ja mam może troche wybujala teorie ale ciekawą, mianowicie w owym helikopterze można zauważyć że obraz za jego oknem dziwnie się chwieje jak gdyby coś poruszało helikopterem(potwor wymachujacy helik. troche niewiarygodne ale kto wie.)
a i sprubujcie zapauzować trailer(a jest to możliwe)na momencie gdy pod koniec trailera widac 3 osoby i jedna baba mowi chyba "co to było" a zaraz miga niebieski obrazek, zobaczycie tam cos na wzor zmutowanych ludzi z jakimiś odrostami i w dodatku zrośniętych
Rzeczywiscie to jest cos dziwnego http://img89.imageshack.us/my.php?image=38288602cf7.jpg wyglada jak jakis krab
gdyby tak było to wcale nie musimy mieć potwora tylko jakieś zwierzę które sie zmutowało i urosło, może faktycznie, chociaż jakoś nie widzę wielkiego potwora niszczącego NY a pod jego stopami panuje jakiś pseudo-wirus zamieniający ludzi w wilkołako-podobne zombie, zbyt naciągane :p
Mati: o tym zdjęciu było już sporo na forum.
Manijak: Chyba trochę naciągane... tzn. o tych zrośniętych etc. To że potwór mógł ich złapać to bardzo prawdopodobne.
Wydaje mi sie ze na zdjeciu widac poprostu te trzy dziewczyny idace przez korytarz. Ta z przodu jest pochylona jakby probowala namac czy nie ma przed nia przeszkody (wkoncu zgaslo swiatlo), a dwie poostale ida trzymajac sie za ramiona (taki objaw strachu). Poza tym najbardziej irytujaca rzecza w tym filmie jest fakt, ze ktos biegnie z kamera i filmuje strzelajacych zolnierzy, a nawet przez moment nie przychodzi jemu/jej zeby pokazac do czego oni strzelaja. Ludzie uciekaja jakimis korytarzami bez swiatla, a tak na prawde nie wiedza przed czym. Kazdy kto zauwazlby lecaca glowe Statuy Wolnosci raczej schowalby sie ze rogiem budynku i zaciekawilby sie, coz takiego sie stalo. A bohaterowie biegna jak szaleni w niewiadomym kierunku, bo nawet nie zainteresowali sie skad nadchodzi niebezpieczenstwo. No ale to jest Ameryka. Widac ludzie nie dostali instrukcji co robic na wypadek ataku potwora, wiec biegaja w kolko bez sensu :)