PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68964
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

mam zamiar isc na projekt, ale w sumie to sie wacham, bo słyszałem wiele negatywnych opinii. to jak warto czy nie i jesli tak to czemu??

fisher

Wiesz. Opinie każdy ma swoją. Jak dla mnie film rewelacyjny. Idź i sam oceń. Raczej się nie zawiedziesz ale musisz wiedzieć na co idziesz. Nie wiadomo czego sie boisz. O potworach z niego sie nic nie dowiesz bo to właściwie nie o nich jest film tylko o ludziach którzy przeżywają dramat w niszczonym mieście. Duży stopień realizmu więc przygotować sie radzę na to ze może sie w każdej chwili skończyć masowym zgonem :) Staram sie nie robić spojlerów. Radze wydać te kilkanaście złotych i mieć nowe doświadczenie na liście. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
fisher

Dla mnie ten film jak najbardziej się podobał. Ale każdy ma inny gust. Warto jednak pójść i zobaczyć. W końcu to tylko kilka złoty ;)

Kamil00_2

Myślę że warto.Jeśli pójdziesz do kina nie stracisz czasu ani pięniędzy bo to fajne doswiadczenie(jak często ma się okazje oglądać film zrobiony na amatorke w kinie?), jeżeli natomiast obejrzysz na komputerze też nie pożałujesz, zależy co kto lubi.

Edward_Nozycoreki

warto :-) Kino to kino, ja byłem na przed premierze i jestem zadowolony. Gorzej jak trafisz na wielkich napaleńców którzy poczują się zawiedzeni bo myśleli , że idą nie wiadomo na co. Wtedy pojawiają nikomu niepotrzebne komentarze na sali i temu podobne sprawy. Ale na moim seansie sie jako tako opanowali. tak czy tak warto - obraz kręcony z ręki spełnia idealnie swoje zadanie, a efekty robią konkretne wrażenie.
pozdrawiam

maly_kornel

aaa... to chyba żeście mnie przekonali. W takim razie wydam te pare złociszy i w piątek do kina x)

fisher

Minęły 4 dni od przedpremiery, a ja nadal mam te wszystkie sceny w głowie, a emocje nadal nie opadły.Wygląda na to, że II-cza musi być jak najszybciej, bo wielu z nas nie wytrzyma.A moja teoria jest taka, że scenariusz do Cloverfielda 2 leży już napisany.Dlaczego? Na 01-18-08.com sa pokazane sceny, których nie zobaczyliśmy w I-szej części, a dużo wątków zostało otwartych i nie zamkniętych.Końcówka wskazuje na to, że o kontynuacji było wiadomo od początku.Ta sama ekipa na planie? Cudownie.Szykuje się albo cudowne uratowanie Beth i Roba, lub po prostu pokazanie scen sprzed akcji w I-szej części.Ile nam potrwa czekanie? Rok, dwa? A może w przerwie pomiędzy odcinkami LOST-a? Jeżeli sequel jest już nakręcony lub jest do niego napisany scenariusz (stawiam na to pierwsze)to film może ukazać się jeszcze w tym roku.Oby tylko bł dłuższy i oby pokazano innego potwora, bo k**** takie emocje towarzyszą temu filmowi, że k**** jego mać nie można o nim zapommnieć!

Mahone93

A myslalem, ze tylko ja jestem tak zajarany tym filmem :D

ocenił(a) film na 7
Mahone93

mi sie wydaje iż fotki na 01-18-08.com to po prostu ujęcia z innego aparatu, innego człowieka. ot co.... na temat sequela rozpisałem się w innym wątku [poświęconym temu tematowi] więc sie nie będę produkował ;)

ocenił(a) film na 10
bambroglowy

K***a twoja mać, ja też się k***a tarzam po dywanie i j***a zaraz dostanę ;) Diffus-ty masz jednak k***a rację, jestem z tobą, 'my man!'

Tak jak już wcześniej mówiłem, też mi się wydaje że scenariusz dwójki jest już nakreślony, być może, nawet spoczywa gdzieś, w domu Abramsa ;P
Ja też sie nie mogę doczekać dwójki, i w sumie jestem zły, chodzę wieczorami i sobie lamentuje co i jak? i przypominam sobie sceny z jedynki i aż mnie trzaska ze nie mogę pomóc Beth, która leży gdzieś tam w U.S.447 zwanym niegdyś Central Parkiem ;P

Co do zdjęć, mam o nich w pizdu teorii! xd
1.Zdjątka są poukładane chronologicznie i tak się skończy historia Cloverfielda....
2.Zdjęcia są porozrzucane w czasie i przestrzeni
3.w pierwszej fazie miały one pokazywać chyba to co będzie w filmie ale później jednak stwierdzono że pokażą coś jeszcze...? dwójkę? a może to jakiś wstęp? podwaliny do kolejnego marketingu?

Teorii jest wiele i Bóg jeden wie co się dalej wydarzy ;)

fisher

warto czy nie warto ja i tak się wybieram :D:P