPOILERY!>

Fabuła nastawiona na tajemniczość.

osobiście co sądzę - ten film mnie wziął, przeżuł i wypluł (dokładnie jak Hud) - dość mocne zagadkowe zakończenie

Wg. mnie jest miejsce na sequel, ale w innej koncepcji - ukazać tragedię z perspektywy mediów + jej kontynuację. (Midquel + Sequel)

użytkownik usunięty
pozman

Jak dla mnie ekstra. Podobał mi sie tymbardziej ze klasyczne horrory czasem wydaja sie nudne i chce sie czegoś innego. Ogladajac go nie zwracam uwagi na drgajacy obraz kamery lecz na tresc i akcje.

ocenił(a) film na 5
pozman

Projekt Monster powstał wcześniej od [REC].

ocenił(a) film na 3
pozman

Sprostowanie: oczywiście błędnie ustaliłem kolejność powstania filmów.
ale zdania na jego temat nie zmieniam, choć toleruję inne opinie. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
pozman

W zasadzie to nieźle obmyślili fabułę, każdemu kto przebrnie przez pierwszych 15-20 min(przy których "na plebanii" i "m jak miłość" wydają się wciągającymi, pełnymi akcji , filmami) to dalsza cześć musi się podobać(w ok. 16 minucie wyłączyłem to), to taka reakcja organizmu na doła, wszystko ciut lepsze od deprechy jest OK. A ta quasi amatorska trzęsionka kamery... No nic, rozczarowanie do pełna, chyba puszcze se jeszcze The host

ocenił(a) film na 8
bogdanor

Sorry, im głębiej w film tym jest tylko lepiej, niemal z każdą minutą, odszczekuje wszystko co napisałem poprzednio...