PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475158}

Prześladowca 2

Joy Ride 2: Dead Ahead
2008
5,6 3,8 tys. ocen
5,6 10 1 3845
5,0 2 krytyków
Prześladowca 2
powrót do forum filmu Prześladowca 2

W stanach wszyscy potrafią prowadzić ciężarówki, naród który ma to w genach ;)
I fakt, ostatnia scena z dupy sugerująca, że należy spodziewać się kolejnej częśc.i

gogger_pl

Mi osobiście podobał sie ten film:) A co do trzeciej częsci pewnie niedługo bd. przynajmniej tak wskazywało zakończenie

gogger_pl

Mam nadzieję, że pierwsze zdanie o tych ciężarówkach to był tylko żart:-)
Oglądałem część pierwszą, było trochę mocnych scen i choć sam motyw już wielokrotnie odświeżany, mnie się w sumie podobała. Ale ta dwójka była robiona chyba dla psycholi, którzy lubią patrzeć jak inny psychol wymyśla coraz to bardziej pomysłowe sposoby na torturowanie głównych bohaterów. Bo scenka gdy psychol zabrał się za tych dwóch chłopaków przy stole była po prostu niesmaczna. Ewentualnej trójki na pewno nie obejrzę.
SPOILEREK. Zawsze wkurzają mnie sceny takie jak ta przy końcu, gdy panienka przybyła na policyjnym motorze, dała psycholowi parę ciosów szpadlem w plery i nie upewniwszy się że nie żyje leci do swojego chłopaka, wsiada w ciężarówkę i jedzie. Aż tu nagle psychol "o dziwo" się pojawia, rozbija jej okno i próbuje dusić. Pomijając fakt, że w realu pewnie strzaskałaby mu kręgosłup, to przecież każdy normalny człowiek wpierw, choćby z emocji, wpierw zmasakrowałby go doszczętnie i zabił. Warto jeszcze wspomnieć o wątku z rozbieraniem się, który występował i w jedynce nasuwającym podejrzenia, że producenci nie mieli innych pomysłów. Ale ten z przebraniem za babę był pomysłowy i tylko za to daję 3/10.