PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69065
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Na zakazanej planecie pojawił sie news dotyczący tajemniczego zniknięcia stacji Chuai, mianowicie na ujęciach widzimy jak ogromna platforma wiertnicza zapada sie w ciągu kilku chwil do Ocean Atlantyckiego, nie będę tu wypisywał rzeczy, które są przetłumaczone i wymienione na zakazanej planecie ale podam to co sam zauważyłem, więc zaczynajmy:

1.zacznijmy od przekazu niemieckiego, wywiadu udziela "szef" firmy, która jest odpowiedzialna za system wiertniczy, zaciekawiło mnie to że akurat rozchodzi się o wiertła, które mogły zajsć za daleko...może nawet coś obudzić? (no tutaj sie potwór nasuwa sam przez sie). Gdyby moje przypuszczenia okazały się prawdą to wiedzieli byśmy czemu platforma zapada sie do "środka". jeszcze taka mało ciekawostka jest to że woda pod platformą jest wzburzona, czyżby coś się tam ruszało?

2.Przekaz Włoski zaczyna sie od pokazania mapki świata w 3D, na której widzimy trzy ciekawe punkty, stacje Chuai, okolice bermudów (wiadomo co tam się dzieje, coś porywa statki i samoloty, czyżby nasz potworek? :P) i Nowy York dokąd zmierza nasza bestyjka. Ludzie uciekają przed czymś w popłochu, słuchać łamanie metalu i...ryk!

3.telewizja Hiszpańska informuje nas że taki wstrząs nie mógł byś wywołany ręka ludzką, jeszcze jeden dowód na potwierdzenie teorii ze to potwór wywołał trzęsienie, lub obruszenie sie jakichś warstw skalnych.

4.Przekaz z Francji nie wnosi w sumie nic ważnego poza skargaą na brak informacji od Tagruato o stanie ludzi biorących udział w incydencie

Tak do samego nagrania to moja uwagę przykuł dwie rzeczy:
1.Znowu jakieś niezidentyfikowane obiekty lecą w powietrze, jakby elementy stacji Chuai, coś podobnego możemy ujrzeć w momencie z trailera gdzie z "góry ognia"(początek trailera) także wylatują podobne obiekty.
2.powiem szczerze że widziałem lepsze efekty wygenerowane komputerowo...no ale nic, pożyjemy zobaczymy :)

Osobiście wydaje mi się że Bestia, faktycznie spoczywa na dnie oceanu a prace na platformie Chuai, w jakiś sposób ją wybudzają

A tutaj jeszcze link do newsa:
http://www.zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=1353

ocenił(a) film na 9
recyklerek

Pojawiło się nowe zdjęcie na www.1-18-08.com

ocenił(a) film na 10
chudy_12

Faktycznie, przedstawia waląca sie stację Chuai, na odwrocie nie ma nic, facet w kominiarce wygląda na zdziwionego albo przestraszonego...chyba :P

ocenił(a) film na 7
recyklerek

no ba, w październiku pisałem, że się zacznie na Chuai ;p

ocenił(a) film na 10
Hank

Przeoczyłem, wzmianki o Cloverfield zobaczyłem ledwo na początku grudnia :D ale i tak nieźle to zrobili, no bo jakby to było ze potwór budzi się przy 20 stopniach i słońcu, wiadomo, zimno, deszcz, wiatr, sztorm, ogólnie nie sprzyjające warunki.
Abrams widać chcę nam przybliżyć fabułę filmu w ten sposób, widz ma się domyśleć sam, ciekawe rozwiązanie, nawet jeśli film będzie do dupy to na pewno zapiszę sie w kartach kinematografii, w sumie już się chyba zapisał :]