PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043242}

Pułapka

Trap
2024
5,3 23 tys. ocen
5,3 10 1 22833
5,0 48 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

Głowna postać czyli piosenkarka Raven jest prywatnie córką reżysera, ja ten nieudolny film wyjaśniłam sobie tak ,że przedstawienie historii seryjnego mordercy było drugorzędnym celem filmu głównym założeniem tego filmu było wypromowanie córki reżysera czyli Seleki która jest w prywatnym życiu piosenkarką. Te przedłużające się sceny koncertu zupełnie niepotrzebnie dla głównej fabuły.

Vinyame

Zbędne dla fabuły, ale robiły fajny klimat. I - trzeba przyznać - te piosenki nie są złe.

ocenił(a) film na 1
chryssalid

te piosenki są tak samo złe, jak i cały film

Dominiqueboy

No to już trzeba być wyjątkowym dyletantem albo złośliwcem, by nie docenić jej umiejętności wokalnych i zresztą autorskich kompozycji, a nie napisanych przez kogoś innego :D

Zapraszam na Spotify posłuchać sobie tych utworów na spokojnie.

ocenił(a) film na 5
Vinyame

Nie wiedziałem że ta laska to jego córka, a przez cały film zastanawiałem się po co dorosły chłop poszedł na taki koncert dla nastolatek, przecież jego córka mogła sama pójść. Ale teraz już wiem jaki był powód :)

ocenił(a) film na 7
D3Mania

A jaki był powód?

ocenił(a) film na 5
kiniusza

No, M. Night Shyamalan chciał zareklamować swoją córkę która grała Lady Raven

ocenił(a) film na 5
D3Mania

Tzn. nie wiem ile lat miała w filmie jego córka, ale (w Polsce przynajmniej) do ukończenia 16 roku życia dziecku musi towarzyszyć na koncercie opiekun biorący za nie odpowiedzialność, a miedzy 16-18 rokiem życia konieczne jest posiadanie pisemnej zgody rodziców, żeby wejść na koncert.

ocenił(a) film na 1
Vinyame

W pełni Ciebie popieram. Ja również tak to odebrałem, szczególnie po tej scenie ze śpiewaniem przy pianinie w domu Coopera

ocenił(a) film na 6
Vinyame

Sam reżyser tradycyjnie także zagrał w swoim filmie tutaj grał... No właśnie kto zgadnie w której scenie pojawił się Manoj Nelliyattu Shyamalan? Z ciekawostek dodam, że druga jego córka Ishana ma także już swój film https://www.filmweb.pl/film/The+Watchers-2024-10035557 Tyłka nie urywa ale fani Shyamalanów mogą zobaczyć.

ocenił(a) film na 2
Vinyame

Dobrze prawi!

użytkownik usunięty
Vinyame

Dokładnie o tym samym pomyślałem

ocenił(a) film na 3
Vinyame

Zazdrość widzę bierze górę

ocenił(a) film na 1
gavlo

a od kiedy to nepotyzm rozpatrywany jest jako cecha pozytywna w swiecie ludzi? w swiecie lemingow moze jest inaczej ale kto by sie przejmowal chwastami.

Vinyame

Może i były niepotrzebne, ale tak chciał reżyser i nic Ci do tego 

ocenił(a) film na 5
krystmag

Nic nam do tego? A kto niby płaci za film? Ufoludki? Bo, jak ostatnio sprawdzałem, to widzowie. I owi widzowie mają pełne prawo do komentowania i krytykowania reżysera za każdą rzecz, którą zrobił w filmie. Tutaj mamy nepotyzm w czystej postaci. I nawet ona może być świetną piosenkarką / artystką. Nie ma to znaczenia. Jest to po prostu niesmaczne. Oczywiście promowanie na siłę swoich jest nagminną praktyką, nie tylko zresztą w Hollywood. Absolutna większość dziecięcych gwiazdeczek ekranu, także telewizyjnego, w Polsce w latach osiemdziesiątych to były czyjeś córeczki czy synalkowie.

ocenił(a) film na 1
krystmag

kazdy ma prawo ocenic to co widzi i Tobie tez nic do tego lemingu

ocenił(a) film na 7
Vinyame

I to się udało, bo poradziła sobie naprawdę dobrze. Chętnie bym zobaczył jak sobie poradzi w innych filmach innych reżyserów.

ocenił(a) film na 3
moooras

Byla fatalna! W ogóle nie było widać w jej oczach przerażenia. Nie wszystkie piosenkarki nadają się na aktorki. Poza tym źle się na nią patrzyło... jakieś takie zbyt pełne uzębienie i do tego napompowane usta, na których przez cały czas była wręcz nienaruszona pomadka lub błyszczyk.

ocenił(a) film na 3
Vinyame

w sumie muzyka była nawet niezła

Kubafotografuje

Muzyka całkowicie się broni. Dziewczyna ma talent.

ocenił(a) film na 1
chryssalid

zwlaszcza ze to nie ona tworzy muzyke, choreografie sceniczna czy nawet tesktow piosenek. gdyby nie tatus ze znajomosciami to taki "talent" by wyladowal na tiktoku czy onlyfansie.

ssijto

I ktoś za nią też śpiewa? Odsłuchałem na spokojnie jej utwory - nie tylko te z filmu i powtórzę - dziewczyna ma talent.

Vinyame

Ale to jedyne dobre momenty w tym filmie.

ocenił(a) film na 1
Vinyame

jeszcze gdyby to byl dobry film, ktory by mogl sie sam obronic, a tak dostalismy nudna, przewidywalna breje stworzona chyba tylko na potrzeby wypromowania coreczki nazwiskiem i znajomosciami tatusia.