może orientuje sie ktoś czy Balto I i Balto II wyszły z polskim dubbingiem. z góry dzięki za informacje
program drugi zrobił dubbing dla Balto ( ogólnie są 3 dubbingi ( z czego zrobiony na potrzeby Canal + jest najlepszy) Balto 2 nie ma dubbingu chyba że jakimś cudem program drugi go wyemituje to dubbing się znajdzie
Dubbing zrobiony od Canalu+ był nawet udany, ale zapomniałem jacy aktorzy użyczali głosu postaciom z tego filmu. Jeśli chodzi o dubbing, który stworzył TVP2 uważam za nieudany i tyle.
też uważam ze 2 zrobiła nudny i do bani dubbing Ja dubbingowaną wersje z Canal + mam na vhsie ale niestety moje video w opłakanym stanie jest
Ale naprawę Canal się postarał ;)
Hej!!! Mam tę bajkę na kasecie i właśnie dałam ją komuś do przegrania na płytę dvd. Bajkę nagrałam z canal+, dubbing jest rewelacyjny, w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć kto duubingował głównych bohaterów. Pamiętam tylko, że jednej z przyjaciółek Jenny głos podkładała Edyta Jungowska, niedźwiadkowi Jacek Kawalec. Ale najlepszy jest oczywiście gąsior, jak będe miała już przegraną bajkę to sprawdzę kto podkładał inne głosy. Ale polecam, niesamowita bajka z fantastycznym dubbingiem, (ale tylko tym z canal+), słyszałam ten drugi z dwójki ale nie umywa się on do tego pierwszego.
Mógłby ktoś powiedzieć coś więcej o dubbingu z Canal+? Sam znam tylko dubbing z TVP, który jest taki sobie...
Dubbing z Canal+ jest rewelacyjny. Pamiętam tylko ,że Pani Edyta Jungowska dubbingowała jedną ze suczek przyjaciółek Jenny i jeszcze pamiętam pana Jacka Kawalca. Mam kasetę WHS nie wiem jaki jest stan bajki ale spróbuję gdzieś to sprawdzić i przegrać.
Mam, właśnie ją odszukałam ale mam ją na kasecie WHS . Chyba nigdy jej nie przegrałam ale plan był. Będę jeszcze szukać w moich starych płytach i sprawdzę dokładnie. Tyle lat, ciekawe jaka jest jakość.
Bardzo bym prosił. Ostatnio oglądałem Balto z moim młodszym rodzeństwem, które woli wersję z dubbingiem i niestety ta wersja zrobiona dla TVP2 słabo oddaje głosy oryginalnych aktorów. Jestem bardzo ciekawy wersji canal+.
Gdyby ktoś był zainteresowany wersją dla Canal+ :)
Wersja polska: Start International Polska
Reżyseria: Ewa Złotowska
Dialogi: Olga Latek
Dźwięk i montaż: Janusz Tepper
Kierownik produkcji: Alicja Jaśkiewicz
Wystąpili:
Michał Konarski − Balto
Marek Frąckowiak − Borys
Agnieszka Maliszewska − Jenna
Dariusz Odija − Steele
Andrzej Niemirski − Star
Marek Obertyn − Kaltag
Jacek Kawalec − 'Muk,
Włodzimierz Bednarski − Nikki
W pozostałych rolach:
Krystyna Królówna
Wojciech Machnicki
Edyta Jungowska
Ewa Gorzelak
Anna Apostolakis
i inni
Czy mógłbym prosić o zgranie kasety i przesłanie pliku. Z chęcią pokryję koszty. Bardzo chciałabym zobaczyć wersję z dubbingiem z canal+
Wszystkie trzy części są dostępne z polskim dubbingiem. Ale chyba tylko pierwsza jest dostępna z lektorem.