widać wpływy z LOSTa - ukryte niby przypadkowe informacje i zagadki - korzystając ze stron:
http://www.1-18-08.com/
http://www.youtube.com/results?search_query=Cloverfield&search=
http://www.ethanhaaswasright.com/
, zwiastunu i czego tam jeszcze znajdziecie spróbujmy rozwiązać tą zagadkę :)
zacznę według godzin na zdjęciach
#1 WE'LL MISS 01/18/2008 12:01A
- dziwna twarz z prawej strony zdjęcia i literka S wyglądająca jak rogi
- może mieć coś wspólnego godzina- minuta po północy
#2 zdjęcie z dwiema twarzami 01/18/2008 12:36A
- między nimi widać wyraźnie jakąś twarz(?), diabła, ducha, potwora?
- światła odbijające się w oczach i to przerażenie
- i najważniejsze- te 2 połówki pasują do siebie - to jedna twarz!
- coś jak twarz pod okiem lewej połówki
#3 zdjęcie we mgle 01/18/2008 12:48A
- 2 cień z lewej - ten ktoś trzyma kamerę
#4 to czwarte :) 01/18/2008 1:24A
- nie zauważyłem nic ciekawego
"01/18/2008" In Revelation 1:18 it says,
"I am the living one. I died, but look I-am alive forever and ever! And I hold the keys of death and the grave" co wy na to? ma to coś wspólnego z diabłem
teraz zwiastun:
sd
- ktoś z tłumu krzyczący I saw it, It's alive, and it's huge!
- dziwny głos mówiący "the myth" zaraz po pierwszym wstrząsie
- potężne "ryki"
- fikcyjny napój slusho wymyślony przez J.J Abramsa pojawiający sie na koszulce w zwiastunie (sprawdźcie http://www.slusho.jp)
- zbyt duża odległość między pierwszym wybuchem a zniszczeniem wskazuje na więcej niż jedno źródło zniszczeń
ok, mówcie co jeszcze znaleźliście
jest nowe zdjęcie :)
nic ciekawego, ale można teraz odwracać zdjęcia. są 2 podpisy:
na "WE'LL MISS" :
"Dont forget who takes care of you!
love, J "
wygląda jak jakiś układ z diabłem :) oby jednak nie
i na najnowszym zdjęciu, ale nie chce mi sie pisać :) dwa słowa są rozmazane, ale nic ciekawego więcej nie znalazłem
Czwarta fotka:
nad ramieniem kobiety twarz diabla(?)
kolo zonierza-ksiadz chodz tez 'jakis dziwny'
Pozdrawiam:)
Mmm... Coraz więcej tych zagadek :) Ale to dobrze. Producent pokroju Abramsa, mający doświadczenie w tajemnicach i sekretach. Można by rzec - własciwy człowiek na właściwym miejscu :) Jak dla mnie sam pomysł ze stworzeniem tej otoczki, zabawy zdjęciami i podpuszczaniem widzów tym trailerem -jest kapitalny. Od razu przykuwa uwagę...
Pierwsze słysze o 1-18-08 ale po zwiastunie moge być pewien jednego :
Od razu widać inspiracje The Blair Witch - chodzi oczywiście o zdjęcia, promocja filmu wygląda podobnie jak w przypadku tego pierwszego, pewne jest tez to ze zobaczymy zapis kasety ludzi którzy już nie żyją, samo zdjęcie i podpis na nim to potwierdza, widać też kluczową rolę Roba - impreza pożegnalna i centrum zainteresowania, zdjęcia itp. Mogę się mylić to już zobaczymy. Czy jest to jakiś diabeł czy szatan ? Na pewno nie, na internecie można przeczytać że potwór który się pojawi nie był pokazany nigdy w żadnym filmie a te widzieliśmy już chodźby w End of Days. Może jakiś inny demon ? Jeđli nie jest to latajce stworzenie z pewnością jest wielkości conajmniej statuy wolności, w końcu bez trudu rzucił jej głową, a może to stworzenie morskie ? Statua stoi w końcu na wyspie. Kto wie, pozostało niecałe 6 miesięcy.
na stronie Slusho w dziale sklep wiele z postaci w tle trzymajacych rece w gorze ma dlon ulozona w znak czesto przpisywany satanistom(kumpel mi kiedys tlumaczyl ze to bujda bo tak dlon ukladaja fani metalu, ale nie wiem czy mowil prawde), czyli pierwszy (od kciuka) i ostatnim palec uniesiony w gore a dwa srodkowe zgiete.
jak znajde cos wiecej to dopisze
może trochę na odwal się, ale coś znalazłam - na stronie Slusho! pisze: YOU CAN'T DRINK JUST SIX - a według niektórych sześć to szatańska liczba:D
zaintrygowana plakatem (ślad na wodzie, tak jakby coś z niej wychodziło) pomyślałam o lewiatanie. Oto co znalazłam na jego temat w wikipedii:
Lewiatan (łac. Leviathan, z hebr. ?????????) ? mityczne stworzenie, potwór morski, wąż lub smok o kilku głowach.
Wspominany kilkakrotnie w Starym Testamencie, Lewiatan należy do pierwszego kręgu aniołów zwanego Serafami (Serafinami). W różnych miejscach (i różnych przekładach) opisywany jako wąż lub wieloryb. Występuje też w kontekstach, w których może symbolizować zło.
Współcześnie przenośne określenie "lewiatan" oznacza potocznie rzecz ogromną.
Oraz coś znacznie ciekawszego...
Legenda sylwestrowa
W X wieku znana była legenda o uwięzieniu w roku 317 Lewiatana w podziemiach Lateranu (ówczesnej siedziby papieży) przez papieża Sylwestra I. Magia okrągłej liczby 1000 kazała spodziewać się nadzwyczajnych zdarzeń. Proroctwa Sybilli powiadały, że z przełomem wieków potwór wydrze się z więzienia i zniszczy ziemię i niebo. Przerażenie wzmagała zbieżność tych wizji z nowotestamentową Apokalipsą św. Jana. Znaku zapowiadającego katastrofę dopatrywano się również w osobie ówczesnego papieża, który uprawiał jakoby praktyki czarnoksięskie (w istocie wykształcony w matematyce, mechanice i astronomii, budował zegary i instrumenty astronomiczne). A przy tym przybrał imię Sylwestra II, co budziło skojarzenie "jeden Sylwester uwięził smoka, drugi go wypuści"... Toteż gdy nastał nowy rok 1000, a spodziewana katastrofa nie nadeszła, euforia ogarnęła lud, który cieszył się i bawił do następnego dnia. Zdarzenie to dało początek corocznym sylwestrowym zabawom. Lewiatan jest również uważana za jedną z siedmiu nałożnic Księcia Piekła, Lucyfera.
wąż morski, Lucyfer... hym...;)
Zaczyna sie robic coraz ciekawiej....:)Szczerze powiedziawszy na poczatku temat filmu byl mi obojetny.Pozniej przypadkiem cos tam przeczytalam,pozniej znow...Doszlo do tego,ze czekam z niecierpliwoscia na kolejne przypuszczenia itp. nie mowiac juz o filmie :))
Jestem przekonany, że niektórym te rozważania o diable i innych szatańskich rzeczach będą ostro zawadzać... Zawsze znajdą się Ci fanatycy religijni ^^ W innym temacie na forum wspomniana jest postać Cthulhu i wydaje mi się, że jednak ta historia ( o Cthulhu ) będzie przewodnią w filmie. Ale kto wie co wymyślili? Może będzie to co innego? Może ZAGŁĘBIE awansuje? O zgrozo ^^
A może to godzilla takie podobne ryki i z wody wychodziła. Ale jak przeczytałem wasze opinie raczej to nie ona
Nie mam pojęcia skąd wyście wytrzasnęli tego diabła O_O !? Po prostu się ukaże że potwory to przybysze z kosmosu xD Wszyscy zaczną wymyślać takie teorie a wszystko okaże się proste jak drut xD
Odkryłem coś ciekawego. Jeśli otworzycie tą stronkę ze zdjęciami, po jakimś czasie (10 min?) słychać ryk jakby jakiegoś demona, albo potwora
wierzcie lub nie ale moj wujek pracuje w wytworni i widzialam ponad polowe filmu...niesamowity, ale to nie zaden diabel, idziecie w zupelnie zlym kierunku... to Tinky-Whinky! a jego straly to czerwone torebki:P
Dark Doll, normalnie brak mi slow. Moj wujek tez tam pracuje. Co za zbieg okolicznosci. Nawet mial mi zalatwic przed premierowe wydanie na dvd zebym pierwszy obejrzal i ocenil na IMDb. Ale odmowilem. Poczekam jak bedzie u nas premiera. Adios i snij snem Odwiecznych.
o boze...wiec...moze mamy tego samego wujka???? moze jestes moim zaginionym kuzynem!!?? stasiu to ty??????