http://en.wikipedia.org/wiki/Clover_(creature) nie rozumiem po angielsku, czy on był z ziemi,
czy stworzony przez ludzi (jak w filmie "Spiders" pająki były zrobione przez ludzi), czy z
kosmosu? zna ktoś zdanie producenta na temat z skąd pochodzi ten potwór?
w jednej z ostatnich scen filmu, jak leci nagranie jak się dobrze bawią na Coney Island, w tle wpada coś do morza, ale twórcy filmu nie chcą precyzować co to było :)
na tym polega cały urok tego filmu, że nie ma wyjaśnienia. To tak jakbyś obudził się jutro rano, rozpoczął normalny dzień i nagle wokół Ciebie rozpętałoby się piekło, którego nikt nie przewidział, jesteś przerażony i zdezorientowany- tak jak bohaterowie tego filmu. Według mnie taki był zamysł twórców
być może; jednak ci, którzy wymyślili tak kuriozalną bzdurę musieli palić DUŻO :)
Czemu?,potwór mieszkający w oceanie to aż taka bzdura? xD,to wole nie wiedzieć co myślisz o innych uniwersach w których istnieją różne monstra i dziwadła xD.
całość wydaje mi się po prostu absurdalna - kupowaty stwór i cała ta ekipa; jakieś to słabe i bezsensowne (nawet biorąc pod uwagę tę konwencję);
ALIEN (jedynka, tylko) to film o stworze, który ma klimat, formę i przykuwa moją uwagę
Nie,kiedy film wychodził powstała fikcyjna strona(stworozna przez ludzi odpowiedzialnych za film),dotyczyła ona badań pod wodą,było coś też o jakimś minerale jaki tam znaleźłi,ale była też wzmianka o tym że satelita wpadła do wody w pobliżu miejsca badań,i to jest przyczyną obudzenia się potwora :).
Możesz podać link do tej strony, albo jak ją znaleźć? Oczywiście jeśli nadal istnieje ;D Z góry dzięki
Już nie pamiętam gdzie to znalazłem,szukałem różnych spekulacji na temat tego filmu i tak przypadkowo trafiłem :),była to podajże storna stylizowana na stronę jakiejś firmy która zajmowała się wydobywaniem minerału lub coś w ten deseń(te małe stwory były skażone tym minerałem,dlatego ludzie wybuchali po ukąszeniach) prowadzone był badania pod wodą,i na coś sie natknęli ;>,była wzmianka o satelicie który wpadł w pobliże tych terenów,a potem wzmianka o zniszczeniu,''wypadku'' na platformie wiertniczej,czy sugerowało to ze to co znaleźli,się obudziło ;>.
co* sugerowało to że to co znaleźli,się obudziło ;>.
Sorry za błędy,ale szybko pisze na klawiaturze i takie babole wychodzą.
,,Classification Giant monster awakened from the bottom of the sea by a meteorite''
masz odpowiedz na swoje pytanie :P
tłum. gigantyczny potwór z głebi oceanu obudzony przez meteoryt czy cos takiego