PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540706}

Przyczajone zło

The Dark Lurking
2009
3,5 870  ocen
3,5 10 1 870
Przyczajone zło
powrót do forum filmu Przyczajone zło

Szukam szukam i nie mogę nigdzie znaleźć. Nie mam nawet zadnego punktu zaczepienia. Chodzi o tytuł filmu w którym niczym w "Producentach" Brooks'a studenciak kręci niskobudżetowy horror na jakiś tam festiwal. Generalnie przez cały film oglądamy ten film który kręci ów studenciak. Efekty na miarę ILM - Park Jurajski, Gwiezdne Wojny, czy Matrx wysiada przy tej niskobużetowej produkcji, w której platikowy nietoperz atakuje bohaterów zawieszony na żyłce od wędki. Jest tam jakiś producent który potrzebuje filmu który zrobi klapę i nawet wydawało mi się, że to Tony Curtis go grał, ale po przeglądnięciu jego filmografii nie znalazłem tego tytułu. Zapewne oglądałem go po pijaku stąd też luki w pamięci, ale jeśli ktoś z Szanownych koneserów kojarzy proszę o wskazówkę.

mar_cinek2

Ja też pamiętam ten film. Było jak mówisz - producent potrzebuje filmu który zrobi klapę. I to był moim zdaniem też Tony Curtis. Ale tytułu nie pamiętam. Ale chodzi mi po głowie że był w tym filmie jakiś haczyk. Ten "produkowany" film wcale nie stawał się klapą? Czy jakoś tak.

darek_em

Dokladnie! Ale pamiętam jak przez mgłę, że tak coś było. Ale przeglądnąłem wszystkie filmy z Tony Curtisem jakie są wyszczególnione na Filmwebie i żaden mi fabułą nie pasuje! Może powinienem na IMDB popatrzeć? Albo jeszcze gdzieś sprawdzicć?

mar_cinek2

lobster man from mars? ;)

darek_em

Wygląda na to, że bingo! Sluchaj nie wiem jak Ci dziękować, masz u mnie wielkiego browara. Szczerze mówiąc chyba nigdy bym na to nie wpadł, a przeszukiwałem już wszelkie zakamarki swojej głowy. Pamiętam jeszcze, że Tony Curtis grający producenta który ponoć nie jest wymieniony w obsadzie chodził w białym garniturze :D W ramach wdzieczności posłałem Ci zaproszenie, ale widzę, że w polu znajomych u Ciebie pusto więc nie obrażę się, jeśli go nie zaklepiesz. Jeszcze raz wielkie dzięki i serdecznie pozdrawiam!