PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68964
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

moja ocena to 10... ja wiem ze sa tu ludzie myslacy ze znaja sie na kinie i ocenią ze to jest złe to dobre, a to mi sie nie podoba, w kazdym filmie są absurdy, jak to jest ze koles ma kamere cały czas co by nie robił? jak to jest ze taka rana tamtej dziewczyny nie spowodowała jej smierci? i jeszcze potem biegła? dlaczego helikopter lecial tak nisko? l moi drodzy ale tak zawsze będzie, czy nie pamiętacie jak w filmach grozy ludzie sie rozdzielają zamiast trzymać razem? nie pamiętacie jak oglądaliście film z pretensja "czemu po prostu nie wrociła"? to jest normalne i nie zwracam na to uwagi a film oceniam zdecydowanie w całosci... i jak to sie ma do tego filmu? ogladalem w domowym zaciszu, jego klimat ktory owa kamera nam zapewnia jest powalajacy, napewno mozemy wczuc sie w rzeczywistosc scen, to jest po prostu jak materiał w codziennych wiadomosciach nakręcony przez naocznych swiadkow, ja filmy ogladam z duzym zaangazowaniem emocjonalnym i staram sie wczuć w akcje i powiem wam ze sie w co niektorych momentach bałem, byłem zaniepokojony, było mi przykro i smutno,byłem podekscytowany i zdenerwowany a na poczatku filmu zdarzyło mi sie nawet ostro śmiać(operator kamery zachowywał sie smiesznie, jego tanie teksty i zachowania były niezłe)
gatunek: Akcja, Sci-Fi powiedzial bym tez dramat, to była pogoń za zyciem i miłością, i to jak zostało przedstawione daje do myslenia, mi przechodziło przez głowe czesto ze w ich przypadku bym wymiękł totalnie, kiedy podnoszono dziewczyne z pręta, mimo iz widzielismy same jej nogi i jakis gruz to przeszły mnie dreszcze, cała otoczka nadawała sytułacji czegos realnego, bohaterowie nie byli gwiazdami, mieli swoje wady i zalety, byli naturalni wobec sytułacji, stwory jak stwory musiały byc paskudne, duzy był ciekawy moim zdaniem a małe takie okrutne i obleśne :P koncowka filmu sprawia ze człowiek mysli sobie wtf?! co jest? koniec? przygniotło ich a przed smiercia wyznali sobie miłość? a moze przezyli? wątpie, ale film pozostawia widza w stanie powtarzających sie pytań retorycznych po prostu całosć great! na niektore pytania trzeba sobie samemu odpowiedzieć a nie brak odpowiedzi nazywać minusem filmu... =|

ocenił(a) film na 8
mojzesz600

Żałuj, że nie obejrzałeś tego filmu w kinie. Wrażenie POWALAJĄCE!