PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69027
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

nuda... beznadzieja... i nic nie wyjasnione... w żadnym stopniu, a niestabilna kamera tylko działała na nerwy:/

Miki_Viki

Niezła skala swoją drogą...

Sądząc po nicku jesteś trochę młodsza ode mnie, jednak ja bym tak filmów nie oceniał.Podaj przynajmniej argumenty.No a, że nie zrozumiałaś to oczywiste - nie wczułaś się w film, tylko jadłaś popcoron, popijając colą i gadając z przyjaciółką ;) ?)

Miki_Viki

po pierwsze w film trzeba było się wczuć a założę się, że tego nie zrobiłaś ;) po drugie on nie miał nic wyjaśniać, od wyjaśniania jest setki różnych for, na których ludzie starają się to wyjaśnić, film miał pokazać historię tamtej grupki ludzi w okół kamery i pokazał bardzo dobrze ;) co do kamery to odsyłam do punktu pierwszego mnie w pewnym momencie tak wciągnęło, że nawet tego nie widziałem

gugix_waw

specjalnie jakiś pomiot sie rejestruje i tylko robi syff nei podając argumentów,żal

dmi88

dziekuje za mile okreslenie, "pomiotem" jeszcze mnie nikt nie nazwal do tej pory. Poza tym moj nick o niczym nie świadczy, został założony 6 lat temu i nie mam ochoty go zmieniać. Napisałam co sądzę o filmie, bo miałam do tego prawo. I nie miałam w kinie ani coli ani popcornu ani przyjaciółki.

Miki_Viki

Hehe, ale "nic nie wyjaśnione" to jest naprawdę mocny argument. Ja byłem mile zaskoczony tym filmem, wydawało mi się że to będzie następny przereklamowany a tymczasem nawet miło się go oglądało. A właśnie ta tajemniczość jest w tym filmie najlepsza i sprawia że po zakończeniu filmu ciągle myślisz, co tam się tak właściwie działo - wszystko dopowiada wyobraźnia której w większości filmów nie potrzebujesz bo Ci wszystko wyłożą na tacy...

ocenił(a) film na 10
Miki_Viki

Tak, mam nadzieję, że w następnej części nie zniszczą tej tajemniczości. To właśnie ona buduje klimat i napięcie. Film jest genialny. Spróbuj obejrzeć go jeszcze raz na nowo za parę lat.

Miki_Viki

na koncu filmu jest taka scena "spod calego nagrania" w wesolym miasteczku nakrecona kilka dni przed glownym watkiem filmu. Na tej scenie da sie zaobserwowac widok z karuzeli (jakies dibaleskie kolo czy cos w tym stylu) jesli uwaznie ja obejzysz moze jednak cos sie wyjasni:) a jak sie nie uda niczego dostrzec to zawsze mozna zajrzec na youtuba:D

Miki_Viki

A co miało być wyjaśnione? Przecież ten żołnierz powiedział, że nie wiedzą, skąd ten potwór się wziął. Wszystko działo się bardzo szybko, bohaterowie nie mieli czasu na pogawędki i dyskusje o tym, co się właściwie stało. Ważne było, żeby ratować życie. Mnie jedynie zastanawia, co zrobili z Marlene. Zabili ją, czy co? To było straszne. Jedynie przyczepiłbym się do gry aktorów. w "Blair Witch Project" (tam też była ruchoma kamera) wyszło to znacznie bardziej przekonująco.

ocenił(a) film na 10
Haza

!!!Spoiler!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
W tym Właśnie ostatnim ujęciu widać jak coś spada do morza (z kosmosu?), trzeba się jednak uważnie przyjżeć.

jimmyxyz

Poza tym moj nick o niczym nie świadczy, został założony 6 lat temu i nie mam ochoty go zmieniać

że niby na filmwebie załozyłas konto 6 lat temu ? jakoś szczerze w to wątpie...wystarczy wejsc na twoj profil...