Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Z wiadomych wzgledow film mial byc ojajebiealemiazga a okazal sie nudna kicha i
kolekcja klisz z Aliensow.

Juz od samego poczatku wkurzajacy sa bohaterowie i seria ich idotycznych wyborow.
Mamy tutaj kolekcje naukowcow bioracych udzial w ekspedycji za trylion dolcow i wszyscy
bez wyjatku (tak, nawet android jest debilem) zachowuja sie jak zbieraninia zajecy
wypuszczonych na pole kapusty.

Oprocz tego bohaterowie odgrywaja role figur woskowych z muzeum sci-fi. Mamy robota,
ktory chce byc czlowiekiem (jak moze byc inaczej) zla pania kierownik z korporacji,
bohaterskich najemnikow i klon Ripley czy dziewczyne ktora stac na wiecej niz sama
zdawala sobie sprawe.

Glupota prowadzi do chwil grozy ale nie nie zdaza sie nic innego niz w orginale zanim
obcy przyszedl na swiat. Potem jest juz tylko gorzej, bo mimo ze orginal zamienial sie w
polowie w survival horror to w Prometeuszu to sie nie zdaza.

Prequel mial odpowiedziec na pytania dotyczace martwego kosmity z Alien no i
odpowiada pod koniec ale zadnej rewelacji nie ma, nastepna klisza.

3D jest dodane totalnie na sile i zupelnie nie ma znaczenia.

Nic tylko wyjsc z kina i jebnac sobie glowa w sciane, gwarantowana lepsza zabawa niz
na seansie

schiz

Hehe, skończ się kompromitować świrze.

ocenił(a) film na 2
0wner2

ty skoncz ze soba tandeciarzu

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
0wner2

Jestem pod wrażeniem inteligentnej wymiany opinii... A może jednak należało poprzestać na sile argumentów, zamiast wybierać argumenty siłowe? Ale wasze zabawki, wasza piaskownica, chociaż obrzucając się błotem chyba nie zyskujecie na wiarygodności. Waukorbowy też nie patyczkuje się w wypowiedziach, ale argumentuje, a nie rzuca błotem dla rzucania błotem.

schiz

zmień nick na pan perwers albo na wali mi z japy

schiz

A ty cały walisz.

ocenił(a) film na 1
0wner2

uułaaa ale riposta, hohohooo, kozak. Niech zgadnę, twoi rodzice byli rodzeństwem?

użytkownik usunięty
0wner2

7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:
b) zawierających treści powszechnie uznawane za wulgarne i obraźliwe,
c) obrazujących lub propagujących przemoc, faszyzm, rasizm, nienawiść, dyskryminację (rasową, kulturową, etniczną, religijną lub filozoficzną itp.),
d) naruszających dobra osobiste lub obrażających godność innych osób,
k) jakichkolwiek innych sprzecznych z prawem lub łamiących normy społeczne i obyczajowe.
8. Zabrania się również działalności Użytkowników polegającej na:
b) zamierzonym wpływaniu na innych Użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych i/lub kontrowersyjnych i/lub nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. (tzw. „trolowanie”),

użytkownik usunięty
0wner2

7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:
c) obrazujących lub propagujących przemoc, faszyzm, rasizm, nienawiść, dyskryminację (rasową, kulturową, etniczną, religijną lub filozoficzną itp.),
k) jakichkolwiek innych sprzecznych z prawem lub łamiących normy społeczne i obyczajowe.
b) zamierzonym wpływaniu na innych Użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych i/lub kontrowersyjnych i/lub nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. (tzw. „trolowanie”),

schiz

schiz, co bierzesz?

_mosquito_

Też mnie to zastanawia, ten typ to kompletny świr.

użytkownik usunięty
0wner2

użytkownik usunięty
_mosquito_

ocenił(a) film na 2
0wner2

Gówno mnie obchodzi twoje zdanie. Film jest tandetny

ocenił(a) film na 2
0wner2

tak mowisz do swego kundla? jakiej rasy ta su ka

ocenił(a) film na 8
schiz

ta su ka ma genom prawie identyczny ze schizem. Tylko ma mózg od niego bardziej rozwinięty :)

użytkownik usunięty
0wner2

ocenił(a) film na 1
0wner2

"...obiektywnie rzecz biorąc arcydziełem" - hahahhaaa, przyznam że zabawny czasem z Ciebie troll.

waukorbowy

To było całkiem na serio.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Opowiedz nam tu wszystkim jak sie ogląda filmy obiektywnie, masz jakąś do tego instrukcje obsługi, schemat, szablon? Po co w ogóle starać się oglądać filmy obiektywnie, żeby o nich bełkotać na forach?

waukorbowy

Obiektywnie ogląda się bardzo prosto. Bierzesz pod lupę każdy aspekt filmu (zdjęcia, muzykę, grę aktorską, efekty itd) i obiektywnie stwierdzasz, czy dany aspekt był dobry czy nie. Jeśli wszystkie te aspekty stoją na mistrzowskim poziomie (jak w filmie Dystrykt 9) to obiektywnie rzecz biorąc jest to arcydzieło. No chyba nie powiesz mi, że efekty specjalne ocenia się subiektywnie. Subiektywnie można ocenić emocje, jakie film wywołał. Ale ocenianie obiektywnie, tzn. przeanalizowanie dokładnie każdego aspektu filmu i na podstawie tej analizy wystawienie oceny nie powinno być żadnym problemem dla inteligentnego człowieka. Przykład: obiektywnie rzecz biorąc Ojciec Chrzestny jest mistrzowsko zagrany. Każdy kto twierdzi, że Pacino czy Brando zagrali słabo musi być prowokatorem, idiotą, albo kompletnym bezguściem. To nie jest sprawa subiektywna, oni zagrali mistrzowsko i to jest fakt, to jest stwierdzenie obiektywne. Mówić, że zagrali źle, to tak jakby powiedzieć, że gówno jest smaczne, a przecież obiektywnie rzecz biorąc gówno smakuje jak gówno (nie żebym próbował), dlatego też każdy, kto twierdzi, że gówno jest smaczne musi być poj*bany, tzn. nikt nie bierze pod uwagę jego zdania.

ocenił(a) film na 1
0wner2

"Bierzesz pod lupę każdy aspekt filmu (zdjęcia, muzykę, grę aktorską, efekty itd)" - nie jestem rzeźnikiem i nie będę rozczłonkowywał filmu na jakieś składowe, dzieło(jakiekolwiek,film,obrazek,teledysk,wierszyk) to całość.Można sobie podyskutowac jałowo jedynie, że muzyka taka, scenariusz sraki.

"No chyba nie powiesz mi, że efekty specjalne ocenia się subiektywnie. "- tak i to bardzo, efekty są po to żeby wzbudzać emocje. Poradnik "Pani Domu" czytałes jak oceniac filmy czy jak?

Nie wciskaj kitów na siłę że Ojciec Chcestny to jakieś mistrzostwo, ot dobry film w sam raz na jeden raz, w porównaniu np do"Krótki film o zabijaniu" Kieślowskiego wypada słabo.

Próbujesz na siłę wciskać swoje(a raczej zerżnięte z poradników w stylu"jak udawać że znam się na kinie") smutne szablony do oceniania filmów innym ludziom, nie wiadomo po co.

waukorbowy

Nie da się obiektywnie ocenić całości, tylko poszczególne elementy i o to mi chodzi, jesteś taki głupi że nie pojmujesz, czy tylko udajesz? Efektów nie da się ocenić subiektywnie, efekty mogą być dobre, albo słabe. Kogo ty tu próbujesz oszukać? Nigdzie nie napisałem, że OC to mistrzostwo (chociaż moim zdaniem tak jest) tylko, że Pacino i Brando mistrzowsko zagrali, a tego chyba nie spróbujesz zanegować, co? Czyt. ze zrozumieniem. Krótki film o zabijaniu w niczym nie jest lepszy nić OC. Nie czytałem żadnych poradników, sam nauczyłem się oceniać filmy z czasem. Nikomu nic nie wciskam, tylko stwierdzam obiektywne fakty, naprawdę ocenianie obiektywne jest tak trudne? Jeśli tak to mogę czuć się wyjątkowy, więc jeszcze lepiej dla mnie.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Dla mnie możesz nawet poczuwać się cesarzem polski, nic mnie to nie obchodzi.

Opowiedz mi po co rozczłonowywać film, po co Ty oglądasz filmy, żeby je rozczłonowywać i później wypisywać swoje tutaj wywody?

NIe wiem skąd wziąłeś zasadę że efekty nie mogą być oceniane subiektywnie, dla mnie i większości moich znajomych wszystkie poklatkowe i modelowe są lepsze od animacji cyfrowych. Ludzie mają różną wrażliwość rownież na efekty spec. Kogo Ty próbujesz oszukać?
Al Pacino i Brando mistrzami, w porównoniu do Maćka z Klanu to tak. Dla mnie nie są żadnymi mistrzami, Pacina ciężko przetrawiam w ogóle, naczytałeś się gówien, albo coś sobie ubzdurałeś.

Krótki Film O Zab. dotyka bardzo głęboko tematu moralności. Ojciec Chrzestny się ślizga po powierzchni, dzieciaki się tym filmem jarają i może dopisują jakies ideologie przepięknie skomplikowane jak to też ma miejsce z Gwiezdnymi Wojnami.

Wciskasz, wciskasz, wyzywając ludzi od debili którzy mają inne zdanie niż Ty.

Nie, nie jesteś wyjątkowy, raczej przeciętny do bólu.

ocenił(a) film na 9
waukorbowy

W dzisiejszych czasach większość młodych ludzi nie sięga po takie filmy jak Ojciec Chrzestny, bo jak film jest starszy niż 10 lat to to wg. nich jest gówno. Nie oglądałem Krótkiego Filmu O Zabijaniu także się o nim nie wypowiem, ale nie uważam że Ojciec Chrzestny się ślizga po powierzchni. Uważam też że oglądanie filmów tylko po to żeby później ciąć go na kawałki i doszukiwać się w nim plusów na siłę jest bez sensu. Owner pewnie po oglądnięciu filmu zastanawia się czy filmowi dać ocenę 7 czy 7.5 ze względu na to że główny bohater ma ładne skarpetki.

użytkownik usunięty
0wner2

waukorbowy

Co nam jeszcze ciekawego napiszesz?

ocenił(a) film na 1
_mosquito_

jak nie wiesz jak zagadać to nie zagaduj pajacyku.

waukorbowy

a coś ciekawszego?

ocenił(a) film na 1
_mosquito_

A Ty co, najlepszy psiapsiulek 0wnera2 jesteś że się tak wtrącasz bez sensu i łakniesz mojej atencji? Nie potrafisz zagadać z sensem więc nie będę Tobie już odpisywał. Wiem że Ci przykro, nie udawaj że nie.

waukorbowy

To po co mi odpisujesz tutejszy trollu?

ocenił(a) film na 8
kasumijamuni

Jeśli scenariusz Aliena uważasz za skomplikowny to ja nie mam pytań.

ocenił(a) film na 6
ElRio

Obejrzymy Promka, a wtedy dalej będziemy dyskutować o filmie :D

ocenił(a) film na 5
kasumijamuni

Ojajebiealemiazga musisz mieć w bani, żeby rejestrować sie tylko po to, by podzielić się swoją bogatą w "mondrość" opinią.

Shambler

Czyli chcesz powiedziec, ze wlasnie skrytykowalem to, ze zarejstrowalem sie na forum filmowym w celu recenzji filmu? Chetnie dowiem sie jaki mialby byc cel wlasciwy. Trolowanie nie wnoszace nic do dyskusji i brak wlasnych argumentow? Czy jest to rola tych pro uzytkownikow, ktorzy maja konto od LIPCA 2011 ? :D

ocenił(a) film na 6
kasumijamuni

dokladnie, porazka

użytkownik usunięty
kasumijamuni

j* sobie głową o zmywak w tym Glasgow z łaski swojej; ch* ze scenariuszem - ten reżyser i z pustego naleje.
Nie widziałem , bo tu w bantustanie nie puścili jeszcze ale jestem pewien ,że się nie zawiodę.

ocenił(a) film na 6

nIESTETY - TYM RAZEM NIE NALAŁ BO NAPRAWDĘ NIE MIAŁ Z CZEGO.

ocenił(a) film na 9
ElRio

Proponuję Piranię 3DD, nie będzie nudy i kichy.

Zidu69

Proponuje podac argumenty na to dlaczego to jest dobry film.

ocenił(a) film na 9
kasumijamuni

Podam powody po 8 czerwca kiedy go zobaczę. Prawdopodobnie 9 albo 10 napiszę o wrażeniach z filmu, ale jak na razie nie skreślam filmu tylko dlatego, że już ktoś o nim źle pisze. Gusta są różne jak i pojmowanie, rozumienie także. Czasem trzeba trochę czasu by docenić film jak było w przypadku Łowcy androidów czy 12 małp.