PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043242}

Pułapka

Trap
2024
5,3 23 tys. ocen
5,3 10 1 23230
5,0 48 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

Ja idąc na film po obejrzeniu zwiastunu wiedziałam że to Cooper jest rzeźnikiem i myślałam że to jest totalnie oczywiste od praktycznie początku filmu (przede wszystkim spojrzenie na kamerkę z uwięzionym typem wszystko wyjaśnia), do tego stopnia że aż żałowałam że nie zrobili tego filmu trochę inaczej żeby zrobić z tożsamości Rzeźnika plot twist. Tymczasem widzę na fb komentarze o tym że będzie zaskoczenie w filmie i dywagowanie czy ojciec będzie troskliwym tatą czy policjantem czy jednak Rzeznikiem? To naprawdę nie jest oczywiste?
Film spoko ale zabrakło takiego trzymania w niewiedzy przez dłuższy czas

ocenił(a) film na 5
Maja_Gockowiak

To jest klasyczny thriller, od początku wiadomo kto jest winny i cała zabawa ma polegać na obserwacji głównego bohatera i zaciskającej się wokół niego pętli. Zastanawianiu się czy uda mu się uciec czy też nie. I były całkiem niezły. Niestety źle ułożyli scenariusz. Po pierwsze za łatwo mu idzie. Gość chyba wypił eliksir Felix Felicis bo wszystko idzie po jego myśli. Powinni dodać więcej dramatyzmu. A tak gość jest skrzyżowaniem James'a Bond'a z Rambo. Zawsze wie co zrobić i ucieknie z każdej sytuacji. Po drugie scenarzysta w niektórych scenach to już idzie tak na łatwiznę i osiąga taki poziom nie prawdopodobieństwa, że głowa mała. Np. scena w domu jak został otoczony przez policje. Zamiast wymyślać, że obezwładnił i zabrał ubranie policjantowi, wystarczyło by pokazać że miał w domu schowany kostium podobny do tych używanych przez SWAT i wymknął się w nim tunelem. Byłoby to w miarę logiczne i do uwierzenia. Ale jak zawsze lenistwo scenariuszowe wygrywa psując przyjemność z oglądania.