PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189736
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

"Prometeusz" to jak dotąd jedyny film, który można oglądać chyba niezliczoną ilość razy... Niepowtarzalny, fenomenalny klimat, genialna muzyka, zdjęcia, efekty specjalne i gra Charlize Theron i Michaela Fassbendera . Dla mnie film nr 1, jak na razie nie do pobicia.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2

Bo przecie Bergman to też kobieta :)

ocenił(a) film na 1

Gdybyś miał nick "Kopernik"też byłbyś kobietą :)

ocenił(a) film na 5
Faora_Ul

Powiedz mi w którym momęcie ten film jest /był wybitny . On moim zdaniem tylko udaje film wybitny . Aż niesamowite że robiąc film nie dostrzega się idiotyzmów . Ridley co Ty wyrabiasz

użytkownik usunięty
Faora_Ul

Rozumiem, że żartujesz lub trollujesz nazywając ten gniot wybitnym.

ocenił(a) film na 3
Faora_Ul

FILM to tragedia..... a ja baaardzo lubie S-F i wiem jakiesa wymogi gatunku. Albo daje sie prosta rozrywke, albo filozofuje. Ale to drugie trzeba umiec zaczac i skonczyc. jak np. w filmie Moon.
A tu w polowie filmu rozlazlo sie zupelnie, fabula sie ciagnela i byla tak niewiarygodna....... szkoda

ocenił(a) film na 2
jo_aotearoa

Wg mnie autora postu poj.. Yhm, Obcy zjadł mu mózg

ocenił(a) film na 3
MissMary

yo taki troll chyba.... patrzac na oceny jakie daje - prometeusz 10, seksmisja 1

ocenił(a) film na 1
Faora_Ul

Żeby jakiś film nazywać arcydziełem kina musi on łącznie spełniać cztery przesłanki:
1. UNIWERSALNY to znaczy być zrozumiały pod każdą długością i szerokością geograficzną w każdym miejscu na Ziemi.
2. PONADCZASOWY to znaczy że, upływ czasu sprawia że, film jest nadal aktualny i pamiętany a ponadto ma liczne grono fanów których zresztą zazwyczaj przybywa, a nie ubywa
3. ORYGINALNY to znaczy wnosi do kinematografii coś czego do tej pory nie było
4. powinien być również dobrze zrobiony od strony technicznej, w każdej z kategorii w jakiej można ocenić film (odsyłam do kategorii Oscerowych- pewnie zrozumiesz o co mi chodzi)
"Prometeusz" nie spełnia żadnej z powyższej kategorii dlatego nazywanie tego filmu "arcydziełem" stanowi semantyczne nadużycie.

ocenił(a) film na 10
Faora_Ul

masz rację świetny film, tylko ten android mnie wkurzył ze zdradził swoją załogę , a ta osoba który nie rozumie tego filmu to albo jest z podstawówki albo ma mózg gimbusa ze nie rozumie , ma mózg ograniczony

użytkownik usunięty
vAkatsuki

Wiesz, że bywają osoby w podstawówce które swoim intelektem zjadają wielu dorosłych na śniadanie i machanie takimi epitetami pokazuje że chcesz się wytarzać w tych postach.

ocenił(a) film na 10
Faora_Ul

dokładnie świetny film a gimbusy i nieletnie dzieci krytykują bo ten film jest po za ich inteligencie .

ocenił(a) film na 5
Faora_Ul

"Prometeusz to jak dotąd jedyny film, który można oglądać chyba niezliczoną ilość razy... Niepowtarzalny, fenomenalny klimat, genialna muzyka, zdjęcia, efekty specjalne i gra Charlize Theron i Michaela Fassbendera . Dla mnie film nr 1, jak na razie nie do pobicia."

Nieprawdopodobne jak różne ludzie mają gusta. Ciężko mi uwierzyć, że można się tym filmem zachwycać. Pomijam płytkość i absurdalność, ale to co mogłoby być najciekawsze czyli opowiedzenie czegoś o "stwórcach" i początkach człowieka zostało całkowicie zmarginalizowane. Myślę, ze pomysł był niesamowicie ciekawy, ale scenariusz jest niesamowicie spaprany i połozył cały film.

ocenił(a) film na 1
Faora_Ul

ćwok