czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi?? przypadkiem wpadłem tu i ujrzałem forum 'opętane' tym filmem, co jest?:)na czym to polega? aha i pomimo, że nie wiem o co chodzi, tytuł polski jest tragiczny. pozdrawiam i czekam na litościwych...
JJ Abrams (twórca Lost) ogłosił na Comiconie, że chciałby stworzyć prawdziwy amerykański monster movie. Ponoć spacerował z synkiem po Tokyo i widząc opętanie Godzillą, figurki, sklepy o niej, etc, pozazdrościł Japończykom :)
Potem był zwiastun przed Transformers, bez tytułu tylko z toczącą się głową statuy Wolności przez ulice NY i hasłem "1-18-08" (data premiery).
Polecam ( o zgrozo, co za autoreklama ;p ) podsumowanie:
http://www.filmweb.pl/topic/725282/Podsumowanie%2C+co+ju%C5%BC+wiemy..html?page= 2#1821816
Oprócz pierwszego punktu, że film nie będzie się nazywał Cloverfield jest całkiem ok :D Nie wierzcie Stopklatce :D Nie sugeruj się też za bardzo opisem na filmwebie. Acha, jest też krótka historia Slusho, napisałem, że to ma być około 1/3 filmu, ale po recenzjach, etc. okazało się jednak, że w filmie może nie być nawet o tym mowy :\ Niemniej jednak jest to część kampanii i ma powiązanie z filmem (wiele przynajmniej tłumaczy).