Właśnie skończyłem oglądać to badziewie porażka szkoda czasu !!!!!
Dlaczego porażka i badziewie ? Moim zdaniem ten temat to jedna wielka porażka a ty to badziewie. Pozdrawiam!
Takie jest moje zdanie jak ci się podoba to oglądnij go jeszcze raz . Dla mnie to porażka i badziewie . Poz :)
Oglądałem ten film z dobrymi zamiarami... no ale:
1) Ogólnie taki scenariusz mógł każdy sobie wymyślić.
2) Rozumiem realizm, że kamera trzymana w ręku ma raczej słabą stabilizację, ale jak film który ma być w kinie puszczany... za dużo trzęsie :)
3) Film jest przewidywalny strasznie...
4) Scena w której bohaterowie idą ulicą, przed nimi wychodzi potwór i nagle okazuje się, że za nimi jest odział wojska z 3 czołgami, który po prostu sobie za plecami bohaterów szedł z niewiadomego powodu... kurcze, już sam opis jest absurdalny, czysty MIND F***!
...można by się wiele rzeczy uczepić, no ale starczy już mi tyle.
Są rzeczy dobre, ale jak dla mnie ten film, to strata czasu, zwłaszcza, że film dość trudno się ogląda, głównie z powodu trzęsącej się bez przerwy kamery :|
nie rozumiem czego bys chcial wiecej od filmu sf? gra aktorow moim zdaniem jest dobra co prawda oscara nie dostaną ale nie kazdy kto nie dostal oskara jest zlym aktorem. i wcale do konca film nie jest taki przewidywalny bo w kazdym filmie mozna przewidziec co sie za chwile wydarzy ale od kina sf nie wymaga sie by wssystko bylo realne na co sama nazwa wskazuje science fiction...czyli naukowa fikcja z naciskiem na slowo FIKCJA
LOOOOOOL w 100% zgadzam się z kudlaty1202 ten jebany film to gniot roku. Żal,z tego głupiego filmu nic nie wynika...Był jakiś potwór byli jacyś przyjaciele nagrywali wszystko kamerą film się skończył i główno...I co z tego wszystkiego wynika ?? NIC prawdopodobnie wszyscy zginęli a potwór dalej rozwala miasto i nie wiadomo jak wszystko się skończy.NAPRAWDĘ SZKODA CZASU NA OGLĄDANIE TEGO SYFU !!!!!!!!!!!!!!!!
Zgadzam się w pełni że ten film to straszliwy gniot!! Scenariusz to chyba najgorszy jaki można było stworzyć, 5-cio latek napisał by lepszy. Gdyby to zdarzyło się naprawdę to to ta czwórka to musieli by być najgłupsi ludzie na ziemi! Nic w tym filmie nie jest sensowne. Gościa atakują jakieś potwory a ten twardo trzyma kamerę i filmuje. A amerykański rząd w swojej mądrości dochodzi do wniosku, że jak duże bombardowanie nie dało efektu to zróbmy jeszcze większe(będzie fajnie wyglądało). Ogólnie to jeśli normalni amerykanie czerpią wiedzę o zachowaniu w niebezpiecznych sytuacjach z takich filmów to niedługo wyginą :D. Najbardziej rozbawił mnie tekst "Chodźmy most tam będziemy bezpieczni" to chyba najmniej bezpieczne miejsce podczas trzęsienia ziemi(lub ataku 50-cio metrowego potwora). Ogólnie ten film to strata czasu, liczyłem, że może chociaż będzie coś ciekawego z Odette Yustman ale oczywiście gra raptem 10 minut i to nic ciekawego.
"Scenariusz to chyba najgorszy jaki można było stworzyć, 5-cio latek napisał by lepszy."
Tak na pewno. To dawaj jakiegoś 5-latka i niech napieprza scenariusze.
(kręcę głową z politowaniem)
Pozdr.
To była metafora taka ;) Chciałem powiedzieć, że scenarzysta nie miał chyba pomysłu na porządny scenariusz i poszedł na łatwiznę.
Hahahaha, no koronny argument. Naprawdę stać cię tylko na tyle HarleyBell? Czy ty w ogóle masz pojęcie na czym polega DYSKUSJA? Ten film to totalne dno - wydmuszka marketingowa. Choć za dźwięk dodałem mu ten dodatkowy punkcik na 2/10. I szczerze mówiąc w dupie mam czy mnie wyzwiesz od fanów High School Musical itp. bo tego typu wrzuty absolutnie do mnie nie trafiają i wyglądają żałośnie podobnie jak ci, którzy ich używają.
dla mnei badziewiem nie byl bo byl przede wstytskim orginalny, totalnym dnem byla dla mnie WOJNA SWIATOW pana S.wielkeigo czlowieka...jego obcy wygladali poprostu zalosnie i smiesznie a projekt monster fajny ilm na weekend chetnie obejze go drugi raz przy okazji kiedys
kino akcji/s-f
film wypada moim zdaniem dobrze
kamera troche trzesie, ale mnie w ogole to nie przeszkadza
jesli ktos nie wie skad sie wzial potwor to wyjasniam ze to jest najprawdopodobniej dzielo (projekt: Monster - sama nazwa mowi) naukowcow pracujacych dla wojska. Projekt ten najwyrazniej wymsknal sie spod kontroli...
podoba mi sie jeszcze jedna rzecz w tym filmie. Mianowicie obraz wydaje sie niesamowicie realistczny. Film nie ma takiej typowej dla filmow s-f "mgiełki" (moze ktos zna lepsze okreslenie)
z mojej strony leci 9/10
Fajna komedia. Probowalem chociaz troche sie bac ale w teoretycznie najstraszniejszych momentach wybuchalem smiechem... Dotarcie do napisow koncowych to szczyt cierpliwosci. Film przewidywalny, gra aktorow jakas taka wymuszona, efekty jako takie. Ale kretynstwo niektorych akcji siega granic. Oprocz tego co juz wczesniej przytoczyli - co robimy jak "potfur" nam zje kolege? - Wracamy i bierzemy kamere. Do tego hmmmm nie jestem jakims mistrzem fizyki, ale jeden budynek zatrzymujacy sie na 2 jakos tak nie pasi. Ktos stwierdzi film SF. No tak tylko to sie ma dziac w czasach dzisiejszych na planecie ziemia wedlug zalozen rezysera (chyba) :) Jak ten film moze miec 7/10. Toz to zasługuje na najwyzej 2.
Moja ocena 1/10
PRZECIEŻ TEN FILM TO NIE HORROR!!! Nic dziwnego że się nie bałeś! Jak dla mnie film rewelacyjny (10/10)
film powinno oglądać się przy dobrym nagłośnieniu (mocne wrażenia gwarantowane)
10/10 ? to trzeba mieć coś z głową, żeby dać taką ocenę dla tego łajna. Ja rozumiem, że ludzie mają różne gusta i może im się film PODOBAĆ, ale żeby uważać go za arcydzieło? Pora umierać...
nie no bez przesady chyba nie licyzles na pelen realizm tego filmu co? ale po toym co tu piszesz to chyba jednak liczyles.
film dobry na sobotni wieczor duzo rozrywki i ni ejest to film nudny po ktorym mozna zalowac ze sie go obejzalo