PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1143}
7,3 98 tys. ocen
7,3 10 1 98340
6,5 41 krytyków
Psy II: Ostatnia krew
powrót do forum filmu Psy II: Ostatnia krew

Na pewno większość z Was, zauważyła w niektórych momentach filmu dziwne zachowania
bohaterów nieadekwatne do sytuacji / jak np relacja Wolf - Nowy, myślę że zbyt bardzo Wolf
mu pobłażał /, a także kilka zupełnie jakby niejasnych słów, pierwszy przykładem jaki mi się
nasuwa jest rozmowa Wolfa i Franza w restauracji / początek filmu / , w pewnej chwili gdy
obaj już sa w stanie upojenie alkoholowego, Wolf mówi mniej więcej tak " gdybym jej tutaj
nie przywiózł, implantowali by jej półdowcy (...)" . Totalnie nie rozumiem; że jak????
PÓŁDOWCY -PÓŁ -DOWCY, może pół-dawcy albo może owcy??? Na pewno chodzi tutaj o
handel ludzkimi organami, na wojnie różne rzeczy się wyprawia, ale nie rozumiem tego
terminu, a może się przesłyszałem????? A Wy??

ocenił(a) film na 8
Bawidamek_filmaniak

To by jej implantowali płód owcy taki jest oryginał

ocenił(a) film na 6
Kroll95

tak dokładnie też to rozkminiłem później na necie, to by się układało w jakąś całość, faktycznie dopuszczano się tam różnych świństw, a on mimo że skur.... po prostu uratował dziewczynę

ocenił(a) film na 8
Bawidamek_filmaniak

Dokładnie ale zapłatę od niej odbierał zawsze w ratach w samochodzie za życie:D

ocenił(a) film na 6
Kroll95

no tak, albo na drzwiach wejściowych u Franza w mieszkaniu... To były filmy a nie jakieś żenujące kiczowate podrzędne produkcje , gdzie filigranowe nastolatki naśmiewają się z jeszcze rozwijających się swoich kolegów z niedowagą, śpiewając im o mięsnym jeżu....:-/ Nie przypuszczałem że telewizja dopuści się takiego gwałtu na psychice widza

ocenił(a) film na 8
Bawidamek_filmaniak

Nikt nie przypuszczał ale ludzie już widzieli wszystko i po prostu reżyserzy wybierają style filmowe poniżej oczekiwań

ocenił(a) film na 6
Kroll95

to jest przerażające jaki syf emituje w tej chwili telewizja. Takiego poziomu jeszcze nie było. Na szczęście do końca nie zdurnieli i tak na przykład szacunek dla TVP1 za cotygodniowe sztuki, bardzo fajne i klimatyczne.
ps.Szkur.... że też Rząd z tym nic nie zrobi???

ocenił(a) film na 8
Bawidamek_filmaniak

Powiem ci szczerze polityki nie wpier***dalajmy do tv, ci co robią w telewizji powinni ogarniać co robią a nie puszczać dobre filmy 2.45 a gnioty o 20 - 22

ocenił(a) film na 6
Kroll95

Czasem można spotkać dobre kino; wczoraj , 6.05, niedziela; godzina 20:00 tv4 - " Leon Zawodowiec", TVN7 - "Zakładnik", nie pamiętam co było na innych, ale niestety to się już rzadko zdarza....

ocenił(a) film na 6
Kroll95

a tak w ogóle kolejna sprawa niezrozumiała, nawet w wikicytatach pominęli ten wątek, jak Franz pod więzieniem już wsiada do auta, to młody go pyta "wyszedłeś za dobre sprawowanie? a franz.... coś tam brata z Nowe Zelandii " - no właśnie co :P
??

ocenił(a) film na 8
Bawidamek_filmaniak

Za dolary brata z nowej zelandii znam ten film na pamięć:D

ocenił(a) film na 6
Kroll95

no to w sumie odpierdział 4, a ciekawe ile dostał. Film niby kręcili w 1994 roku, a w początkowej scenie brali gościa na egzekucje, ostatnią karę śmierci w Polsce wykonano zdaje się w latach 80tych

ocenił(a) film na 8
Bawidamek_filmaniak

też o tym słyszałem, a nie sądzili go chyba za zabójstwo tylko za nielegalne posiadanie broni

ocenił(a) film na 8
Kroll95

Mowa o Francu oczywiście

Bawidamek_filmaniak

Moim zdaniem nie jest jednoznacznie powiedziane, że go zabrali na karę śmierci. Dziadek powiedział tylko, że jutro nie dokończy historyjki, bo jutro go nie będzie - co można rozumieć na wiele sposobów (przeniesienie, izolacja, itp.) Poza tym, na karę śmierci to więzień jest raczej przygotowany dokładnie, a nie zaskoczony zabraniem go i nie siedziałby we wspólnej celi.

ocenił(a) film na 9
krencik

Dokładnie. Według mnie zabierali go do oddziału psychiatrycznego- bo mimo wielkiej sympatii do niego, jendak gość nie był zdrowy psychicznie.

ocenił(a) film na 8
krencik

A nieprawda. Więzień nie wiedział kiedy po niego przyjdą. Gość na 100% szedł na śmierć.

Kieślowskiego nie oglądali????

Bawidamek_filmaniak

kiedyś czytałem temat na filmwebie ze scena z kudłatym była naciągnięta datowo trochę 2 3 lata a kudłaty to postać autentyczna człowiek na którym wykonano ostatni raz kare śmierci w Polsce . A franc się wykupił za dolary brata z nowej zelandi w tamtych czasach każdy brał a dolar był w cenie scena z psów 1 jak prokurator dostaje zdrapkę z wygrana

ocenił(a) film na 10
pieknychudy

Przepraszam za odkop i za dziwne pytanie, ale czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z "implantowaniem płodu owcy", szukam w internecie z 1h i nie wiem :p

ocenił(a) film na 7
RSX171

Jeżeli faktycznie tak jest powiedziane to może chodzić o formę "tortury" a właściwie znęcania się. Polegała ona na zaszyciu w brzuchu kobiety jakiegoś zwierzęcia np. na Wołyniu UPA praktykowała to na Polkach wykorzystując żywe koty.

ocenił(a) film na 10
pieknychudy

Zdrapka z wygraną jest raptem na 100 000 000, przy nominalnej cenie 5 000, czyli, porównując do dzisiejszych kwot, jeśli los kosztuje powiedzmy 5 zł, to wygrana proporcjonalnie wynosi 100 000 zł, i nie ma to żadnego związku z dolarami w Psy 1

ocenił(a) film na 7
Bawidamek_filmaniak

Przyszli po niego, jak odkryli, że "wyrwał chwasta". Opowiadał, jak zabił potencjalnego zabójcę papieża. To było w więzieniu i jak wyszło na jaw, to przyszli po niego...

ocenił(a) film na 10
miggie

pierwowzorem Wyrka był Tadeusz Wencel, który rzeczywiście przyznawał sobie prawo do "wyrywania chwastów"

Bawidamek_filmaniak

A możesz mi wyjaśnić, o ile pamiętasz, dlaczego nagle Franc ruszył tym pociagiem i zaczął uciekać przed załadunkiem? Dlaczego zwiał? Przecież z nimi współpracował. O co chodziło?

ocenił(a) film na 10
BUNCH

sumienie go ruszylo i nie chcial brac udzialu w dostarczaniu broni na rzeżie wojenne, sam pozniej mowi do Szewczuka jak sie go pyta dlaczego, to Frantz odpowiada, że mu sie newsy w t elevizki nie podobaja.

ocenił(a) film na 10
Bawidamek_filmaniak

ty serio dales tylko 6 Psom II, a takiemu gównu jak Sala Samobojcow 9 ? NFW