Po raz pierwszy od bardzo dawna wyszedłem z kina zadowolony z filmu. Postaram sie w punktach opisać nie fabułę ale film jako całość i nie będę nikogo przekonywał ze film jest najlepszy na świecie:
-Film porównywany do B.W.P. absolutnie błędnie! To tak jakby film kręcony "normalnie" porównywać z innym filmem kręconym "normalnie" to po pierwsze. -Osoby lubiące filmy w których wszystko jest podane na tacy nie będą z niego zadowoleni bo trzeba wiele sobie dopowiedzieć i wczuć sie w sytuacje.
osobiście sądzę ze jest to na plus ponieważ klimat jest taki sam od początku do końca a nie jak np. w Znakach trzyma w napięciu, a tu nagle kosmita psujący cały film.
-Jeżeli chodzi o "Monstera" to trzeba go zobaczyć w filmie bo to co jest w necie to kicha i tyle byłem mile zaskoczony po tym co widziałem w necie.
Czy film można uznać za rewelacyjny? Myślę ze jest temu bliski w mojej ocenie, ale trudno ocenić bowiem nie można go porównywać do innych filmów typu "monster".
Czy Rewolucyjny? Myślę ze czas pokaże, ale jest to nowa forma filmów s-f/horror i zapewne sądząc po utargu po tygodniu wyświetlania, reszta filmów zacznie podążać w tym kierunku. Każdy musi ocenić sam, i nie sugerujcie sie opiniami ze film jest Beznadziejny ani ze jest Super extra. oceńcie sami