PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566646}

Projekt X

Project X
2012
6,5 184 tys. ocen
6,5 10 1 183810
4,8 39 krytyków
Projekt X
powrót do forum filmu Projekt X

To był, mogę to powiedzieć z pełną odpowiedzialnością, zdecydowanie najgorszy film jaki ja kiedykolwiek w życiu widziałam. Nie mówię tu już o sposobie kręcenia i o innych tego typu podobnych rzeczach. On był po prostu tak beznadziejny, że przykro się go oglądało. Ktoś nazwał go komedią... Zgodzę się z tym, że American Pie jest komedią, ale to !? To jest po prostu stek bzdur. Przez cały czas oglądania filmu miałam minę jakbym jadła kilogram cytryn. Jak można wpaść na pomysł ukazania nastolatkom 'najbardziej epickiej imprezy roku' w taki sposób ?! Czy wyznacznikiem świetnej imprezy jest to ile alkoholu się wypije ?! Ile przerucha się panienek ?! Czy zdemoluje się dom rodziców, ale też innych osób ?! Na dodatek tak idiotyczne zakończenie. Zero konsekwencji za tak głupi czyn...Chaos na ekranie. Żenada. Śmieszne ? Tak, ale w pejoratywnym znaczeniu tego słowa. Na koniec dodaje, że mam 17 lat i wstydzę się, że taki film powstał. W skrócie IDIOTYZM 1/10. Dziękuje za uwagę.

ocenił(a) film na 2
korneliarose

Popieram wypowiedź!

użytkownik usunięty
Jason_V

To nie jest film dla ciebie korneliarose. Wiem że może jesteś brzydka i w ogóle i że masz kompleksy jak widzisz takie laski nago. Chciałbym mieć taką laskę z tego filmu ale to jest AMERYKA. Film ma trochę wad ale jest całkiem fajny daję 9/10.

ocenił(a) film na 4

Chciałbyś mieć taką laskę jak te w filmie? Proste. Wyjdź więc na imprezę i nie siedź przed kompem, a przekonasz się sam ,że to nic trudnego. Nasze dziewczyny są zdecydowanie bardziej urocze :)

ocenił(a) film na 1
djrav77

djrav77 ze wszystkim sie zgadzam poza tym ostatnim . Miałem do czynienia z Brytyjkami , Hiszpankami , Brazylijkami , Turczynkami , Węgierkami, Włoszkami jedną Kolumbijką itp. itd i Rosjanki i Polki są najmniej urocze z nich . Amerykanki jeszcze sprawdzę bo doświadczenie mi podpowiada ,że filmami nie ma się co sugerować . Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
FoxyWolfGame

E tam. Ja takiego doświadczenie w ''światowych'' podbojach kobiet akurat nie posiadam, ale nadal będę obstawiał przy swoim. Znam wiele kobiet na swoim ''podwórku'' i zdecydowana większość z nich jest na prawdę zdrowa. I nieraz już w życiu usłyszałem ''aleś ty wybredny'' albo ''już nie przesadzaj może''. Ale to taki temat akurat, że jakiekolwiek kłótnie byłyby bezsensowne.
Mam pytanie jeżeli można. To do czynienia z tyloma obcokrajowcami płci pięknej to miałeś w sensie?
pozdro

ocenił(a) film na 1
djrav77

Do czynienia oczywiście w sensie : są to osoby które znam i z którymi miałem dłuższy kontakt. Znajome , koleżanki czasem coś bliższego dlatego też zdanie " Ja takiego doświadczenie w ''światowych'' podbojach kobiet akurat nie posiadam" niezbyt mi pasuje bo w PODBOJACH również takiego nie posiadam ;) pozdrawiam

FoxyWolfGame

Cudze chwalicie, swojego nie znacie, jednym zdaniem. ;)

ocenił(a) film na 6
FoxyWolfGame

Hej zgadzam się tutaj... Denerwuje mnie wychwalanie Polskich dziewczyn tak z zasady... U nas nie ma tradycji ćwiczenia i zdrowego jedzenia a do tego te geny w cale nie są tak genialne więc wcale nie tak łatwo znaleźć na prawdę ładne dziewczyny a facetów to już w ogóle mamy okropnych...

ocenił(a) film na 1

Nie trzeba być brzydkim, żeby mieć tzw. olej w głowie, inteligencję i pewne wymagania. Na komedii wolałabym się nieco pośmiać, niż patrzeć z dziwnie wykrzywioną twarzą na to, co się tam dzieje i zastanawiać się ile w tym sensu.

Jason_V

ten film wcale nie jest taki debilnie głupi jaki sie moze wydawać. Ja go oglądnąłem najmąddrzej jak umiałem i nie żałuje, jak dla mnie naprawde dobry

korneliarose

Mam takie same wrażenia po tym filmie a w zasadzie dotrwałam tylko do 40minuty dalej juz po prostu nie mogłam oglądać tego gó*na.

użytkownik usunięty
Oluchna_92

Wiem nie wszystkim może się podobać ale jeśli czytacie te wypowiedzi i oglądaliście cały film TO MUSI SIĘ WAM PODOBAĆ CHYBA ŻE JESTEŚCIE FRAJERAMI I NIE UMIECIE SIĘ PORZĄDNIE BAWIĆ. NIE MÓWIĘ O NARKOTYKACH LECZ OGÓLNIE

ocenił(a) film na 6

Haha! dobre, nie powiem. To znaczy, że jak nie podobał się film, nie potrafię się bawic? Ciekawi mnie na ilu ty prawdziwych imprezach bylas/byles, że wyznacznikiem "fajności" dla ciebie są wirtualne domówki. Film nie robi żadnej rewelacji, ale jako ze od początku się tak zapowiadał niczym nie rozczarowywał dlatego zasługuję na moje 6.5/10, do maxa daleko mu brakuje, nawet jak na komedie. A film obejrzałem cały, zawsze tak robię zanim zacznę cokolwiek oceniac.

użytkownik usunięty
tailer

Mi film się podoba i uważam że wszystkim nastolatkom również. Chciałbym być na takiej imprezie lecz nie koniecznie leżeć w swoich wymiocinach.

ocenił(a) film na 1

Wszystkim nastolatkom. No to chyba nie wypowiadaj się za mnie.

ocenił(a) film na 1

ani za mnie . Kilka piw to nie grzech ale to co się teraz popularnie uważa za "świetną imprezę" dla mnie jest hałaśliwym marnowaniem czasu

użytkownik usunięty
tailer

A co do imprez to byłem na wystarczająco wielu by nauczyć się pisać na klawiaturze bez błędów

ocenił(a) film na 6

Jakieś sugestie co do mojej pisowni? Błędów żadnych nie zauważyłem, więc trochę to dziwne, nie uważasz? No chyba, że nazwiesz błędem: bylem, a nie byłem; biegac, a nie biegać. Faktycznie szok. Coś takiego występuje jak się szybko pisze na klawiaturze, więc raczej o braku podstawowej wiedzy, jaką jest pisanie poprawne, nie świadczy, tak sobie z twojego mało trafnego posta wnioskuje. Muszę na takie skróty myślowe uważać, bo jeszcze kogoś urażę.. :)
Nie za bardzo widzę wytłumaczenie twojego dosyć durnowatego komentarza (pozwól, że nie będę cytować), więc czytaj ze zrozumieniem, bo nie bez powodu dodałem komentarz odnośnie twojego posta.

Szkoda tylko, że zdanie zacząłeś od "Mi" a nie "Mnie" w poprzednim swoim poście, bo to jest błąd ;)

ocenił(a) film na 2
mariusz_sdz

dokładnie, Karetka333 -> http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=5375

haha :D się uśmiałam bardziej niż na tym badziewnym filmie :D wyznacznikiem tego czy ktoś się umie bawić jest to czy ten film się podobał czy nie? :D wypij tyle że się porzygasz, udawaj że jesteś zajebisty, naćpaj się, puszczaj się na prawo i lewo, rozbieraj, wal się po mordziee!! taaaak Ty na pewno umiesz się bawić biorąc przykład z filmu:D gratuluję :)

film może i nie jest zły dla osób które lubią tego typu mało inteligentne kino, ale taki zapewne miał być:) amerykańskie komedie w ogóle jakoś mnie już nie śmieszą i mogę powiedzieć że czasami nawet irytują. Mam wrażenie że producenci stawiają najczęściej na na odbiorców młodych, mało kiedy dojrzałych, którym wystarczy pokazać właśnie taką imprezę i na bank gwarantowane jest to że taki 'lajtowy' styl się spodoba. Wszystkie american pie i tego typu produkcje "zachwycają" najczęściej właśnie nastolatków :P

użytkownik usunięty
asabina1

Czy napisałem coś o tym że ja ćpam, puszczam się czy coś co ty tam napisałaś. NIE nie i jeszcze raz nie. Tak robi większość nastolatków a przynajmniej w Ameryce. Nie zachęcam do tego. Ale film właśnie przedstawia apoteozę złego zachowania.

"TO MUSI SIĘ WAM PODOBAĆ CHYBA ŻE JESTEŚCIE FRAJERAMI I NIE UMIECIE SIĘ PORZĄDNIE BAWIĆ"
Przeproś za tę bzdurę i będzie po problemie.

bunnylune

"TO MUSI SIĘ WAM PODOBAĆ CHYBA ŻE JESTEŚCIE FRAJERAMI I NIE UMIECIE SIĘ PORZĄDNIE BAWIĆ"

bunnylune - nie oczekiwałbym przeprosin z jego strony. Z tego jak pisze i o czym pisze, wywnioskować można, że do czynienia mamy tutaj z ewidentnym przypadkiem zdebilałego gimnazjalisty, dla którego dobra impreza to właśnie taka jak w tym filmie. Nie liczyłbym na nic więcej, jak tylko na kolejne przejawy jego głupoty ;)

Nivenerr

W sumie w zupełności masz rację. Chociaż ja wciąż mam nadzieję, że to prowokujący troll, i że taki debil nie chodzi po tej samej ziemi co ja, ty i miliony innych normalnych ludzi. To byłoby zbyt wielkie okrucieństwo od matki natury.

bunnylune

Cóż, niestety, on to pisze zupełnie poważnie. Dalsza dyskusja jest zbędna chyba. Trzymaj się i nie daj się debilom w tym zdebilałym świecie!

ocenił(a) film na 6
asabina1

Puścić to się można barierki.

korneliarose

http://www.reactionface.info/sites/default/files/images/1310480585093.jpg

korneliarose

Mi film bardzo sie podoba i z pewnoscia jest to komedia. Rozumiem ze mogl sie komus nie podobac ale bez przesady... Naprawde nie smieszylo was to jak wlozyli karla do piekarnika haha

Lolek01

Humor najwyższych lotów, ja spasuję...

ocenił(a) film na 3
Lolek01

Smieszne sytuacje to sa w Detektywie Monku, a nie w tym gównie. Taki humor mogl smieszyc w... podstawowce. O uau, wsadzili goscia do piekarnika, so funny. Dżizys ku*wa ja pie*dole.

ocenił(a) film na 8
dawid1420

trudno zeby zarty z filmu o imprezie licealistow smieszyly chociazby starsze pokolenie... jak ktos nie czuje klimatu to nie wiem po co w ogole ogladal ten film. na co niby liczyl, ze bedzie to super blyskotliwa komedia z wysublimowanymi kawalami?

ocenił(a) film na 2
RHomek

jestem licealistką i nawet się nie uśmiechnęłam, oglądając ten, pożal się panie Boże, film.

Lolek01

Ja nie przepadam za takimi typu filmami!!
Ale ten był ODJECHANY ^^

ocenił(a) film na 1
korneliarose

dobrze gadasz :)

korneliarose

ale nudziara ;/

ocenił(a) film na 7
korneliarose

hahaha, to widać mało filmów w życiu widziałaś

ocenił(a) film na 1
speculation

Po prostu sądzę, że ten film to totalne dno, a poziom humoru z całą pewnością nie jest górnolotny.

użytkownik usunięty
korneliarose

Będziesz dziewicą całe życie korneliarose

ocenił(a) film na 8

hahaha xD

ocenił(a) film na 2

dziewczyna ma poukładane w głowie, jest odpowiedzialna, rozsądna, inteligentna i oczytana z tego co widzę po słowach, których używa, więc dziewicą do końca życia na pewno nie będzie. pewnie straci cnotę jak większość szanujących się, odpowiednio wychowanych dziewczyn z dobrych domów - w klasie maturalnej lub na studiach.
a to, że nie puści się z chamem i prostakiem z Twojego poziomu, Karetka333, to tylko jeszcze lepiej o niej świadczy.

ocenił(a) film na 6
Nayuka

Własnie dowartościowywujesz się zdradzając nieznajomym w internecie wiek swojej inicjacji seksualnej, jeśli ta korneliarose jest twoim ideałem inteligencji to daleko ci do niej...

speculation

speculation, Ty tak na poważnie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
tearofmankind

Na prawde.... chcialbym zrozumiec co sklonilo milosnika japonskiego kina lat 50-80 do obejrzenia najnowszej produkcji o zwariowanej imprezie nacpanych amerykanskich nastolatkow.
2/3 negatywnych komentarzy na temat tego filmu pochodzi od ludzi ktorzy w ogole nie powinni go ogladac. Nie trzeba sie dlugo zastanawiac zeby stwierdzic ze osobie o upodobaniach jak wyzej taki film sie nie spodoba. Tym bardziej nie rozumiem tez po co te osoby bez sensu wypisuja pozniej jakie to denne i beznadziejne gowno wlasnie obejrzeli.

Nie jestescie TAAARGETEM dla tworcow tej komedii wiec co nas obchodzi wasza nic nie znaczaca opinia??? Ja nie ogladam i nie komentuje Psychozy z roku 60. Pewnie tez pisalbym jakie to gowno, bo poprostu nie gustuje w takim kinie. Trzeba myslec za co sie zabiera a nie pozniej plakac..

ocenił(a) film na 1
RHomek

Kim jesteś by mówić komuś co powinien ,a czego nie powinien oglądać ? Obejrzał i ma prawdo do opinii

ocenił(a) film na 8
FoxyWolfGame

Jestę Bogiem

ocenił(a) film na 1
RHomek

Niesamowity hype jaki narósł wokół tego filmu oraz niezaprzeczalnie negatywny wpływ na gimnazjalnych fanów daje ciekawy efekt kulturowo-społeczny. Dodatkowo zwykła ciekawość jak bardzo zły film nakręcili. Nie jest prawda, że złych filmów nie powinno się oglądać. Od czasu do czasu jest to nawet konieczne, wtedy można dobrze rozłożyć sobie skale ocen.

Nie ma dla mnie znaczenia data i kraj produkcji. Lubię wiele nowoczesnych obrazów. Czemu moja opinia ma być nic nie znacząca? O ile dobrze mi się wydaje, życie nie polega na klepaniu sobie plecków w gronie wzajemnej adoracji. Natomiast co do targetu. Czy jesteś targetem filmów zoofilskich? Raczej nie, natomiast jestem zdecydowanie pewien, że uważasz je za obleśne.

RHomek

Ten tekst o targecie jest przesłodki, doprawdy. Skąd wiesz, kto był targetem twórców? W reklamach nie słyszałem tekstów w stylu "komedia tylko dla skretyniałych gimnazjalistów, jeśli opuściłeś już gimnazjum nie oglądaj". Ten, pożal się Boże, film jest (czego nie rozumiem) przyporządkowany do kategorii komedia i tam był przyporządkowany przed premierą. Komedię może obejrzeć każdy, jeśli ta komedia jest beznadziejna, a zawarty w niej humor śmieszy tylko zdebilałych gimnazjalistów, to sorry, ale mam prawo wstawić mu z czystym sercem 1.

ocenił(a) film na 8
Nivenerr

To pokaz mi w jakiej reklamie mowia konkretnie dla kogo jest dany film, dany produkt, a kto nie moze go kupic/obejrzec... Przeciez mi nie chodzi o to ze jakis stary dziad nie moze obejrzec tego filmu. Jasne ze moze, niech oglada, zostawia hajs i spier**ala. Nie wiem skad ale autorzy filmow zakladaja ze ludzie mysla i nikt nie bedzie bral 5 letniego dziecka na Piłe, ani 80 letniego dziadka na Projekt X. Nie mowiac juz o tym jak bezwartosciowe sa ich opinie na temat filmow ktore nie maja prawa sie im podobac, ze wzgledu na wiek i wiele innych czynnikow.