W piątek lub w sobotę będzie można zobaczyć Psy 2 w TVP HD ok godziny 22.
Wie ktoś czy pierwsza część Psów była w TV ostatnio ?
Pierwsza część została także na nowo zeskanowana w HD i odrestaurowana i będzie miała pierwszą emisję w nowej wersji w TVP2 HD chyba w najbliższy piątek ale o jakiejś chorej godzinie :) a nie nawet w miarę normalnej , po 22
Sprawdziłem. Psy 1 w TVP 2 o 22:20 w piątek. W ten sam dzień Psy 2 w TVP HD o 00:30
Oglądałem tę cześć na TVP HD. Obraz jest rewelacyjny. Jak na film z 1994 roku, jakość naprawdę robi wrażenie
A 1994 rok to był jakiś zacofany technologicznie? Filmy z lat 50. robią wrażenie, więc dlaczego ten sprzed 18 lat miałby nie robić?
Niczego mu nie zarzucam, po prostu jestem pozytywnie zaskoczony jakością odrestaurowanego filmu, nawet niektóre obecne filmy mają gorszą jakość
Powiedziałbym raczej, że w końcu jakość jest normalna, bo to co wcześniej serwowano nam na DVD i w telewizji było kilka dziesięcioleci do tyłu w stosunku do zachodu. Przecież wszyscy oglądaliśmy np. westerny, które TVP puszczała w niedzielne popołudnia – filmy z lat 50., a nikogo nie dziwiło to, że wyglądają lepiej od naszych z lat 90.