PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475158}

Prześladowca 2

Joy Ride 2: Dead Ahead
2008
5,6 3,8 tys. ocen
5,6 10 1 3845
5,0 2 krytyków
Prześladowca 2
powrót do forum filmu Prześladowca 2

jak na film niskobudżetowy to nawet nieźle, dużo akcji i mocnych scen
aktorstwo do przyjęcia, mnie się podobał.

ocenił(a) film na 8
syrgon

U mnie podobnie. Tak jak poprzednia część tak i ta jest nieźle zrobiona. Prosty i dość przewidywalny film, ale ma to coś co powinien mieć każdy film. Polecam na jeden z zimnych, zimowych i ponurych wieczorów. u mnie 8/10.
ps. no i duży plus za zakończenie - "HAHAHAHA" ;]

janek_02

znacie coś w podobnych klimatach ale bardziej podchodzących pod jedynke była stanowczo lepsza ;]

ocenił(a) film na 8
kucharz333

W podobnym klimacie utrzymany jest film Autostopowicz !!!
Polecam, bardzo fajny film ;]
Polecam oglądnąć wersję Autostopowicza (The Hitcher) z 1986, super klimat. Film doczekał się nowszej wersji, dzięki czemu powstał z większą ilością efektów specjalnych remake The Hitcher z (2007).

janek_02

obejrzałem już obydwie części ;/ znasz coś jeszcze?

ocenił(a) film na 8
kucharz333

Mam nadzieje że nie odbiegnę zbytnio od klimatu z prześladowcy, ale mogę zaproponować jeszcze takie tytuły:
1.Grindhouse: Death Proof (2007)
2.Pojedynek na szosie (1971)
3.Mad Max (1979) choć trochę odbiega od reszty.
ps. takie tematy były już nie raz poruszana na forach filmweba ;]

np.
http://www.filmweb.pl/topic/676571/Zna+ktos+podobne+filmy.html
http://www.filmweb.pl/topic/820897/Blady+strach.html

janek_02

wiem o tym, że były juz poruszane ale wszystkie z tych co zostały podane juz oglądałem a te co Ty podales niestety już też ;/ oprócz ostatniego ale mowisz, że odbiega od klimatu...

ocenił(a) film na 8
kucharz333

O to widzę że prawdziwy fan jest z ciebie i nie jeden film już widziałeś. Ja oglądnąłem tylko te o których pisałem, innych nie znam, a za te z linków odpowiedzialności nie biorę. Przy przeglądaniu postów, i propozycji od innych osób dotyczących podobnych filmów widziałem, w większości filmy starsze. Nowych filmów jak widzę jest niewiele. Choć zawsze mogę się mylić. Jak coś jeszcze wpadnie mi w ręce to nie zapomnę dopisać.

janek_02

Spoko oglądam baaaardzo dużo filmów jestem niezłym kino-maniakiem a odbiegając już od tematu znasz jakies filmy w klimatach motel albo smakosz lub thiller-a niepokój ? z góry wielkie dzięki

ocenił(a) film na 8
kucharz333

O to kilka propozycji, mniej lub bardziej podchodzące pod te klimaty:
1.Nieznajomi (2008)
2.Eden Lake (2008)
3.Smakosz 2 (2003) - he he pewnie już widziałeś ;]
4.Kłamstwo (2005) - polecam choć odbiega od reszty.
5.Azyl (2002)
6.Znaki (2002)
7.Gothika (2003)
8.Sekretne okno (2004)
9.Bunkier (2001) coś w stylu Kłamstwa
10.Plan lotu (2005)
11.Amityville (2005)
12.Kiedy dzwoni nieznajomy (2006)
13.Ktoś całkiem obcy (2007)
14.Oni (2002)
15.W ciszy (2005)
16.Nieuchwytny (2008)

Powiedzmy że tyle, mam nadzieję że zbytnio nie odbiegłem od tematu ;]

janek_02

70% z nich oglądałem ale i tak wielkie dzięki stary ;] zawsze mam te 30% do obejrzenia ;) jak coś jeszcze Ci wpadnie do glowy to pisz....

kucharz333

a no i motel2 wyszedł ostatnio ale podobno kicha dziś obejrze i sie przekonam ;D