Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Z wiadomych wzgledow film mial byc ojajebiealemiazga a okazal sie nudna kicha i
kolekcja klisz z Aliensow.

Juz od samego poczatku wkurzajacy sa bohaterowie i seria ich idotycznych wyborow.
Mamy tutaj kolekcje naukowcow bioracych udzial w ekspedycji za trylion dolcow i wszyscy
bez wyjatku (tak, nawet android jest debilem) zachowuja sie jak zbieraninia zajecy
wypuszczonych na pole kapusty.

Oprocz tego bohaterowie odgrywaja role figur woskowych z muzeum sci-fi. Mamy robota,
ktory chce byc czlowiekiem (jak moze byc inaczej) zla pania kierownik z korporacji,
bohaterskich najemnikow i klon Ripley czy dziewczyne ktora stac na wiecej niz sama
zdawala sobie sprawe.

Glupota prowadzi do chwil grozy ale nie nie zdaza sie nic innego niz w orginale zanim
obcy przyszedl na swiat. Potem jest juz tylko gorzej, bo mimo ze orginal zamienial sie w
polowie w survival horror to w Prometeuszu to sie nie zdaza.

Prequel mial odpowiedziec na pytania dotyczace martwego kosmity z Alien no i
odpowiada pod koniec ale zadnej rewelacji nie ma, nastepna klisza.

3D jest dodane totalnie na sile i zupelnie nie ma znaczenia.

Nic tylko wyjsc z kina i jebnac sobie glowa w sciane, gwarantowana lepsza zabawa niz
na seansie

kasumijamuni

Nie zrozumiałeś filmu i tyle.

0wner2

Zrozumienie czy nie ma male znaczenie, jezeli droga do zrozumienia jest droga utarta i wyprana z jakichkolwiek innowacji. Wiadoma sprawa ze jest to, ze fan boy bedzie zapieral sie na swoim ile wleze bo taka jego rola. Odpowiedz w stylu "Nie bo nie" nic nie wnosi do rozmowy. Kontrargumenty temu sluza.

kasumijamuni

Przepisz to jeszcze raz. Najlepiej po polsku. No i nie udawaj kogoś kim nie jesteś a zwłaszcza inteligentnego. "Zrozumienie czy nie ma male znaczenie, jezeli droga do zrozumienia jest droga utarta i wyprana z jakichkolwiek innowacji." <-- to zdanie to mistrzostwo bezsensu kolego.

ocenił(a) film na 6
_mosquito_

Ja nie widzę tutaj nic głupiego . Ma racje . Czego tu nie rozumieć , co napisał ?? :D.
Madralinska trojca :/

ocenił(a) film na 3
0wner2

Racja.Film jest powieleniem obcego i po prostu tandetą

lukasz2247

Tandetą są twoje Transformersy dla pół mózgów które oceniasz na 10.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Jesteś prostakiem do potęgi co widać po tym jak się wypowiadasz. a jak będziesz mi dalej ubliżał to zgłoszę to do administratora i cie zablokują

lukasz2247

Nie obraziłem ciebie tylko film Transformers.

ocenił(a) film na 3
0wner2

"dla pół mózgów"

lukasz2247

Owszem, uważam że ten film jest dla pół mózgów. Ale nigdzie nie napisałem, że to ty jesteś pół mózgiem, jednakże możesz sobie dopowiedzieć sam o co mi chodziło. Nie skierowałem tego osobiście w twoją stronę, wiec nie możesz mi nic zarzucić.

ocenił(a) film na 6
lukasz2247

nie przesadzaj. on tylko zartuje. :)))

Triptyque

Z czym? Że Transformers to gówno? Jedynka jeszcze trzymała jakiś poziom, reszta to dno totalne.

0wner2

transformers 1,2,3 suppeeerrrrrr ;)))))))
I pisz tam sobie co chcesz , a i tak nikt nie zmieni zdania:D......... Widze, ze z dolnego jestes. Patrz jaki ten swiat jest maly, ze az nierealne jest to, co ja widze w twoim profilu :)))
sKORO TY mozesz szpiegowac, to inni tez :PPPP

użytkownik usunięty
0wner2

7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:
b) zawierających treści powszechnie uznawane za wulgarne i obraźliwe,
c) obrazujących lub propagujących przemoc, faszyzm, rasizm, nienawiść, dyskryminację (rasową, kulturową, etniczną, religijną lub filozoficzną itp.),
d) naruszających dobra osobiste lub obrażających godność innych osób,
k) jakichkolwiek innych sprzecznych z prawem lub łamiących normy społeczne i obyczajowe.
8. Zabrania się również działalności Użytkowników polegającej na:
b) zamierzonym wpływaniu na innych Użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych i/lub kontrowersyjnych i/lub nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. (tzw. „trolowanie”),

ocenił(a) film na 3
Triptyque

Jak staram się krytykować filmy a nie ludzi bo to przekracza pewną granicę.Każdy ma swój gust i lubi filmy za co innego.Nie dla każdego film musi mieć wybitny scenariusz czy grę aktorską żeby mu dał ocenę 10.Ktoś może być na przykład wielbicielem efektów specjalnych i głównie to się dla niego liczy a reszta jest nie ważna dla tego ocenia film na 10.

lukasz2247

ale ja ciebie bardzo dobrze rozumie:)
tez tak uwazam. Mnie sie film ma podobac, a czy on sie podoba inným, to juz nie moj biznes. Wiesz.....co niektorzy tutaj tego nie rozumieja, ale trzeba to puscic w niepamiec :)
A Owner, to Owner i nic tu dodac i nic ujac:)

ocenił(a) film na 3
triptyqued

Poczytałem jego wypowiedzi i przeraziłem się jak ubliża innym.Ja też mam ochotę czasami napisać do kogoś "ty daunie jak może ci się ten film podobać przecież to jest film dla debili" ale się powstrzymuję bo jest to niemiłe dla innych i chamskie.

ocenił(a) film na 3
lukasz2247

I tak nie można.

lukasz2247

ja tez nigdy nie klne. Taka mam zasade. nikt nigdy nie ujrzy na tym forum laciny z mojej strony. No mnie sie nie obrywa, bo nie jestem facetem, wiec wiesz jak jest. Przymknij na to oko i smiej sie z tego, bo jak on sam pisal: to sa tylko zarty, choc ja zdaje sobie sprawe z tego, ze nie dla wszystkich sa one mile . Nie kazdy to lubi i toleruje, bo nie na tym to polega. Mozna zartowac w ten sposob z ludzmi , z ktorymi sie tu w jakis sposob 3 ma ale powinno sie tez wziasc pod uwage, ze sa tu takze ludzie , ktorym to zwyczajnie nie odpowiada. Mysle, ze byscie sie dogadali tak czy siak. Ja go nie bronie, ale po wiem na czy te pewne sprawy tutaj polegaja:)
zlam go psychologicznie i bedzie gitttt;DDD

lukasz2247

Niemiłe jest jak nazywasz Prometeusza tandetą, a Transformersy (największa tandeta ostatnich lat) oceniasz na 10.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Okej masz rację ale po mimo wszystko nie pisze że jest to film dla bez mózgów itp. tym samym ubliżając komuś.
Transformery oceniam na 10 bo ma wiele zalet które są dla mnie ważne.

lukasz2247

Jakie to zalety?

ocenił(a) film na 3
0wner2

Po pierwsze mam do niego sentyment bo jest o transformerach którymi bawiłem się w dzieciństwie.
Po drugie ma świetne efekty specjalne a w szczególności transformery.
Po trzecie bo po prostu lubię takie filmy.
Po czwarte bo przenosi mnie w lata dzieciństwa kiedy wyobrażałem sobie że jestem superbohaterem ratującym świat i mam nadludzkie moce.To miłe wyobrażenie bo przenosi w beztroskie dziecięce lata.
Po piąte bo ma w sobie bezwarunkowe proste dobro.
Po szóste bo to beztroska rozrywka nie zawracająca dupy morałami z księżyca o których w danym momencie nie chce mi się myśleć.
Po siódme bo przenosi mnie w świat gdzie jestem chłopakiem którego spotyka coś wyjątkowego jedynego w swoim rodzaju.Wiem dla wielu wyda się to płytkie ale ja już po prostu tak mam.Filmy wykorzystuję do różnych celów w tym do właśnie takich marzeń.
Po ósme za dobrą rolę Jona Voight
A po dziewiąte bo po prostu mi się podoba.Nie oczekuję od filmów nie wiadomo ile bo są dla mnie po prostu rozrywką i nic więcej dla tego Transformery uważam za okej.
Jest jeszcze masę rzeczy które mi się w nich podobają ale nie chce mi się ich wymianiać.

lukasz2247

Ok, to teraz wytłumacz dlaczego Protemeusz to gniot.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Hm nie chce mi się bo jestem zmęczony w pracy ale to zrobię.
1.Bo nie ma w nim niczego mocno zaskakującego,szokującego tak jak było w pierwszym a zwłaszcza w drugim odcinku Obcego.To było coś nowego świeżego.
2.Nie ma ciekawych zwrotów akcji.
3.Bardzo rzadko trzyma w napięciu
4.Nie zaznacza się w nim gra żadnego z aktorów.Brak aktora mającego charyzmę który by "świecił swoją postacią " w tym filmie.
5.Był to film "oczekiwany" a nie zaskoczył niczym nadzwyczajnym.
6.Nie zaskakuje nie szokuje niczym nowym,świeżym nieoklepanym co uważam zwłaszcza w tych czasach za bardzo ważne ponieważ filmów produkuje się co chwila dziesiątki które gdy oglądamy stwierdzamy "był okej" ale mamy w duchu niedosyt i pretensje że to nic nowego tylko zaś to samo powielane na wszelkie sposoby wymyślonych wcześniej rzeczy.
7.Nie wynika z jego "opowieści" nic co by ciekawiło napędzało apetyt do snucia dla czego coś było takie a nie inne prócz tego dla czego rasa która nas rzekomo stworzyła miała w ładowni tyle niszczącej substancji i sama przez nią cierpiała.
8.Dla tego że wykorzystuje ograne motywy.
9.Bo jest nudny.
10.Bo po obejrzeniu go mam odczucie że to słaby film
A teraz ty napisz dla czego Transformer dla ciebie to tandeta a Prometeusz nie.

lukasz2247

Czemu Transformers, zwłaszcza dwójka i trójka, to złe filmy?
1.Bo nie ma w nich niczego mocno zaskakującego,szokującego
2.Nie mają ciekawych zwrotów akcji.
3.W ogóle nie trzymają w napięciu
4.Nie zaznacza się w nim gra żadnego z aktorów.Brak aktora mającego charyzmę który by "świecił swoją postacią " w tym filmie. Bo chyba nie Shia Labeouf?
5.Były to filmy "oczekiwane" a nie zaskoczyły niczym nadzwyczajnym.
6.Nie zaskakują, nie szokują niczym nowym,świeżym, nieoklepanym, są takie same jak setki innych gównianych filmów z Hollywood
7.Nie wynika z ich "opowieści" nic co by ciekawiło, zapomina się o nich zaraz po oglądaniu
8.Dla tego że wykorzystują ograne motywy.
9.Bo są nudne
10.Bo po obejrzeniu ich mam odczucie że to słabe filmy, które mógłby nakręcić pierwszy lepszy człowiek wzięty z ulicy gdyby mu dano taki budżet
11. Bo są żałosne, dziecinne i mają prostacki humor
12. Nie mają fabuły tylko rozpierduche, są prymitywne

ocenił(a) film na 3
0wner2

A Prometeusz?

lukasz2247

Nie oglądałem jeszcze.

ocenił(a) film na 3
0wner2

To pogadamy jak obejrzysz bo teraz mi się nie chce gadać bo od rana jestem przy komputerze.

ocenił(a) film na 3
0wner2

W tedy zobaczymy czy będziesz go tak bronił.Odezwij się jak obejrzysz.

lukasz2247

Czytaj uważnie : on napisał, że nawet gdyby ten film mu się nie spodobał , to i tak się do tego w życiu nie przyzna XD ;-)

ocenił(a) film na 3
triptyqued

heh domyśliłem się chociaż mam plan to z niego wyciągnąć;)

użytkownik usunięty
lukasz2247

Owner2 czyni to permamentnie. Redakcja nic sobie z tego nie robi. A regulamin ustala:

7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:
c) obrazujących lub propagujących przemoc, faszyzm, rasizm, nienawiść, dyskryminację (rasową, kulturową, etniczną, religijną lub filozoficzną itp.),
k) jakichkolwiek innych sprzecznych z prawem lub łamiących normy społeczne i obyczajowe.
b) zamierzonym wpływaniu na innych Użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych i/lub kontrowersyjnych i/lub nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. (tzw. „trolowanie”),

ocenił(a) film na 6
lukasz2247

hahah idz jeszcze sie rozplacz, zglos kablu jeden to do pani wychowawczyni z przedszkola do ktorego uczeszczasz, a jak nie pomoze to idz sie poskarz ksiedzu, potem biskupowi, CBŚ, ABW, CSI, FBI, Interpolu, albo i tez szwadronom smierci. Biedne skrzywdzone dziecie.

ocenił(a) film na 3
black_bastard

Domyślam się po poziomie twojej wypowiedzi że sam jesteś jeszcze dzieckiem ze smoczkiem w gębie i do tego głupkiem dla tego nie będę z tobą rozmawiał bo głupki twojego pokroju są niereformowalne.

ocenił(a) film na 6
lukasz2247

Możesz mi coś wyjaśnić butny dzięciole, dlaczego w ten sam sposób zwracasz się praktycznie do każdego kto jest innego zdania niż ty, chodzi mi o te powielana bezustannie przez ciebie kwestie...."Domyślam się po poziomie twojej wypowiedzi że sam jesteś jeszcze....: itd, itd, Odzywka schematyczna jak twój prosty dekiel, żałosna jak twoje maleńkie ego, które tak śmiesznie próbujesz podbudowywać, oznaką czego jest masa kompleksów. Wpierw pitolisz ze ktoś cie obraza i że zgłosisz to, i płaczesz do swojego szkolnego kołnierzyka, mokrego juz i tak od nachalnego wycierania smarkatego kinola, a następnie sam jedziesz po kimś stawiając siebie w roli totalnego hipokryty i żałosnego gnoja. Ja mam juz swoje lata i takie dziecinne zagrywki ewidentnie umiem rozpoznać, a wiec chłopcze o galaretowatym umyśle wysil się bardziej bo naprawdę jesteś za słabym graczem dla mnie.

ocenił(a) film na 3
black_bastard

To ty mnie obraziłeś i jesteś idiotą.Zachowaj swoją żałosną osobę dla takich jak ty bo tylko dla nich jesteś "kimś" a dla mnie jesteś po prostu idiotą.Poza tym po przeczytaniu wielu postów na tej stronie zaczynam rozumieć że jest tutaj zarejestrowanych większość prostaków i debili.

ocenił(a) film na 6
lukasz2247

no i kolejne schematyczne gadanie o tym samym, naprawde nie potrafisz rozwinac bardziej swojej kaprawej mozgownicy? Powiesz komus, ze jest idiota i co? jestes rownie ambitny w swoich racjach jak dziecko z przedszkola, chce lizaka bo chce, tyakie same rozumowanie. Moze jeszcze kiedys blysniesz intelektem wyzszych lotow, albo nie.............watpie w to raczej.
Ps nie obrazilem cie jakbys umial czytac ze zrozumieniem, moj tekst byl ironiczny, jak wiesz co to jest "bystrzaku"

ocenił(a) film na 3
black_bastard

Spadaj dupku.

ocenił(a) film na 6
lukasz2247

wow mocno uderzyles :), no i wszystko jasne :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
black_bastard

Śmieszny jesteś.Pisz dalej bo mam ochotę się jeszcze pośmiać

ocenił(a) film na 3
lukasz2247

No dalej bo nudzi mi się a nie chce mi się jeszcze spać.

ocenił(a) film na 6
lukasz2247

jak ci sie nudzi to poczytaj jakas ksiazke, moze rozwiniesz w ten sposob swoj cofniety dekielek. jak juz mowilem, nie jestes dla mnie zadna podstawa do dyskusji na wyzszym szczeblu.

użytkownik usunięty
0wner2

ocenił(a) film na 3

To nieciekawie...

ocenił(a) film na 6
lukasz2247

Z braku weny, najlepiej wkleic tekst i zabłysnąć :-)
Tak jak ten wyżej :D

użytkownik usunięty
Triptyque

Doskonale zrozumiałaś moje intencje. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6

No widzisz jaki cię zaszczyt spotkał :P

użytkownik usunięty
Triptyque

Tak bym tego nie ujął. Pozdrawiam.