"Prometeusz" to jak dotąd jedyny film, który można oglądać chyba niezliczoną ilość razy... Niepowtarzalny, fenomenalny klimat, genialna muzyka, zdjęcia, efekty specjalne i gra Charlize Theron i Michaela Fassbendera . Dla mnie film nr 1, jak na razie nie do pobicia.
Witam! Rok temu byłem w kinie na filmie ,,Prometeusz''. Wyszedłem z kina i kompletnie nie zrozumiałem tego filmu. Jedyne co pamiętam, to to, że Charlie Theron zagrała ładną dziewczynę. Czy jest ktoś kto zrozumiał o czym wogóle jest ten film, czemu zbierają tą całą ekipę, gdzie to się znajduję na początku, czy to jest planeta gdzie oni tworzą ten skład, aby gdzieś poleciec? Gdzie oni lecą? O co chodzi z tym wodospadem na początku? Czemu nazwa Prometeusz dla filmu?
Wielkie dzięki muszę się opierac na Tobie, bo nie rozumiałem za Chiny o co chodzi, a co oni znaleźli na tej planecie LV-223, wiem, że niektórzy jak tam wyszli to zginęli, czemu, czy odnaleźli odpowiedźi na te trzy pytania?
A odnaleźli tych stwórców ludzkości? Co zrobli z tą bronią? Po co tym stwórcom była ta broń? To chcieli wysadzic naszą Ziemię w kawałki. Czy Ciebie także nurzył ten film, był taki wolny, senny, jakby kręcono go scena za sceną zbyt długo. Ostatnio mam często takie wrażenie jak jestem w kinie. Kim byli dokładnie ci stwórcy? Skąd przylecieli? Czy film źle się kończy? Ja byłem w kinie na tym filmie, ale ostatnie sceny jakie pamiętam to jak zaczęli ginąc jak wyszli i Charlie Theron idącą do swojej kabiny, potem zapomniałem resztę filmu. Jakbym wyszedł z kina. Coś mi lata przed oczami, że tam były takie miejsca pokładowe czy coś w tym rodzaju, że to przypominało mi Obcy - 8 pasażer Nastromo. To było nawiązanie czy reklama?
Masz na myśli absolwenta gimnazjum? Ale teraz wszyscy przez to przechodzą - Ty też, w której klasie jesteś? Stawiam na pierwszą, ale powtarzaną.
sorry :D napisałem to bo mnie podniosło :D hahahaha jak by dało rady to usunąlbym ten komentarz .
Chyba Cię poniosło i to bardzo... Skoro to dla Ciebie najlepszy film, to jeszcze mało widziałaś, a Charlize Theron bardzo sztywna. Ogólnie beznadziejny film ,a Ridley Scott stworzył najgorszy film w swoim dorobku.
Nie było takiego filmu, ostatni dobry film fantastyczny to były Armageddon, Ukryty wymiar.
No widzisz...nie da się ))))))))))))))
Pełna zgoda. Theron zagrała jak drewno.
Z ostatnich ról doskonale zagrała w "Śnieżce".
Bardzo wyrazista rola...gdzie w Prometeuszu to kompromitacja przy skali jej możliwości.
W Prometeuszu najlepiej zagrała Rapace :) Charlize Theron była chłodna jak lód, ale pewnie przez tą rolę
musiała być taka sztywna, prawie zero emocji... Na szczęście w Królewna Śnieźka i Łowca pokazała swój kunszt aktorski.
Fassbender też ujdzie.. Szkoda, że film nie trzyma się kupy i brakło mi klimatu Obcego .Liczyłem na więcej Xenomorfów i bardziej horror SF. Za dużo bezsensownych filozoficznych twistów fabularnych. Mogło być więcej akcji i prostoty. Co za dużo to i świnia niezje.
Widac, że chodzisz jeszcze do gimnazjum, tyn ie masz pojęci o dobrej roli jak widać. Obejrzyj sobie foresta Whitakera w Azylu, Anthonego Hopkinsa w milczeniu Owiec , Edwarda Nortona w Lęku pierwotnym, Brada Pitta w 12 małp czy Heatha Ledgera w Mrocznym Rycerzu
Foara Ul pracował i miał do czynienia z szefową.
Z kontekstu wynika,ze zła kobieta była.
Ja jej szczerze współczuję mieć do czynienia z kimś jego pokroju:))))))))
Przy okazji mamy drzewo genealogiczne Weylanda. A taką szefową to ja bym nie wzgardził...
Oczywiscie,że:
"Są persony które się uczyły, skończyły prestiżowe i renomowane szkoły z bardzo dobrymi wynikami, a teraz mają bardzo dobrą, ciekawą i płatną pracę w biurze"
Natomiast twój udział w tej dyskusji,na tym co zwykle prymitywnym poziomie, świadczy,że ty do nich nie należysz.
Chociaż bardzo byś chciał/ła.
Sztuki konwersacji, argumentowania swoich sądów i kultury osobistej tam jak widać nie uczyli.
Może zajmij się biznesem...a nie analizą filmu na tak żenującym poziomie.
Pozdrów szefową. Już ja lubię za umiejętność rozpoznania potencjału pracownika.
I co do twojego dobrego samopoczucia i zbyt daleko idącej oceny.
Znam lekarzy,którzy mimo skończenia medycyny są kompletnymi ..........Dopowiedz sobie sam/a.
Jeżeli rzeczywiście skończyłeś/aś te studia to jesteś zaskakująco miałki/ka.
A infantylizmem sądów i ich płytkością wręcz się wyróżniasz.
Ja nie mam żadnych wątpliwości - ledwo tu jest od 2 sierpnia, a natychmiast rzuca się akurat na nas z pianą na ustach, używając brutalnego języka i argumentów ad personam; już zbanowano bidulce dwa tematy; i te przechwałki wykształceniem - niczego Ci to nie przypomina?
Limit jest tylko czasowy. Zamiast tworzyć kilka kont można po prostu poczekać te parę tygodni. ;)
Mareczku, wiem że zrozumienie tego przekracza twoje możliwości intelektualne, ale nie można zapomnieć czegoś, czego się nie zapamiętało. Właściwie to piszę to dla innych "zainteresowanych" osób, nie dla ciebie, ponieważ nic i tak do tej twojej łepetynki nie dotrze.
Skoro obecnie korzystasz z dwóch kont to jawnie łamiesz postanowienia regulaminu
REGULAMIN FILMWEB
Art. 6 PRAWA I OBOWIĄZKI UŻYTOWNIKóW
1. Każdy Użytkownik może mieć tylko jedno Konto i nie może
udostępniać Konta innym osobom ani korzystać z Kont należących do
innych osób. W przypadku stwierdzenia przez Administratora naruszenia
postanowień zdania poprzedniego przez Użytkownika, Administrator
niezależnie od możliwości odpowiednio zablokowania Konta bądź
rozwiązania umowy o świadczeniu usług droga elektroniczną będzie
uprawniony do usunięcia wszelkich Treści tego Użytkownika oraz
jakichkolwiek efektów jego działalności w Serwisie w tym w
szczególności działalności polegającej na manipulowaniu rankingami
zamieszczonymi w Serwisie, bez konieczności powiadamiania Użytkownika.
No to mnie zgłoś, skoro tak ciebie to boli, donosicieli u nas nigdy nie brakowało. Rankingami nie manipuluje, ponieważ filmów nie oceniam.
Rozumiesz :)))))))))))))
Geniusz jest od 5 sierpnia, ale cie nie kojarzy :)))))))))))))))))))))))))))
Miszcz :))))))))))))))))))))))))