SPOILER
gdzieś o tym czytałem, nie wiem, czy to na tym forum, nieważne, chodzi o to, gdy wszyscy już zginęli, skończył się film to po napisach końcowych słychać oddech tych ludzi, którzy zostali przywaleni gruzami. Oglądałem wczoraj ten film, przebrnąłem przez napisy końcowe, i ten oddech naprawdę był!! Ci ludzie przeżyli. Wg mnie twórcy zrobili tak specjalnie, żeby mieć jak zacząć fabułę 2 części. Ktoś jeszcze słyszał te oddechy po napisach?
No właśnie. Ja oglądałem niedawno na DVD kolejny raz, by jeszcze raz przeanalizować.
No i...
Nie wiem czy miałem jakieś omamy, czy też nie, ale słyszałem rozmowę (a raczej jak napisał ktoś powyżej - oddech) i nawet napisy były do tego (txt ofc).
Nie chce mi się szukać w stosie płyt, tej z Cloverfieldem, ale Bóg mi świadkiem, że mimo, iż nie było napisów w pliku, to jednak DVD je wyświetliło. Jestem w stanie nawet zrobić screena aparatem dla niedowiarków.
Brzmiało to mniej więcej tak (były to fragmenty, nie łączące się w sensowną całość, wyrwane z kontekstu):
-Oddaj kasetę, bo Cię zabiję.
-To moja siostra, (nieznane z filmu imie).
Tyle rzeczy widziałem, że to mnie nie dziwi. Spadająca satelita, logo DHARMY na początku i "it's still alive" po napisach.
muszę to sprawdzić.. a ktoś może słyszał już cokolwiek na temat Projekt: Monster 2?
Czy ktoś słyszał ? HA !
http://www.filmweb.pl/f472398/Untitled+J+J+Abrams+Cloverfield+Sequel,2009
Tu masz wszystko...prawie wszystko.