PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68963
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Czy wiecie, że autorzy tego filmu zawarli w nim bardzo dziwny sygnał podprogowy, tzn grafikę przedstawiającą chyba King Konga rozwalającego jakiś miasto. Dokładnie nie pamiętam, ale włos mi się na głowie zjeżył gdy to zobaczyłem. Możecie spróbować to wyczaić w 1:06:53-57(uda się nawet allplayerem). To moment uderzenia helikoptera o ziemię.

ocenił(a) film na 10
cooperwoolf

Postanowiłem sam to sprawdzić i rzeczywiście coś takiego ma tam miejsce a dokładniej jego oczy. Muszę przyznać że pierwsze wrażenie to był szok jak to zobaczyłem. Jako dowód wrzucam screenshota: http://imageshack.us/photo/my-images/708/beztytuuvoay.png/

ocenił(a) film na 9
Lordzik123

Oj ale na tym screenshocie nie ma tej grafiki, trafiłeś na moment przed uderzeniem, a to jest w momencie uderzenia

ocenił(a) film na 10
cooperwoolf

Ale oczy king konga widać na tym ss jak się przyjrzysz

ocenił(a) film na 9
Lordzik123

Sory, ale nie widzę żadnego ss. Nie wiem czy o to samo nam chodzi. Mi chodzi o taką grafikę, to jest normalnie calutki obraz.Kurczę, ściągne ten Projekt Monster zrobię screena i prześlę, zobaczysz o co mi chodzi.

ocenił(a) film na 10
cooperwoolf

ss- screenshot :) Próbowałem jeszcze skakać po klatkach na filmie ale niestety nie udało mi się wychwycić całego obrazu kingkonga. Na tym zdjęciu które wrzuciłem wyżej złapałem moment na którym widać tylko jego spojrzenie, oczy. Spróbuje Ci wytłumaczyć gdzie ja to widzę. Na prawo od łokcia gościa z czarnym paskiem na nadgarstku jest pierwsze oko, natomiast na prawo od łokcia lewej ( z naszego puntku widzenia) ręki tej panny jest następne. Patrz na 3 plan.

Lordzik123

tak jest;)

ocenił(a) film na 8
robert_kilinski

Pal sześć z tymi oczyma ale wydaje mi się, że w 1:06:51, 1:06:52 widać fragmenty łap lub czegoś takiego w szybie na którą skierowana jest kamera :)

ocenił(a) film na 10
cooperwoolf

Po tym jak helikopter już upadł, jest przez ułamek sekundy screen z ich wycieczki, chwila przerwy i następnie przez bardzo krótki moment screen przedstawiający King Konga (czarno - biały obraz). Wszystko dzieje się bardzo szybko ale można to wychwycić. Ja to złapałem na 01.06.55.. screen poniżej

http://imageshack.us/photo/my-images/515/przechwytywaniet.png/

ocenił(a) film na 10
the_last_one

znalazłem nawet film na yt
http://www.youtube.com/watch?v=ystvtJEJOlo&feature=related

ocenił(a) film na 9
the_last_one

Dokładnie, o to mi chodziło. Dzięki

ocenił(a) film na 6
cooperwoolf

Prócz sceny z 'King Konga', w filmie znajdują się jeszcze dwa ujęcia:
- gdy bohaterowie zamykają drzwi w tunelu, uciekając przed gryzącymi stworkami, w momencie, gdy upada kamera jest scena ze słynnego monster movie "The Beast from 20.000 Fathoms";
- w trakcie rozmowy Roba i Beth, którą widać, gdy przewijany jest film zaraz po zniszczeniu Statuy Wolności, pojawia się się ujęcie z innego klasycznego monster movie, 'Them!'.