Osobiscie film oceniam na 6/10. Nie był taki zły, uważam że świetnym pomysłem było krecenie filmu z ręki, z resztą dość oryginalnym. Gra aktorów również nie zła, ale możnyby się przyczepić do kilku rzeczy.. Najbardziej irytujacy okazał się dla mnie sam koniec filmu.. z jednej strony scenarzysta znów wykazał się pomysłowością, oryginalnością widac że film zupełnie inny niż wszystkie z tego samego gatunku, z drugiej strony czuję straszny niedosyt.. nie zostało dopowiedziane co to był za potwór? skąd się wziął? czy ludzie sobie z nim poradzili? co dokładnie stało się z miastem? ale to chyba mieli na celu ludzie tworzący ten film.. Podsumowując w końcówce na plus według mnie jest to, że została urwana, bo nikt inny nie zrobił takiego zabiegu w filmie, paradoksalnie na minus można ocenić tą samą rzecz ze względu na niedopowiedzenia o których wcześniej wspomniałem:) ale to tylko moja subiektywna opinia, z którą nie wszyscy muszą się zgadzać:P
niewiem czy zrobili tak specjalnie czy przez przypadek ale gdyby powstała 2 część to prawie wszyscy (nawet ci nielubiący tego filmu) by poszli do kina albo chociaż obejrzeli w domach bo ciekawość tego filmu nie daje sumieniu spokoju :)