PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1143}
7,3 98 tys. ocen
7,3 10 1 98002
6,4 38 krytyków
Psy II: Ostatnia krew
powrót do forum filmu Psy II: Ostatnia krew

Rewelacyjny film,wszystko w nim jest wspaniale dialogi,scenariusz,muzyka,akcja itp.

ocenił(a) film na 10
zegan333

Tez jestem zdania tez 2 lepsza od 1

ocenił(a) film na 10
Goracy

chyba na odwrót 1 wymiata tym klimatem 2 to już nabijanie kasy za bilety

maciej2801

Ale dałeś 10...

Goracy

popieram

ocenił(a) film na 8
zegan333

Psy 2 ma lepszą muzykę do wódki:D
i końcówka Tomek Lipiński "Nie Pytaj Mnie"

ocenił(a) film na 8
Kroll95

dla mnie obydwie czesci sa na 8! oczywiscie kazdy ma swoje zdanie ; ]
tak czy siak klasyk

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 10
Kroll95

A w Reichu Ostatnia piosenka o milosci

ocenił(a) film na 8
zegan333

Ostatnia piosenka chyba lepsza od Nie pytaj mnie przynajmniej jak dla mnie

ocenił(a) film na 10
Kroll95

Mnie tez sie bardziej podoba spiewałem ja kilka razy mojej dziewczynie na gitarze :)

ocenił(a) film na 8
zegan333

Psy 2 to dla mnie klasyka polskiej senacji z kultowymi tekstami - ocena 8/10, choć przyznaję że po genialnej jedynce na premierze kinowej sprawiły mi spory zawód - bo niestety to była tylko świetna "gangsterka"... Jedynka zaś to dla mnie film wybitny - łamiący stereotypy, obrazoburczy (pamiętaj że do czasów Psów w polskim kinie dominowały wyłącznie hurrapatriotyczne filmy Wajdy,, a o Solidarności mówiono wyłącznie na klęczkach - do dziś pamietam święte oburzenie na scenę "Janek Wiśniewski padł"). To także bardzo ważny obraz pewnej epoki zawodu całym ruchem prawicowym i ludźmi ze steropianu, dla mojego pokolenia - urodzonego na początku lat 70-tych to film niepowtarzalny. Nie zapominaj też że Pasikowski zgromadził w nim śmietankę polskich aktorów zarówno w pierwszo jak i drugoplanowych rolach, zaś ścieżka dialogowa to prawdziwy majstersztyk, który na stałe wszedł do codziennego języka.

zegan333

klasyk polskiego kina,prawdziwe oblicze naszego kraju po zmianie ustroju

zegan333

W czesci pierwszej rezyser przedstawil sytuacje bylych UBkow poreformacji ustroju i pierwsze gangi, ktore powstaly w tym okresie. W czesci 2 skupil sie juz na rzeczywistosci kryminalnej okresu "kwitnacych fortun". Nie jestem ekspertem w dziedzinie bandytyzmu, wiec nie zabiore glosu w tym temacie. Natomiast co do cz pierwszej, jego historia byla bardzo zblizona do wydarzen z tego okresu, wiec stawiam na "jedynke" - ze wzgledu na realizm.