PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69035
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Zgadywanka

ocenił(a) film na 7

Film się zbliża, coraz więcej przecieków, coraz większe oczekiwanie.

Wielu z filmwebowców nie lubi bawić się w takie zgadywanki, ale są też tacy /w tym ja/, którzy zagryzają paznokcie, gdy tylko pojawia się jakiś news.
I właśnie oni rzucają co jakiś czas jak w/g nich ma wyglądać potwór.

Może więc, na tydzień przed premierą (17 jest pokaz przedpremierowy dla zwycięzców konkursów z widgetem), spróbujmy odgadnąć co kryje się za Cloverfield Monster, albo też czym jest Monster z Projektu ;p
(wiemy, że maluchy to będą krabopodobne skoczki wielkości psów, zgadujemy więc tylko głównego potwora)

Propozycja jest następująca, każdy wrzuca jedną wiadomość (żeby nie robić bałaganu), pisząc czym w/g niego jest potwór, ew screen + opis?
A jak już się wyda to się zobaczy kto miał farta/nosa/czuja :)
(ps. proszę nie wrzucać zdjęcia potwora z trailera - ruchu nogi - i nie pisać w stylu "to jest potwór". Wiemy, że to potwór :D )

Zacznę więc,
w/g mnie potworem jest:
http://wayangtopia.com/wp-content/uploads/2007/09/cloverfield-monster-picture.jp g
czyli pierwszy obrazek ze zmutowanym wielorybem.
ewentualnie jego update:
http://dougbot.com/forum/cloverfieldPart2.jpg
czyli drugi obrazek ze zmutowanym wielorybem. (zakładam, że to ten sam zmutowany wieloryb ;p Nazwijmy go Kończynka ;p)

Pomimo, że wszyscy, włącznie podobno z JJ mówią, że to fake, że przecież przyznał się jakiś młody artysta grafik do narysowania tego, że nawet pisał o tym na swoim blogu, etc., osobiście myślę, że najbardziej pasuje do spoilerów.

I stawiam na niego.

ocenił(a) film na 10
Hank

Mi także wydaje się, że tak będzie mniej więcej wyglądał potwór. Szczególnie po ostatnim newsie o pasożytach żyjących na nim, które rozprzestrzenią się po mieście przy pierwszym ataku.

Wydaje mi się także, że tak naprawdę do końca nie zobaczymy potwora. Ot raz obejrzymy nogę (płetwę), raz oko, raz ramie itp. itd. I wg mnie bardzo dobrze - dzięki temu nasz potówr będzie bardziej straszny, a film krecony z ręki bardziej prawdopodobny.

ocenił(a) film na 10
milczacy

Nie, Sam Abrams (rzekomo :P) powiedział iż widz zobaczy potwora "całego", tylko czy to będzie potwór pokazany przez 2 sekundy czy jakaś dłuższa sekwencja, tego nie wiemy :D

Faktycznie może to być ten potwór, (wspaniałe uczucie gdy porozrzucane fragmenty łączą się w spójną całość :D)po:

1.Z łatwością rzucił głową Statuy Wolności, ale zaraz, przecież statua nie jest aż taka wielka! tak sobie co nieco obliczyłem i stwierdzam ze Amerykański Godzilla (ew. nasza Cloverwidzilla mogło by ja stracić ogonem) też by sobie jakoś tam z nią poradził. A że ulice w Ameryce (ale rym xD) są dość szerokie, potwór jakoś sie tam przeciska, więc faktycznie rozmiary z obrazka pasują

2.Rozmiary, "insektów" też się niejako zgadzają, mało tego, na obrazku chyba jest napisane ze one żerowały na jego ogonie (mój angielski leży ;P)

3.Kilka dni temu mówiłem ze na trailerze potwór jakby lewituje albo coś ciągnie, no właśnie, to może być ogon! a potwór nie kroczy tylko tak jakby "człapie"

4.Moją uwagę przyciąga jeszcze jedna rzecz, jest w internecie taka fota gdzie są połączone dwa plakaty ale jeden jest odwrócony "lustrem" (kojarzycie?) i z chmur wyłania się pochylony/położony stwór, wydaje mi sie że nasza Konieczynka będzie taka krzyżówką

Gdyby to okazało się prawdą to niezłe z nas detektywy, szukamy potwora a mieliśmy go pod nosem od dobrych paru tygodni :o

milczacy

Według mnie to nie ten potwor
po:
1. w zwiastunie widać nogę a gdzie reszta czyli ta płetwa
2. te krabopodobne miały być wielkości psa a są wielkości człowieka(wedłóg obrazka)
3.ten o to potwor ma jest za doży pacząc co do panienki z statuły urywa jej głowę o przecież ma za wielkie ręce czy tam pazury, mając takie łapy to powinien wyrwać całą a widać mniejsze ślady zadrapań na statule i na jej głowie w zwiastunie( no chyba że ma kilka łap wielkie i małe taka skrzyżowana wiewiórka)
No chyba że ten rysunek to po prostu wstępny szkic zrobiony o tak sobie!!

Ok teraz zabawa
mój typ
http://www.quickstopentertainment.com/wp-content/uploads/2006/11/toybox_112806_3 .jpg

dlaczego bo ma to być podobno potwór z wody (niby jest) no i wygląda straszniej nisz tamten( mnie on przeraża)

http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/d/dc/180px-Crab_people2.jpg
a to te kraby wielkości psa hihihihihi

Hank

Propozycja nr 1. - 125-metrowa koniczyna, czterolistna.
Propozycja nr 2. - Smok Panczan Dragon.

ocenił(a) film na 7
jakub_wedrowycz

Nikt nie zgadł :] A monster i tak wygląda super na dużym ekranie :)

Wedrowicz ciała dałeś, nie , to nie była 125 metrowa kończyna. Absolutnie się nie znasz. Po prostu porażka ;p Masakra jakaś ;p Cienias z Ciebie ;p