PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043242}

Pułapka

Trap
2024
5,3 24 tys. ocen
5,3 10 1 23798
5,0 45 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

Pomysł na trailerze wydawał się ciekawy, ale realizacja jest tragiczna. Fabuła traktuje widza jak kretyna, główny bohater jest przedstawiany jako mistrz manipulacji a jego kłamstwa są irracjonalne i nie wiem jak ktokolwiek mógłby mu uwierzyć. Rzeźnik jest przedstawiony jako racjonalny i chłodno myślący morderca, natomiast na przestrzeni całego filmu podejmuję on szereg bardzo ryzykownych działań, które mogłyby pójść źle. Od połowy filmu, ciężko było mi uwierzyć w wydarzenia, które miały miejsce. Funkcjonariusze Policji i FBI nie dość, że są naiwni to jeszcze niezbyt bystrzy i łykają wszystkie wytłumaczenia głównego bohatera. Zakończenie filmu jest najgorszym jego elementem. Dawno nie widziałem tak źle napisanego zakończenia. Wszyscy bohaterowie podejmują dziwne, nielogiczne i niepotrzebne działania. Najgorsze jest to, że większość problemów bohaterowie mogliby rozwiązać o wiele prostszymi i bardziej intuicyjnymi rozwiązaniami. Lady Raven zamiast zadzwonić na Policję, będąc w toalecie w domu mordercy włącza Live na Instangramie i każe szukać ofiary swoim fanom, narażając ich na niebezpieczeństwo. Żona rzeźnika, zamiast zgłosić swoje domysły na policję, śledzi swojego męża i podkłada w jego kryjówce paragon z zakupu biletów, mając nadzieję, że Policja złapię jej męża. Takich sytuacji jest mnóstwo a scena z rowerkiem na końcu filmu, odebrałem jako osobisty atak na inteligencje widza. Nie polecam oglądać tego filmu, jeżeli ktoś chce obejrzeć dobry thriller w kinie niech idzie na Longlegs.

ocenił(a) film na 2
Marcin_Maliszewski1

Co-signed 'cause that's some real shit you just said

ocenił(a) film na 6
Marcin_Maliszewski1

"Lady Raven zamiast zadzwonić na Policję, będąc w toalecie w domu mordercy włącza Live na Instangramie i każe szukać ofiary swoim fanom, narażając ich na niebezpieczeństwo". Uwierz, ze nie jeden influencer postapil by tak samo xD

ocenił(a) film na 1
sztohas

Ten film to dno dna ...szkoda więcej komentować

ocenił(a) film na 6
mnemic_nation

Nie dla mnie, bo mi sie nawet podobal

ocenił(a) film na 8
sztohas

Zaraz po live została powiadomiona policja. Zauważ że jeśli wyszłaby z toalety oddając telefon Cooperowi ten od razu zabiłby chłopaka. Skupiła się na tym aby uratować mu życie a następnie powiadomiła policję. Dla mnie nie ma tu nic głupiego. Od samego początku gdy przekroczyła próg domu miała taki zamiar bo przecież mogła ich odwieźć pod dom i powiadomić policję. Ona postanowiła znaleźć sposób aby uwolnić Spencera.

ocenił(a) film na 6
Marcin_Maliszewski1

Zapomniałeś jeszcze dodać, że w toalecie włącza live'a, a jej fani znajdują ofiarę już po jakichś 5-10 minutach (no bo przecież ile mogła tam siedzieć), opierając się tylko na enigmatycznych wskazówkach. A ten przecież musiał być jeszcze gdzieś zamknięty i ukryty, tak żeby ludzie nie słyszeli jego krzyków.