PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69065
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

to pewnie jest jast szpital polowy czy coś w tym rodzaju bohaterowi udają sie tam ze wzgledu na zly stan jednej z bohaterek jest to dziewczyna w ciemnej sukience ktora trzyma ręce na sciani a stojący obok niej zolnież mowi "już jej niepomorzecie", mozliwe że jest ona zarażona wirusem(?),zresztą pacjent(?)siedżcy przed łożkiem niezwraca uwagi co sie dzieje w namiocie co moze swiadczyc ze rowniez jest zarazony i traci kontakt ze swiatem, natomiasty potwory;jeden z nich trzyma bohaterke(wlaśnie tą w czrnej sukience z długimi włosami)za szyje drugiemu zaś coś wyrasta na plecach nastepmie jakdyby wlewa w ofiare to cos, mozliwe ze te potwory wyszukują ludzi zarazonych tym wirusem i przeksztalcją je w samych siebie,dziala to troche jak zomie.

nie znajduje lepszego wytlumaczenia na to wszystko

ocenił(a) film na 7
_GHOST_

Błagam! Powiedz że nie chodzi Ci o to:

http://img225.imageshack.us/img225/5992/girlqh6.jpg

Po raz tysięczny: to są ludzie w skafandrach! :D

ocenił(a) film na 4
_GHOST_

tak ludzie w skafandrach tak zaopiekowali sie dziewczyną ze ta aż wybuchla, to już bardziej uwierze w przerośnięte szczury:)

ocenił(a) film na 8
_GHOST_

Od razu widać że to ludzie w skafandrach.Ja nie rozumiem jak można pomyśleć że to potwory;p A z kobiety pewnie wykluwa się jakiś monster.

ocenił(a) film na 7
Daner

Manijak, porównaj sobie zdjęcia ludzi w skafandrach w namiotach i potem te cienie, no błagam, przecież to aż samo przez się się rozumie :D Zresztą, już tyle o tym rozmawialiśmy, że nie ma sensu dalej roztrząsać.
Poza tym nie wiem jak po jednej sekundzie ujęcia można cokolwiek powiedzieć o tym jak i czy oni się nią zaopiekowali. A może ona chciała uciec a oni nie chcieli jej wypuścić po prostu?

Hank

gość ma racje to nie są goście w kombinezonach tylko dwa stworki
przypatrzcie się dobrze ,widać dokładnie jak ten z prawej gryzie tą kobiete
(ruch szczenki)

ocenił(a) film na 7
michalb1984

Nie mam zamiaru się z nikim kłócić, bo to oczywiście nie sensu, każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Powiem tylko tak, na steknbj już usuwają takie posty, w których ktoś zaczyna teorię, że to nie są ludzie w skafandrach a ludzie szczury czy potwory.

Przypatrzcie się na to zdjęcie:
http://www.slashfilm.com/wp/wp-content/images/cloverfieldbb3.jpg

Później na to:
http://img225.imageshack.us/img225/5992/girlqh6.jpg

Jeszcze wątpliwości?

Hank

Do tych dwóch obrazków:
Stary słyszałeś kiedyś o niebieskim tle w scenie tej zagrali ludzie w niebieskich kombinezonach gdzie w filmie za pomocą komputera na kłada się wygląd np stworki

W wielu filmach stosuje się niebieskie tło np 300 Spartan zostało w dużej mierze nakręcone na niebieskim tle.

Ale co rzeczywiście przedstawia ta scena w zwiastunie poczekajmy cierpliwie do premiery a dowiemy się jak jest naprawde

ocenił(a) film na 7
michalb1984

Nie no ja nie mogę :D

Wiem, co to jest niebieskie tło :)

Zdjęcie, które zapodałem to screen z filmu :) Publikowany na stronach na całym świecie jako screen z filmu :) a nie zdjęcie z produkcji!

i jeszcze jedno:
http://mitarbeiter.dvd-forum.at/ronnie/kino-news/clover6.jpg

Back me up someone here! :D It's like looking at a clover and proving that in fact it is a clover!!! C'mon!

Jak sobie obejrzysz zwiastun dokładnie to zobaczysz nawet jak prześwituje twarz! przez jeden z kombinezonów :)

No ale dobra, filmu nikt nie widział i każda teoria może się sprawdzić :) To może być równie dobrze Michael Jordan który wraca do profesjonalnej koszykówki na dużym parkiecie :]

Tu jest większy problem, a mianowicie, co do cholery dzieje się z tą dziewczyną!

ocenił(a) film na 10
Hank

"Nie no ja nie mogę :D" to zrób przez nogę xDDD

no dobra, dajmy na to że to są ludzie w kombinezonach (ta twarz, która prześwituje przez kombinezon to aby na pewno twarz?)

jeśli już wiemy że to nie żadne nano-kwanto-mecho-sczury no to pozostaja jeszcze dwa pytania:

1.Czemu w szpitalu polowym lekarze chodzą w kombinezonach? Czyżby bali sie jakiegoś wirusa?
2.Czemu właściwie kobieta tam trafiła? i co się z nią dzieje? spójrzmy na twarz Roba na zdjęciu od Hanka, jest wyraźnie przerażony i patrzy na brzuch kobiety, czyżby motyw z "Obcy"? :]

ocenił(a) film na 7
recyklerek

No i to są ciekawe pytania!
I żeby być szczerym, to nie mam zielonego pojęcia :D Ale skłaniałbym się w stronę podobnego do Twojego toku rozumowania - wirus i motyw z obcego.

ocenił(a) film na 10
Hank

Czytaliście już może? To rozwieje wątpliwości :)
http://hideousblog.blogspot.com/2007/12/first-cloverfield-review.html

ocenił(a) film na 7
milczacy

Milczący wchodzi i robi wielkie buuum prawdopodobnie prawdziwą recenzją :) Super robota :)

użytkownik usunięty
Hank

Z całym szacunkiem, ale już dość dawno udowodniono, że ta recenzja to fake. Można to chociaż udowodnić po scenie w sklepie, która w recenzji jest w połowie filmu i słowa Hawka brzmią "it's a loss", kiedy na klipie z JJ Abramsem ta scena pojawia się niemal na początku filmu i słowa to "It's alive" co nawet wynika z kontekstu.

Po drugie TV Spoty pokazują Marlenę (eksplodującą Kobietę) gdy jest w metrze (podziemia) razem z Robem i resztą paczki. W "recenzji" zaś sceny w metrze pojawiają się już po śmierci Marleny.

Swoją drogą wywnioskować można, ze autor recenzji napisał to po obejrzeniu zwiastunu przed TVSPOTAMI (zresztą wtedy się pojawiła- w grudniu).

I tak jest w przypadku wszystkich rozmów na filmwebie dotyczących tego filmu. Proszę- zanim umieścicie kolejne rewolucyjne odkrycie. (O rany! Zdjęcia można odwracać! o Rany- znalazłem -chyba-oficjalny projekt potwora w kształcie ryby) albo opublikujecie kolejną fantastyczną teorię (To Lew! To Godzilla! To Cthulhu! To Rosie O'Donnel!), proszę odwiedźcie www.cloverfieldclues.com i www.cloverfieldnews.com.
Tam te wszystkie rzeczy są i można znaleźć parę ciekawych rzeczy.
Zresztą radzę śledzić je regularnie bo w świecie "Cloverfield" ostatnio naprawdę sporo się dzieje.

_GHOST_

panowie właśnie przed chwilą pokazali potwora , musze przyznać duże zaskoczenie ale brawo za efekty specjalne http://www.youtube.com/watch?v=zBOyG5Bgduk&feature=related

Solen

Buahahahahahahahahahahhaahhahaha! Koleś niezle pojechałeś! Omg omg omg xD Jeszcze nie moge powstrzymac smiechu... Wow Rispect xD