PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043242}

Pułapka

Trap
2024
5,3 24 tys. ocen
5,3 10 1 23798
5,0 45 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

Spodziewałam się czegoś lepszego i niestety się zawiodłam... Pan Night potraktował widza jak średnio ogarniętego gimnazjalistę... Zakuwają w kajdany najgroźniejszego przestępcę ever i zatrzymują się przy rowerze bo on tak chce. Serio???
Takich niedorzecznych momentów było więcej ale nie chce mi się tego opisywać
Liczyłam jeszcze na jakiś konkretny plot twist i ...niestety. Podsumowując: fikm tylko dla miłośników Nighta.

ocenił(a) film na 3
iwona_powojnik

W sumie faktycznie najgroźniejszy, bo umie się teleportować. Bo tylko tak można wytłumaczyć wątek ucieczki z limuzyny.

ocenił(a) film na 2
BruceD

Trolololololo ;D ja siedziałem i nie dowierzałem. Spodziewałem się zupełnie czegoś innego, a wyszło to co wyszło. Szkoda gadać. Spieprzyli po całości.

ocenił(a) film na 3
ekwi

Miałam to samo. Od sceny w toalecie , kiedy ta laska zabiera telefon, mialam atak śmiechu. Nie dowierzałam , że można taki film do kin dać. Taki gniot.

ocenił(a) film na 2
ewelyn_hope

Rad zatem jestem, że nie jestem w tym osamotniony. Ciężko mi uwierzyć, że spłodził to ten sam człowiek, który stworzył Siedem i Szósty Zmysł.

ekwi

"Siedem" jest Finchera. U Night'a filmografia kończy się na Szóstym zmyśle. Jeszcze "Znaki" wspominam z sentymentem.

ocenił(a) film na 2
badask_madafaka

Okej, pardon bardzo. Racja. Ale tak, Szósty Zmysł i Znaki. Nic więcej spod ręki Night`a.

ocenił(a) film na 7
ekwi

Niezniszczalny jak dla mnie super.

ocenił(a) film na 7
ekwi

Jeszcze split. Ogólnie nie oglądam zwiastunów i staram się unikać informacji o filmie i to jak się okazało, że jest połączone z Niezniszczalnym to mnie rozje... Po tylu latach, takie zaskoczenie

Janel

Niezniszczalny, Split, Glass. Trzy filmy są. Trzeci jest zakończeniem ich historii. Świetne filmy!

ocenił(a) film na 3
badask_madafaka

Znaki to film o kosmitach, na których woda działa jak kwas, a którzy najeżdżają planetę z 3/4 powierzchni pokrytej wodą:D

KubaLBN92

Zanim przeczytałem Twój komentarz, ten film wydawał mi się całkiem sensowny XD

ocenił(a) film na 7
badask_madafaka

Idąc tym tropem, każdy film wojenny jest bezsensowny bo opowiada o ludziach wrażliwych na pociski, a którzy najeżdają jakiś kraj gdzie na 3/4 powierzchni znajdą wrogich ludzi z karabinami.

badask_madafaka

srałem po gaciach u mojej babci na wsi po zmroku po obejrzeniu tego filmu xD

ocenił(a) film na 5
ewelyn_hope

Myślałem, że w scenie w toalecie będzie powtórka z "Lśnienia", ale pewnie reżyser pomyślał, że aż tak nie zepsuje tego filmu.

BruceD

Tak! Nieprawdopodobnie idiotyczne rozwiązania fabularne.

BruceD

To jeszcze nie było takie zle bo każdy skupiał się i patrzył na piosenkarke A nie że jakiś gość wyszedł z samochodu. A jak policja się zjawiła to już do nie było. Ale ta końcówka to szczyt głupoty policji. Zakuwac więźnia z przodu? Tego nigdy się nie robi. Zatrzymywać się przy rowerze? Przegięcie. Ale wiadomo że nielogocznosci było sporo. Ale to na koniec było już największe.

ocenił(a) film na 6
BruceD

Dokładnie to samo pomyślałem w tamtym momencie :)

ocenił(a) film na 3
BruceD

Scenarzysta uznał że musi wydostać się z limuzyny, więc się wydostał, nie mieli pomysłu jak to może zrobić więc po prostu pominęli to, jak zresztą kilka innych zdarzeń które dzieją się nie wiadomo czemu i jak

iwona_powojnik

pomijając że pierdylion razy mógł wyjść z tego koncertu, po co się wszędzie kręcił, no i jak niby miała przebiegać ta akcja FBI że niby w hali jest ten morderca, zatrzymają wszystkich białych meżczyzn w średnim wieku i do przesłuchania? Mózg już zaczął mnie boleć od tych naciągań fabularnych (np. gość odwiesił na hak fartuch z wszystkimi dokumentami, Josh magicznie wiedział którą kartę pokazać na dachu, nikt nie widział jak zepchnał dziewczynę itd, itp)

ocenił(a) film na 7
marckoza

A propo czemu on ją zepchnął?

ocenił(a) film na 3
monia_245

Żeby odciągnąć policjantów od wyjścia, ale okazało się, że są z obydwu stron.

monia_245

Żeby odwrócić uwagę policji która stała na wyjściu. Jednak po zepchnięciu zorientował się że na zewnątrz jest SWAT, i nie będzie w stanie uciec tak łatwo. :)

marckoza

Jesli chodzi o bialego mezczyzne w wieku 30-40 lat to tam byl jeszcze dodatek, tatuaz i informacja gdzie on jest i byly podane dwa zwierzaki, nie pamietam juz jakie to byly, on mial tatuaz z jednym z nich wiec akcja miala polegac na zatrzymaniu wszystkich (3000 osob) az znajdzie sie ten co odpowiada wszystkim posiadanym informacja.

ocenił(a) film na 5
marckoza

Przecież była scena jak biali mężczyźni ustawiani są w kolejce do namiotów na przesłuchanie.

ocenił(a) film na 3
iwona_powojnik

Od momentu wyjścia z stadionu film to totalna klapa, zapomniałeś chyba o okropnej scenie w łazience
Moim zdaniem film mógłby być znacznie ciekawszy jeżeli akcja dłużej trwała na stadionie a kulminacją byłaby sama ucieczka, lub jak już spartolili dalszą część, jakby okazało się, że żona o wszystkim wiedziała i wyciąć sceny z gwiazdą pop.
Końcówka też bezsensu z jego uwolnieniem się z kajdanek, przecież w konwoju auto musi jechać za nim no i jak otworzy drzwi.

ocenił(a) film na 3
MateuszGS

No, jak się teleportował z okrążonej limuzyny, to z konwoju też może.

iwona_powojnik

Średniawka to 5 powinno być, nauczcie się ludzie pisać adwkwatnie do oceny. 3 to gniot a nie średniawka.

ocenił(a) film na 3
Zajcevv

Moim zdaniem to wina ocen, za dużo ich jest, zamiast szybko wystawić ocenę to zastanawiasz się przez 10 minut czy dać 3 czy 4. Dla mnie też ten film był średni i dałem 3.

5 ocen byłoby zdecydowanie wystarczające

patrykt28

Nie jest ich za dużo, a wręcz niekiedy brakuje połówek, bo oceniając film czujesz, że np. 7 to za mało, ale 8 za dużo. Poza tym oceniając film masz "legendę" do ocen - 5 to "średni", a 3 to "słaby". Warto z niej korzystać.

charlot_te

Może ćwiartki też chcesz? haha

ocenił(a) film na 4
charlot_te

Mnie również brakuje "połówek" i muszę je stosować w komentarzach do ocen ;)

ocenił(a) film na 5
patrykt28

Po części wina leży w przypisanych do ilości gwiazdek opisach. Np w moich kręgach jak mówimy o czymś, że jest niezłe to znaczy, że ma 8-9 gwiazdek (niezły czyli lepszy od dobry).

ocenił(a) film na 6
Jack_Sanders_filmweb

Nie wiem, kto uznaje "niezły" za lepszy od "dobry", bo "niezły" to ewidentnie trochę gorszy niż "dobry". Gradacja jest mniej więcej taka: fatalny, zły, słaby, średni, niezły, dobry, bardzo dobry, znakomity, rewelacyjny. Przy czym zasługujących na ocenę "rewelacyjny" to jest może kilkadziesiąt filmów w całej historii kina.

ocenił(a) film na 6
iwona_powojnik

Nieporadność policji i wszelkich służb w tym filmie jest epicka. Już sam pomysł idiotyczny - taki event zwęził im grono podejrzanych do 3 tysięcy, a przy okazji naraził kolejne 17 tysięcy na niebezpieczeństwo. No i kolejne kilkaset policjantów trzeba było skołować do złapania tego jednego gościa. A mógł wywołać jakąś panikę i gdy tłum by masowo uciekał, to by żadna policja ich nie zatrzymała, by się tratowali wzajemnie i by mega masakra była. Głupota totalna.

No i na stadionie jak przechodzą obok policji to niech go obezwładnią poprostu, zanim wyciągnie telefon. Obok dziesiątek policjantów przechodzą i nic.

Dalej scena w kiblu - można było po prostu na psy zadzwonić...

Teleportacja z limuzyny i podmianka kierowcy - na jakiej zasadzie? Jak w trójkę tylko pojechali limuzyną, ona z ochroną się woziła wszędzie, do hali z autobusu nie mogła przejść bez wianuszka ochroniarzy, a tutaj tak na miasto wyjeżdża po prostu z obcymi... 

No i te paralizatory - nie wiem, czy tak to działa, ale tylko go otrzeźwili, zajebiście że w ogóle z jakąkolwiek bronią przyszli na płatnego mordercę, szkoda że to nie była broń palna. 

Ten film to ekstremalny, epicki wręcz popis niekompetencji policji... 

ocenił(a) film na 9
RipRoy

podsumowujac komentarze w tym watku. ludzie malo rozumieja co ogladaja i za duzo czytaja opinii przed obejrzeniem. w skrocie nie maja wlasnego zdania. wszystkie kwestie w filmie byly prawdopodobne i zadnych teleportacji tam nie bylo XD

ocenił(a) film na 3
Metalen

Jeśli nie było teleportacji, to wyjaśnij jego ucieczkę z limuzyny, ktora byla okrążona przez tłum? Będąc na miejscu kierowcy, zdjął mundur, zrobił z niego wabika, przebrał się i nagle znalazł się wśród tłumu. Czekam na racjonalne wyjaśnienie.

ocenił(a) film na 6
Metalen

Ludzie chyba nie widzą, że wszyscy doskonale wiedzieli kto jest podejrzanym numer jeden. Nie mieli stu procentowych dowodów, ale doskonale wiadomo. Skoro żona i piosenkarka były wtajemniczone we wszystko i przeszkolone co do tego jak się zachowywać wobec rzeźnika. Wiadomo było dużo głupot ale film nawet nawet

ocenił(a) film na 4
RipRoy

Dlaczego profilerka prowadziła akcję swatu? ;) 

ocenił(a) film na 6
RipRoy

Przecież w realnym życiu też nie zabijają od tak seryjnych morderców tylko ich starają się złapać

ocenił(a) film na 6
RipRoy

Ocenianie prawdopodobieństwa w filmie, który od samego początku wychodzi z nieprawdopodobnego założenia, jest trochę bez sensu. Zacznijmy od tego, że w rzeczywistości NIKT NIGDY by nie organizował takiej akcji na koncercie z udziałem tysięcy ludzi, żeby złapać seryjnego mordercę. Zbyt skomplikowane i niebezpieczne.

Poza tym już sama informacja, że morderca będzie na koncercie, była oparta na bardzo słabych podstawach. Wiemy, że znaleźli paragon za bilety w jego kryjówce, tylko że z końcowej rozmowy z żoną dowiadujemy się, że w tej kryjówce nie było NIC poza stołem i krzesłem - niczego co by świadczyło, że należy ona właśnie do poszukiwanego seryjnego mordercy. To, że na policję zadzwoniła jakaś kobieta, która powiedziała, że to MOŻE być kryjówka "Rzeźnika", to trochę za mało, żeby policja uwierzyła jej na słowo nie widząc w tej kryjówce niczego, co by za tym przemawiało - a zdecydowanie za mało, żeby organizować taką gigantyczną akcję.

Więc jeżeli uwierzymy w początek filmu - że taka akcja w ogóle jest możliwa - to już potem nic nie jest zbyt nieprawdopodobne...

RipRoy

Z ciekawostek dodam, ze to jest na kanwie prawdziwego wydarzenia. I tak fbi zrobila kiedys taka akcje.

serekboss

Zgogluj operation flagship

iwona_powojnik

na końcu też idealnie logiczne "dajcie się seryjniakowi poprzytulać na dowidzenia z córką!" bo przecież tak się robi i nie ma tu żadnego zagrożenia że by ją wziął jako zakładniczkę, skręcił kark itd. Lipa, pomysł nawet oryginalny ale realizacja jak przez jakiegoś nowicjusza a nie cenionego rezysera.

ocenił(a) film na 6
iwona_powojnik

Masz racje, bardzo naiwny film. Na, Max zaliczony do gatunku horror. Ja pierdziele serio horror ?. Ja bym to zaliczył do gatunku czarna komedia. Ale mimo wszystko nawet spoko się to oglądało. Takie kino rozrywkowe.

iwona_powojnik

Bystrzak a nabiera się na prosty trik z ciastem ! Ale to film, rozrywka. I z gatunku komedia kryminalna. Więcej luzu podczas oglądania takich filmów