PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043242}

Pułapka

Trap
2024
5,3 24 tys. ocen
5,3 10 1 23798
5,0 45 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

Trudno mi się czyta tak negatywne opinie i oceny poniżej 5 od krytyków.

Sala kinowa była w połowie pełna i było też widać, że ludzie dobrze się bawili (reakcjami czy śmiechem, nie ma tego na każdym seansie).

Ale wracając. Połowa filmu jest bardzo dobrze nakręcona, sceny z koncertu świetnie oddają atmosferę i trzymają w napięciu. Moim zdaniem udaje się złapać atencję i zainteresowanie widza, wciągnąć go w historię, trzyma w napięciu! Dawno nie oglądałem filmu tak długo z uśmiechem na ustach.

Od momentu opuszczenia koncertu faktycznie akcją słabnie, staje się naciągana, ale wydaje mi się, że całość kręcona w obiekcie byłaby monotonna i nużąca. Akcja przygasa, logika również, ale napięcie pozostaje. Końcówka może być trudna, ale na tyle dobrze się bawiłem w pozostałej części filmu, że wybaczam.

Zgadzam się, że są wręcz absurdalne i niezrozumiałe decyzje policji, ale akcja musiała jakoś toczyć się dalej. To film akcji. Mogli go też po prostu skrócić i niczego by nie stracił. Mógłby być również bardziej brutalny, żebyśmy w pełni mieli do czynienia z ciemną stroną bohatera.

Ale podsumowując- moim zdaniem zdecydowanie warto wybrać się do kina, mając na uwadze, że nie jest to Zodiak, a kino rozrywkowe.