PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68969
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Ludzie! Nadeszła ta chwila, w której dostaliśmy oficjalne potwierdzenie drugiej części Cloverfielda! Fani, jednoczcie się! To wielka chwila.Cloverfield 2 już za rok.W końcu zostaliśmy umocnieni w naszych przekonaniach.Pozostaje nam wyczekiwać i odliczać dni do roku 2009.Musimy wytrwać, bo niegodne nam upaść w oczekiwaniu! xd

Mahone93

Coś całkiem świeżego.UWAGA! http://pl.youtube.com/ui870

Mahone93

"No i stało się. Po wielkim sukcesie komercyjnym filmu „Cloverfield” (46,1 mln dolarów wpływów w ciągu weekendu przy budżecie 25 mln) szefowie Paramountu oficjalnie postanowili, że powstanie jego sequel. Za kamerą najpewniej ponownie stanie Matt Reeves, scenariusz napisze Drew Goddard a całość tak jak poprzednio wyprodukuje J.J. Abrams. Prace nad obrazem ruszą gdy tylko zakończy się strajk scenarzystów a już krąży wiele plotek co do tego, jak miałby ów planowany sequel wyglądać. Mówi się o tym, że mógłby to być film ukazujący nam atak kreatury z punktu widzenia innych bohaterów, którzy również nagrali wszystko na ręczą cyfrową kamerę ale biorąc pod uwagę to, że potwór z „Cloverfielda” to tylko zagubiony młodziak (wersję tą potwierdził zresztą w jednym z ostatnio udzielonych wywiadów sam reżyser Matt Reeves) można przypuszczać, że prawdopodobnie w drugiej części zobaczymy dużo większego stwora a może nawet i całą rodzinę? Kto wie co Drew Goddard wymyśli tym razem biorąc pod uwagę fakt, że raczej nie do powtórzenia będzie równie wielkie zamieszanie związane z promocją filmu jakie miało miejsce w przypadku pierwszego filmu. Element zaskoczenia związany z wyglądem i pochodzeniem potwora twórcy mają z głowy choć nigdy nie wiadomo, co też tym razem przygotują hollywoodzcy specjaliści od marketingu. Póki co w kinach cały czas oglądać możemy pierwszego „Cloverfielda” (u nas w kraju "Projekt: Monster"...), który zbiera raczej pochlebne recenzje, choć wielu widzów skarży się na jego dosyć krótki czas trwania (niewiele ponad 70 minut wyłączając końcowe napisy). Cóż, o poziomie filmu jak zwykle najlepiej przekonać się samu wybierając się na seans lub poczekać na wydanie DVD, które prawdopodobnie pojawi się w dwóch wersjach – normalnej i nieocenzurowanej, gdyż twórcy mówili wcześniej iż mają nakręcone kilkadziesiąt minut materiału z myślą o wersji R-rated. Chyba, że był to kolejny chwyt marketingowy, czego akurat w przypadku tego obrazu wykluczyć nie można..."

http://animalattack.pl/index.php/Newsy/

<za krótki> xD

ocenił(a) film na 10
Mahone93

Wyraził bym swoją radość z tej wiadomości jakieś pół godziny temu ale tak się ucieszył, że nieopatrznie zajebałem kant :/ ....

A teraz do rzeczy.....ekhm....zajeku****biście :D Wreszcie, mówiłem, że teraz jest tzw. najgorszy okres, żadnych nowości itd. No ale szybko minęło , czyżbyśmy mogli się spodziewać kampanii już na lato 08'? Mi pasuje! :D

Świetnie, cieszę się! Kocham takie info. teraz tylko potwierdzenie GTA IV na PC i będe w siódmym niebie ;p

Ciekawe kiedy DVD?

P.S. DIffus- dobrze, że czuwasz mój padawanie...xDD

ocenił(a) film na 10
recyklerek

Zapomniałem dodać, świetne te fanowskie pracę! Aż czuć klimat filmu-poważanie :) Na wszystkich pracach potwór ma wyraźny grymas na twarzy, coś w stylu "I kill you" xd. Ech, mówiłem to po 5kroć i powiem jeszcze raz, wreszcie dostaliśmy do bólu złego skurwiela. Mniam, Mniam, paluszki lizać :D

ocenił(a) film na 9
recyklerek

recyklerek chodzi ci o "Silence!!I kill you" :)a wracajac do filmu ciesze sie ze bedzie 2 czesc choc jedynki jeszcze nie ogladnalem (bo mieszkam na zadupiu gdzie filmy dochodza z 10 letnim opoznieniem:))

chudy_12

Ciekawe swoją drogą czy slusho i tagruato coś wykombinują.
http://www.sendspace.com/file/x0wcvh -> może to coś wytłumaczy.
Btw. jest już jakiś polski fansite?

pinczu

:D :D :D :D :D x 500 2 900

Nadszedł czas,kiedy powoli będziemy dostawać odpowiedzi na pytania.Dobrze, że Cloverfield 2 powstanie w 2009, bo w 2012 koniec świata, więc mamy 3 lata na nacieszenie się filmem :D Ah, ten świat szybkich samochodów, ekhem, ładnych potworków i szybkich czołgów xD Jestem w 8-mym niebie.Rozpływam się xd

Mahone93

http://www.filmweb.pl/Untitled+J.J.+Abrams+Cloverfield+Sequel+,2009,o+filmie,Fil m,id=472398 Nowe forum czeka.Jest otwarte na nasze tematy i teorie! :D Oficjalnie uważam je za otwarte xD

recyklerek

GTA IV na PC? nigdy, moj drogi. czas kupic urzadzenie do grania, a nie do przegladania internetu.

ocenił(a) film na 10
Mahone93

Jestem przeszczęśliwa z tego powodu!!! :)))
Dla mnie ten film to mistrzostwo dlatego czekam z niecierpliwością! Zresztą ja wiedziałam, że powstanie, bo takie arcydzieło aż się prosi o sequel.

Cloverfield górą!

Merselle

Super ze potwierdziły sie informacje o sequelu, i na dodatek mają być jeszcze inne potwory SUPER!!!!!!!!!

Slave_5

Taaaaak ;) Więcej potwora! Więcej potwora, całkiem milusi ale za mało go dali ;)