PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043242}

Pułapka

Trap
2024
5,3 24 tys. ocen
5,3 10 1 23798
5,0 45 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

Film ogląda się dobrzeć, choć w jego drugiej połowie akcja zdecydowanie zwalnia. Bardziej jednak niż pewne dłużyzny wkurzały mnie nielogiczności. Zwłaszcza te, które pokazują jak niby wyglądają koncerty. Na jakim popowym koncercie są antrakty? Ludzie płacą za bilety, żeby podczas występu snuć się bez sensu po arenie, czy iść na frytki?! Facet nafaszerowany lekami nasennymi i rażony teaserem trzykrotnie wychodzi o własnych siłach i ma się świetnie. Policja nie czeka na odeskortowanie szczególnie niebezpiecznego więźnia, i przywozi dzieci w momencie kiedy ten jest prowadzony do radiowozu. Ba, pozwala nawet na czułe pożegnanie. Poza wszystkim, show Lady Raven, która gra córka reżysera, poświęcono zdecydowanie za dużo czasu antenowego. To w końcu nie był zapis jej koncertu, tylko film o mordercy. Plus już widzę, jak taka gwiazda zaczyna prowadzić grę z mordercą na własnych zasadach, a potem na koniec robi objazd po mieście, żeby przytulić uwolnionego zakładnika. Totalnie.

No i zwiastun zdradzał zbyt wiele. Był też lepiej zmontowany niż sam film. 

ocenił(a) film na 3
MirrorQueen

4-krotnie. Jeden policjant strzelił 2 razy. Drugi raz jak się rzucił na drugiego policjanta. Na końcu poprawiła ta profilerka.

ocenił(a) film na 3
MirrorQueen

Do tego jeszcze całą obławą policyjną dowodzi profiler, co jest totalną bzdurą. 

ocenił(a) film na 6
tringle

O! Właśnie. Słuszna uwaga, zapomniałam o tym napisać.

ocenił(a) film na 7
tringle

Z drugiej strony była z FBI, więc można założyć, że była agentem głównodowodzącym, prowadzącym sprawę, a przy okazji profilerem Rzeźnika.

ocenił(a) film na 5
MirrorQueen

Nie można zapomnieć o tym, że gość obezwładnia specjalistę z oddziału SWAT (i przebiera się w jego ciuchy), którzy zawsze chodzą minimum dwójkami żeby właśnie do takich sytuacji nie dochodziło.

ocenił(a) film na 5
MirrorQueen

Nie można zapomnieć o tym, że gość obezwładnia specjalistę z oddziału SWAT (i przebiera się w jego ciuchy), którzy zawsze chodzą minimum dwójkami żeby właśnie do takich sytuacji nie dochodziło.

ocenił(a) film na 3
MirrorQueen

1) Na jakim popowym koncercie są antrakty? - to jeszcze może się zdarzyć np. Beyonce
2) Już widzę, jak taka gwiazda zaczyna prowadzić grę z mordercą na własnych zasadach, a potem na koniec robi objazd po mieście, żeby przytulić uwolnionego zakładnika. - to było straszne, od momentu wyjścia z stadionu film to totalna klapa, zapomniałeś chyba o okropnej scenie w łazience
Moim zdaniem film mógłby być znacznie ciekawszy jeżeli akcja dłużej trwała na stadionie a kulminacją byłaby sama ucieczka, lub jak już spartolili dalszą część, jakby okazało się, że żona o wszystkim wiedziała i wyciąć sceny z gwiazdą pop.
Końcówka też bezsensu z jego uwolnieniem się z kajdanek, przecież w konwoju auto musi jechać za nim no i jak otworzy drzwi.

ocenił(a) film na 6
MateuszGS

Pełna zgoda co do filmu. Trailer dużo lepszy niż film. Od początku było wiadomo kto jest rzeźnikiem, ale liczyłem że zostanie to wszystko jakoś fajnie wykorzystane w filmie. Niestety nic takiego nie miało miejsca. To co pokazał trailer to było wszystko. W zasadzie po opuszczeniu koncertu to już było tylko gorzej. Byłem pewien że film będzie tylko przedstawiał wydarzenia podczas koncertu i mam wrażenie że gdyby bardziej rozwinęli ten wątek było by lepiej. Ten film utwierdza mnie w przekonaniu że Shyamalan nie umie utrzymać równego poziomu. Na kilka naprawdę fajnych filmów musi zrobić kilka co najwyżej średnich. Nadal lepiej niż przereklamowany dla mnie Jordan Peele...

ocenił(a) film na 9
Elektro87

to byl seryjny morderca, nieuchwytny od lat. duzo madrzejszy od nas i silniejszy,duzo lepiej zorganizowany. wszystkie kwestie byly logiczne prawdopodobne i uzasadnione fabularnie.

ocenił(a) film na 9
Metalen

polecam nie ogladac trailerow i nie czytac recenzji i komentarzy przed filmem. wtedy lepiej sie oglada. u mnie w kinie tez byly nastolatki co praktycznie caly film na telefonie siedzialy-czy to wy?

ocenił(a) film na 7
Metalen

Właściwie się zgadzam, choć wyjątkowo na ten film trailer, których zwykle nie oglądam, widziałem i nakręcił mnie niesamowicie pozytywnie. Ale co do ocen i komentarzy, to tak, w necie jest mnóstwo ludzi srających na filmy, i na każdą produkcję się tacy znajdą, a komentarze negatywne niemal zawsze wybijają się nad pozytywne, więc praktycznie każdy film mogą pokazać na starcie w złym świetle. Od dawna na to nie patrzę i wciąż mam radość z oglądania filmów - polecam.

ocenił(a) film na 9
tawindan

tez tak robie ale sie wkurzylem na to forum.