PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69040
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Potworek pocisnal chlopakow jak pierozki. Zrobil im gg no re. Film mozna obejrzec, ale mozna tez go nie ogladac. I tyle. IMO to troche malo jak na kase, ktora wylozyli na nakrecenie, no ale nie ja jestem docelowym widzem tylko 'average american teenager' i to za jego kase nakreca 2, 3 i 4 czesc, nie za moja ;)

maac

Na nakręcenie wyłożyli 25 milionów i moim zdaniem zrobili kawał na prawde dobrej roboty...

użytkownik usunięty
maac

"Film mozna obejrzec, ale mozna tez go nie ogladac."

No tutaj akurat nic nowego nie odkryłeś, w końcu każdy ma wolną wolę - chce obejrzeć film to go ogląda, nie chce - to nie. Sorry ale nie mogłem się powstrzymać ;)

"nie ja jestem docelowym widzem tylko 'average american teenager'" - moim zdaniem gdyby tak było to dostalibyśmy prawdopodobnie kolejny amerykański chłam. Główni bohaterowie wychodzą cało z opresji, przy okazji ktoś zabija potworka i wszyscy są happy :)

Jak dla mnie film genialny, ciekawy projekt potwora, fabuła opowiedziana z perspektywy zwykłych ludzi, parę znakomitych scen, świetne efekty dźwiękowe no i zakończenie. Polecam :)

ocenił(a) film na 10
maac

jak na film za marne 25 mln to jest dzeło sztuki :)

maac

jesli chodzi o film ---- jedyny "plus" jaki mozna by bylo przytoczyc - to sposob pokazania calej akcji (latajaca kamera), ale i to wlasnie jest jednym z minusow (a sa liczne minusy) tego filmu.
Szczerze mowiac, trudno mi okreslic jaki jest gatunek tego filmu - ani to sensacyjny, ani horror, ani obyczajowy:)

co do takich minusow --- pare rzeczy bylo calkowicie niepotrzebnych w tym filmie np.:
1) po jakiego grzyba ukaszeni musieli wybuchac? chyba zeby wlasnie ow 'average american teenager' mogl jakos zareagowac
2) wypadajace mini monsterki z naszego monstera --- chociaz to mozna usprawiedliwic - ich brak oznaczalby ze jest to odnowiona wersja godzilli:)

dalsze minusy:
-- gra aktorska moze nie na beznadziejnym poziomie, ale na niewiele wyzszym
-- akcja filmu - nudna
-- hmmm gdzie amerykance maja baze wojskowa (chodzi mi o okolice NY) bo w ciagu parunastu minut na manhattanie mamy przynajmniej jeden oddzial z czolgiem - ciekawe...baaardzo ciekawe
-- jesli przechodze z jednego budynku do innego (na wysokosci paruset metrow) to nie trzymam kamery tak aby filmowala co jest przedemna (tylko reki uzywam do asekuracji)
-- jesli uciekam przed wielkim potworem (czy czyms tam jeszcze, juz nie pamietam) to tez nie trzymam kamery tak aby w miare stablinie filmowala obraz przedemna...tylko kamera lata tak jak moja reka w czasie biegu(licze na wasza wyobraznie) albo wisi mi na szyi - tak czy siak nie filmuje dokad ja biegne:)
-- gdybym byl w armii amerykanskiej i szedl z oddzialem na monstera, zobaczyl pare metrow przed soba 3 ludzi, krzyknal bym przynajmniej - by uciekali nam z lini strzalu...a na filmie zaden tego nie zrobil - bo po co

i jeszcze by sie cos znalazlo, ale juz widac zapomnialem co tam bylo (film ogolnie nie jest nawet tak beznadziejny zeby go pamietac - tak beznadziejny on jest;P)

ocenił(a) film na 10
bondyros

A czemu w Godzilli w ogóle był potwór? a czemu wyjebali dwie ciężarówki ryb na środek ulicy i przygotowali hamery uzbrojone w.....karabiny...to się nazywa głupota a nie to że żaden żołnierz nie krzyczał, widziałeś wszystkich żołnierzy? a może któryś słyszał ale w tym tumulcie nic nie słychać...Z resztą oni przebiegli przez ulicę a nie szli nią cały czas...z resztą gdybym pierwszy raz widział 150 metrowego potwora wpieprzającego ludzi raczej starałbym się go w pierwszej kolejności unieszkodliwić....

Biorąc pod uwagę atak na tankowiec i zdjęcia z 1-18-08.com to chyba można stwierdzić że rząd wiedział o tym 'czymś' wcześniej niż obywatele New York.
Zapewne dlatego wysłano odziały szybkiego reagowania.

Jeśli chodzi o kamerę to cholera wie jak Hud ją trzymał ale przyznam się że wchodząc na Rysy sam starałem się trzymać kamerę na wysokości brzucha i nawet ciekawe zdjęcia wyszły...pomijając to że przez chwilę myślałem ze polecę w dół...xD

recyklerek

xD Zbliżenia na imprezie były niezłe xD