PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68964
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Z początku w ogóle nie wiedziałem co oglądam. Gość łazi z kamerą i zaczepia ludzi,
myślałem, że film o jakimś psycholu będzie i nagle super zaskoczenie.

Wydaje mi się, że całkiem inaczej jest oglądać ten film, wiedząc o czym będzie. Miałem tą
przyjemność być zupełnie zaskoczony, stąd ta wysoka ocena.

ocenił(a) film na 6
SosCzosnkowy

Też byłem zaskoczony. Do tego najarany. 10/10.

ocenił(a) film na 2
SosCzosnkowy

Nie wiem czemu,ale zgodziłam się na oglądanie tego dziadostwa i wiem,że jutro już zapomnę o tym filmie... 2/10

alicja_g22

Dziadostwo?Podaj argumenty.

ocenił(a) film na 2
jporuba

Bardzo przewidywalny,zero oryginalności-ileż można-blair witch project(pierwszy taki film,ale ten szło ogladać)Rec,Paranormal itd.I oczywiście jeden odważny amerykanin,który chce ratować wszystkich,cały świat i już w 1 scenie nie zostaje zabity przez to coś

użytkownik usunięty
alicja_g22

Gdzie tam miałaś odważnego Amerykanina co chciał ratować świat?

Chyba Ci się przysnęło trochę na filmie hmm?

alicja_g22

Przewidywalny amerykański film?To powiedz mi,dlaczego wszyscy bohaterowie, w tym główni,umierają?Tak kończą się raczej filmy rosyjskie,nieprawdaż?
A co do "oczywiście jeden odważny amerykanin,który chce ratować wszystkich,cały świat" to powiem ci po prostu:Gdzie on chciał ratować świat?Uratował jedynie koleżankę!Ty nie chciałabyś ratować koleżanki w niebezpieczeństwie?
" i już w 1 scenie nie zostaje zabity przez to coś" - większość ludności Nowego Jorku też nie została zabita,i co z tego?

ocenił(a) film na 2
jporuba

I tak za to co powiem zostanę "zlinczowana" przez miłośników tego "filmu".Nie podobał mi się i tyle,od tego jest forum,a dlaczego to tłumaczyć się nie muszę,przedstawiłam swoje argumenty i wsio,a rosyjskie czy europejskie kino-o tak- jest lepsze czasem od tego hamerykańskiego hollyłood

alicja_g22

Czytam to i czytam i żadnego sensu w tym zdaniu nie widzę

ocenił(a) film na 2
jporuba

Może naucz się czytać ze zrozumieniem

użytkownik usunięty
alicja_g22

Tak właśnie i przez takich ludzi co kur....wa dają 2/10 (film zasługuje co najmniej na 6/10....) jest tak niska ocena..

Weź jak nie lubisz filmów dramat/sci-fi to nie oceniaj najlepiej wcale...

ocenił(a) film na 2

Nie wiem o co Ci biega,ale każdy ma swoje zdanie,widać,że jesteś gimbusem,który gówno widział a nie filmy,heh

użytkownik usunięty
alicja_g22

Co, że mi się film podoba i moim zdaniem takie oceny to kpina to od razu muszę być gimbusem? Proszę Cie...

ocenił(a) film na 2

No kurcze sam zacząłęś przekleństwem.."przez takich ludzi",przez jakich? Każdy ma swoje zdanie,lubię filmy sc-fi ale ten na prawdę jest typowo amerykańską szmirą...

ocenił(a) film na 2
alicja_g22

I w przeciwieństwie do Ciebie nie najeżdżam na Twoją ocenę,dałeś ile uważałeś za słuszne.Amen

użytkownik usunięty

film to, moim zdaniem, bardzo słaba, tandetna produkcja; w skrócie: kupka; 2/10

użytkownik usunięty

Czerwony Smok: 1/10, Forrest Gump: 3/10, Apocalypto 1/10 :O

Weź chłopie, nie dyskutuje z Tobą. To i tak dobrze, że dałeś 2 a nie 1..

użytkownik usunięty

cóż. pozdrawiam

ocenił(a) film na 6

no tak Donnie Darko to arcydzieło kinomatografi :)) żałośne :)) nie podobał się ok ,rozumiem ,ale 2 ? na co takie skrajności ? jak tak Ci się nie podoba to nie oglądaj, jak Cię to nie interesuje... :) ..zaraz ktoś się odezwie ,,oo moja ocena mam prawo , kwestia gustu '' w dupie mam wasze nie poparte niczym oceny ,z kosmosu brane a jak czegoś nie lubie to staram się unikać itp ..... i jeszcze dorabiacie do tego ideologie :D Alicja zabieraj pastele ,jutro plastyka

użytkownik usunięty
DAWIDHACZKUR

pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
SosCzosnkowy

Wczoraj w tv pierwszy raz oglądałem ten film.
Jeżeli o mnie chodzi to żadnego szału nie było. Ten potworek skojarzył mi się z Głodzillą z 7Days-a.
Te małe potworki też śmiechu warte. Film bardzo przewidywalny był. Od samego początku wiedziałem, że bohaterowie zginą po początkowej sentencji w filmie "Nagranie znalezione w Central Park" (coś w tym stylu). Jeden z głównych bohaterów był jak rycerz na zasadzie "muszę uratować moją lubą". Amerykanie coś już słabo z pomysłami mają. Amatorska kamerka były zapoczątkowana w Blair Witch Project i tylko tam był wykorzystany klimat bo tutaj coś nie wyszło. Ten film na pewno nie utkwi mi w pamięci.

Głodzilla kontra nadzienie kakaowe.

Pwuriel

Kolejny Robocop wyprany z ludzkich uczuć.Rozumiem,że nie ratowałbyś rannej koleżanki?